Sport

Labdarúgás: a HFC nyerte a vasárnapi rangadót + FOTÓK

Labdarúgás: a HFC nyerte a vasárnapi rangadót + FOTÓK

2014. szeptember 7., vasárnap
Labdarúgás: a HFC nyerte a vasárnapi rangadót + FOTÓK
hfc_fk_szeged10_gs

Harminc perc alatt háromszor is eredményes volt a HFC az FK Szeged ellen a megye I. vasárnapi mérkőzésén, Bódi Attila csapata ezzel a sikerrel a tabella élére állt.

A forduló előtt a tabella első két helyezettje volt a HFC és az FK Szeged, így a meccs arról is szólt, hogy ki az, aki ott tud maradni a dobogón a negyedik fordulót követően. A Vásárhely kiválóan kezdte a mérkőzést: már a második percben megszerezte a vezetést a hazai csapat, az első szögletét gólra váltotta a vásárhelyi alakulat,

Tóth

maradt üresen az ötösön, és szép mozdulattal az alsóba fejelt, 1-0. Azonban egy perc múlva már kettő volt az FK hátránya:

Nagy

a középen álló

Dordevic

helyett a hosszún üresen érkező

Nikutovic

elé passzolt, aki átvételt követően 14 méterről a kapuba lőtt, 2-0. Kétgólos előnyét követően nem vett vissza a HFC, és tovább támadott, aminek a 28. percben lett meg az eredménye: Nikutovic erős bal lábas lökete megpattant egy szegedi védőn,

Vasas

mellett a kapuba vágódott a labda, 3-0. Az FK nem tudott helyzeteket kialakítani az első félidőben, míg a HFC maradt lendületben, és akár növelhette volna is előnyét, amit végül nem tudott megtenni, így 3-0-lal pihenhettek a felek. A második félidőben összekapták magukat a diszkoszvetősök, és egyre többször kerültek a kapu elé, többet volt náluk a labda, azonban a szépítés nem jött össze. Kevés helyzetet hozott a második játékrész, főleg a széleken vezetett akciók után alakultak ki kisebb helyzetek, a változásra egészen a 84. percig kellett várnunk: ekkor Dordevic tartotta meg a labdát három védővel szemben, a negyedik FK védő pedig felrúgta a szerb csatárt a tizenhatoson belül, így büntetőhöz jutott a Vásárhely.

Szilágyi

végezte el a tizenegyest, Vasas azonban remek ütemben ugrott el a bal sarok felé, és kivédte Szilágyi tizenegyesét. A végén még emberhátrányba is került az FK, miután

Dóra

reklamálását egyből piros lappal büntette

Szeles

sporttárs. Az első 30 perc játéka, és szerzett három gólja eldöntötte a megye I. vasárnapi rangadóját, az FK nem tudott visszajönni a meccsbe a meccs későbbi periódusában. Ezzel a HFC élre állt, egy hét múlva pedig majd Mártélyon játszik

Bódi Attila

csapata, míg

Tóth János

fiai a Csongrád ellen javíthatnak hazai pályán a következő fordulóban.

Hódmezővásárhely, 300 néző
2014. szeptember 7., 16.30
Hódmezővásárhelyi FC
FK 1899 Szeged
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Szeles Ádám • Kócsó Tibor Zsolt, Bába Dávid
3
-
0

Megyei I. osztály 4. forduló:

Hódmezővásárhelyi FC - FK 1899 Szeged 3-0 (3-0).

Hódmezővásárhely, 300 néző. Vezette: Szeles Ádám (Kócsó Tibor Zsolt, Bába Dávid).

HFC:

Gábor - Kerepeczki, Tóth, Kökény, Nagy (Brizik-Bodrogi 72'), Szilágyi (Huszár 88'), Varga, Szabó D. (Bertók 79'), Nikutovic, Maravic (Király 79'), Dordevic (Rácz 79').

Vezetőedző:

Bódi Attila.

FK 1899 Szeged:

Vasas - Heredea, Boldizsár, Németh, Barta (Mihalkó 22') Molnár, Varga, Imre (Csuka 81'), Makai (Turján 66'), Prontvai (Szalai 64') Füle (Dóra 62').

Vezetőedző:

Tóth János.

Gólszerzők:

Tóth (2'), Nikutovic (4', 28')

Sárga lap:

Szilágyi (47'), Szabó (53'), Varga (71'), illetve Barta (10'), Heredea (33'), Mihalkó (68'), Németh (87')

Kiállítva:

Dóra (90') Bódi Attila:

"Azt hiszem, hogy sokkal jobban nem lehet kezdeni egy mérkőzést, mint ahogy mi azt elkezdtük, hellyel-közzel úgy is folytattuk, ahogy szerettem volna, bár azért van hiányérzetem, mert rengeteg szép támadásunk volt, amelyekből helyzeteket alakítottunk ki, de koncentrációban sajnos nem voltunk a topon, ebben javulnunk kell. Összességében viszont nagyon örülök a csapat hozzáállásának, teljesítményének, úgy gondolom, hogy aki most kilátogatott erre a mérkőzésre, az jól szórakozott, és ezen a szinten jó futballt láthatott."

Tóth János:

"Sajnos hamar eldőlt a mérkőzés, és nem tudtunk igazából meccsbe jönni, az első 15 perc dekoncentráltsága miatt nem tudtunk belemenni a meccsbe, és igazából nem tudtuk nehézzé tenni a Vásárhelynek a mérkőzést."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+2'
VÉGE! Szeles lefújta a meccset, a HFC harminc perc alatt eldöntötte a megye I. vasárnapi derbijét, így ezzel élre állt a vásárhelyi csapat.
90'
Dóra kap piros lapot, miután egy bedobást reklamált hosszan, az FK játékosa állítja, a "csípős" kijelentés nem hangzott el, amiért a pirosat adta Szeles.
88'
Újabb csere a HFC-nél, Szilágyi helyett Huszár érkezik a pályára.
87'
Németh is sárgát kap a vendégektől, Dordevicet rúgta fel a bal szélen.
85'
Kimarad! Szilágyi állt a labda mögé, Vasas azonban remekül érezte a sarkot, és kiütötte a labdát a bal alsó elől, éltetik is őt az FK ultrái.
84'
Büntetőhöz jut a HFC! Dordevicet nem tudták szerelni hárman sem, majd Boldizsár csúszott rá a tizenhatoson belül, a partjelző intésére fújta be a büntetőt a játékvezető, tizenegyeshez jut a Vásárhely.
81'
Cserél az FK is, Imre megy le, helyére Csuka áll be.
79'
Hármat cserél egyszerre a HFC, Szabó, Nikutovic és Maravic is lemegy, érkezik, Rácz, Bertók és Király.
75'
Németh fejeli fölé nem sokkal Dóra balról beívelt szabadrúgását.
72'
Cserél Bódi Attila is: Nagy helyére Brizik-Bodrogi jön a pályára.
71'
Varga is sárgát kap, miután visszahúzta Imrét.
68'
Mihalkó rúg oda a félpályánál Szilágyinak, sárgát kap ezért Szeles játékvezetőtől.
66'
Makai lemegy a pályáról, helyette Turján jön az FK-ban.
64'
Újabb csere a vendégeknél: Prontvai helyett Szalai folytatja.
62'
Cserél az FK, Füle helyett Dóra érkezik a szegediekhez.
61'
A meccs képe nem változott a második félidőre sem, a HFC irányít, helyzetekig nem jut el az FK.
56'
Nagy sprintelt el a jobb szélen, középen többen is érkeztek beadására, Vasas azonban kirúgta lapos centerezését.
53'
Szabó kap sárgát, miután lerántja a félpályánál Molnárt.
47'
Szilágyi kapott sárgát, miután akadályozta Vasast a kézből kirúgásban. Előtte Vasas kétszer is nagyot fogott, egy bedobás után Szabó bombáját védte, majd Dordevic az ismétlést is kapura tűzte,de Vasas ismét védeni tudott.
46'
Folytatódik a mérkőzés, a szünetben egyik edző sem változtatott csapatán.
SZÜNET!
45'
Szeles nem hosszabbít, véget vet az első félidőnek. A HFC az első négy percben két gólt is szerzett, az FK nehezen tudott helyzetet kialakítani az első 45 percben.
43'
Kerepeczki tesztelte jó harmincról Vasast egy szöglet után kifejelt labdával, az FK kapusa magabiztosan védett, jön is a taps, ami jár is mindkét megmozdulásért.
41'
Ismét a jobb oldalon vezetett akciót a HFC,Szabó a jobb összekötő helyén érkező Kerepeczkihez passzolt, akinek beadására jól érkezett Dordevic, azonban nem találta el a kaput fejese.
36'
Szabó hagyta ott védőjét a jobb szélen, centerezése is pontos volt Maravic felé, az érkező csatár azonban nagy erővel fölé lőtt 10 méterről.
34'
A megítélt szabadrúgást a az ötös túl oldalára ívelte Imre jobbról, az ott érkező Füle és Prontvai is lemaradt az ívelésről.
33'
Heredea is besárgul a vendégektől, miután összeakaszkodott a hazaiak játékosával egy faltot követően.
31'
Újabb gólt szerzett a HFC, ez azonban érvénytelen volt, miután Nagy beadása elhagyta a játékteret.
28'
GÓÓÓL! De még mekkora! Nikutovic órási bombát eresztett meg ballal húsz méterről, lövése megpattant,Vasas nem védhette, 3-0.
26'
A meccs kezdetére ideérő eső alábbhagyott, a Vásárhely támadójátéka azonban nem, továbbra is a hazaiak irányítják a mérkőzést.
22'
Máris változtat Tóth János: a sárga lapos Barta hagyja el a pályát, akinek a helyét Mihalkó foglalja el.
18'
Maravic bal oldali beadását Szabó öt méterről fejelhette kapura, az üresen maradt csatár azonban fölé bólintott.
16'
Füle lövését követően végezhetett el szögletet az FK, a beívelt labdáról lemaradtak a hosszún érkező szegedi játékosok.
10'
A 11-es számú Barta reklamálás miatt sárga lapot kapott. Továbbra is offenzívában a HFC, az FK nehezen tud kialakítani támadásokat.
4'
GÓÓÓL! Nagy kiváló passza találta meg a hosszún érkező Nikutovicot, aki laposan Vasas lábai között a kapuba lőtt. Négy perc alatt kétszer is a kapuba talált a HFC!
2'
GÓÓÓL! Egy szöglet után az ötösön üresen maradt Tóth, aki a kapuba bólintotta a labdát. Gyorsan vezetést szerzett a vásárhelyi csapat!
1'
Elkezdődött a mérkőzés, a vásárhelyi csapatnál a labda! A HFC egyébként tiszta pirosban, az FK kék-fekete felsőben és fekete alsóban lépett pályára. A szemerkélő eső ellenére szépszámú közönség érkezett a meccsre, portálunk az otthoniaknak is beszámol a pályán történtekről!
16.25 Üdvözöljük olvasóinkat! Esős idő fogadta a negyedik forduló rangadóját, portálunk a rossz idő ellenére is a helyszínről közvetít. A csapatok már melegítenek, hamarosan kezdődik a mérkőzés! A mérkőzés Szeles Ádám sípjelére 16.30-kor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.