Sport

Kosárlabda: együtt maradt kerettel megkezdte a felkészülést a Vásárhelyi Kosársuli

Kosárlabda: együtt maradt kerettel megkezdte a felkészülést a Vásárhelyi Kosársuli

2014. szeptember 11., csütörtök
Kosárlabda: együtt maradt kerettel megkezdte a felkészülést a Vásárhelyi Kosársuli
kosarsuli_felkeszules

Megkezdte a felkészülést a 2014-15-ös NBI/B csoportos kosárlabda bajnokságra a Vásárhelyi Kosársuli. A csapat augusztus 18-án találkozott először, és azóta már egy felkészülési tornán is részt vettek, ahol a második helyen végeztek.

Elek András

edző, az egyesület elnöke elmondta, a játékosok az augusztus 18-i első összetartásra úgy érkeztek, hogy túl voltak az alapozáson, amit 3-4 fős csoportokban hajtottak végre. A kosarasok jól ismerik egymást, mivel a tavalyi bajnokságban a felsőházi rájátszásról éppen lemaradt együttest teljesen sikerült együtt tartani, így

Kukla Zsolt

,

Vejinovic Szasa

,

Mócsai Milán

és

Grezsa Bence

mellett

Nyilas Istvánt

,

Vas Pétert

,

Czibere Zoltánt

,

Gruda Gergelyt

,

Varga Dánielt

és a Rostás testvéreket is láthatják majd pattogtatni a Hódtói Sportcsarnokban. Hozzájuk az alacsony posztokon bevethető két fiatal, a korábban Kaposvárról Vásárhelyre igazoló

Takács Gergely

, valamint a zentai

Kelemen Balázs

csatlakozott, de további erősítésekre is számíthatnak a szurkolók a következő hetekben. "Az első mérkőzésünket október 5-én játszuk, azt azonban egyelőre még nem lehet tudni, hogy kik ellen és hol lépünk majd pályára. Egy azonban biztos, az ellenfeleink tovább erősödtek. A fiatalokból álló csapatok, így a Kecskemét, a Szolnok, vagy éppen a Debrecen - de ide sorolhatjuk a budapesti együtteseket is - évről-évre egyre jobbak lesznek, így nem lesz könnyű dolgunk, nekünk is erősödnünk kell" - tette hozzá Elek András. A sportvezető beszélt arról is, hogy az eddigi névadó szponzorral, az EnterHóddal 5 év sikeres együttműködés után befejezik az együttműködést. A Kosársulit azonban nem kell félteni, mivel két nagy szponzorral is eredményesen zárultak a tárgyalások. Sőt az új névadó támogató bejelentésére már csupán csak formalitások miatt kell várni. A vásárhelyi kosarasok egyébként már túl vannak az első megmérettetésen is, múlt hétvégén Békésen, az 58. Viharsarok Kupán csaptak össze a hazai csapat mellett az Óbudai Kaszásokkal és az Oroszlánnyal. A kissé szezon eleji forma ellenére a csapat a Békéstől is csak pár pontos vereséget elszenvedve a második helyen végzett a tornán.

Békési SZSK-Vásárhelyi Kosársuli 76-73 (19-16, 20-17, 17-20, 20-20)

Békési Városi Sportcsarnok, Vezette: Papy, Puf, Cipriam.

Vásárhelyi Kosársuli:

Vejinovics 2, Rostás I. 4, Vas 5, Varga 8, Gruda 6. Csere:Czibere 26/12, Rostás G. 8, Mócsai 1, Nyilas 12/3, Takács 1, Grezsa.

Edző:

Elek András, Utasi Gábor

Vásárhelyi Kosársuli - Óbudai Kaszások 75-50 (20-12, 14-12, 20-12, 21-14)

Békési Városi Sportcsarnok, Vezette: Papy, Damian, Cipriam.

Vásárhelyi Kosársuli:

Vejinovics 3, Rostás I. 9, Vas 11, Nyilas I. 14/3 Gruda 6. Csere: Kukla 8, Czibere 7/3, Rostás G. 4, Mócsai 4, Grezsa 3, Varga 2, Takács 4.

Edző:

Elek András, Utasi Gábor

Oroszlányi SE - Vásárhelyi Kosársuli 64-78 (21-19, 13-25, 18-15, 12-19)

Békési Városi Sportcsarnok, vezette: Puf, Damian, Papaschivu.

Vásárhelyi Kosársuli:

Vejinovics -, Rostás I. 14, Nyilas 7/3, Vas 19/3, Gruda 4. Csere: Czibere 5/3, Kukla 8, Rostás G. -, Mócsai 4, Grezsa -, Varga 13, Takács 4.

Edző:

Elek András, Utasi Gábor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.