Közélet

Körzeti megbízotti irodák nyílnak Szegeden – a Fidesz-KDNP szerint későn ébredt az MSZP

Körzeti megbízotti irodák nyílnak Szegeden – a Fidesz-KDNP szerint későn ébredt az MSZP

2014. szeptember 30., kedd
Körzeti megbízotti irodák nyílnak Szegeden – a Fidesz-KDNP szerint későn ébredt az MSZP
kmbiroda_cserepes_19_il

A Kereszttöltés utcában és a Csongrádi sugárúton körzeti megbízotti iroda nyílik – jelentette be Solymos László. A Fidesz-KDNP úgy reagált, hogy az MSZP két héttel a választások előtt ébredt fel, hogy tenni kellene a közbiztonság javításáért, míg a jobboldali politikusok eddig több iroda megnyitását is támogatták, például Gyálaréten, Kiskundorozsmán és a Mars téren.

A szegedi önkormányzat és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködésében eddig 10 körzeti megbízotti iroda működött.

Solymos László

(MSZP) alpolgármester keddi sajtótájékoztatóján elmondta, az elmúlt hetekben két újabb megnyitásáról döntöttek, a Kereszttöltés utca 29. szám alatt, illetve a Csongrádi sugárút 106-nál nyílik hamarosan új rendőrségi körzeti megbízotti iroda. Hozzátette: a lakosok kérésére hozzák létre ezeket azzal együtt, hogy Szeged közbiztonsága jónak mondható. „A szocialisták csak beszélnek, a kormánypártok cselekszenek” – így reagált a szegedi Fidesz-KDNP. Mint közleményükben írják, „kevesebb mint két héttel az önkormányzati választás előtt a szegedi MSZP felébredt, jobban mondva ráébredt arra, hogy nincs minden rendben a helyi lakosság szubjektív biztonságérzetével. A közbiztonságot minden városrészben erősíteni kell, és erre Botka Lászlónak és csapatának volt négy, nyolc, illetve tizenkét éve. Eddig azonban ez a terület nem volt fontos számukra”. Szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben kitértek arra is, hogy a kormány és a kormánypártok az elmúlt években sem tétlenkedtek ezen a téren, például szigorú törvényeket alkottak, megerősítették a rendőrséget, így nagyobb biztonságban élhetnek az emberek, mint korábban.

Szegeden csak a jobboldal kezdeményezésére jöttek létre kmb-irodák

„2010 óta több új körzeti megbízotti iroda létesült Szegeden. Ezen irodák kialakításával még közelebb került a rendőrség az emberekhez, ami komoly segítséget nyújtott a bűnmegelőzésben és a bűnüldözésben egyaránt, és jelentősen javította az érintett területeken a közbiztonságot. Fontos azonban kiemelnünk: az elmúlt négy évben Szegeden gyakorlatilag csak a jobboldali önkormányzati képviselők tartották fontosnak, hogy a választókerületek közbiztonságával, az emberek biztonságérzetével törődjenek. Kizárólag Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselők kezdeményezésére, az ő szervezésükben és áldozatos munkájuknak köszönhetően nyíltak a városban új körzeti megbízotti irodák: Szentmihályon, Gyálaréten, Kiskundorozsmán, Béketelepen, Móravárosban a Cserepes sori piacon, illetve a Mars téri piacon, valamint az Indóház téri vasútállomáson. Ezen irodák megnyitásához, az ingatlanok felújításához a Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselők képviselői keretükből és olykor saját pénzükből, valamint széles körű civil és vállalkozói összefogást teremtve járultak hozzá. Hatalmas köszönettel tartozunk azoknak a civileknek és vállalkozóknak, akik pénzt, eszközt és energiát nem kímélve nyújtottak segítséget! Más városi források ugyanis nem álltak ehhez rendelkezésre... Felháborítónak tartjuk, hogy a szocialisták számára csak kevesebb mint két héttel az önkormányzati választás előtt, szimpla kampányfogásként vált fontossá Szeged közbiztonsága. Az MSZP most azt igyekszik saját ötleteként előadni, amit a jobboldali képviselők négy év alatt kőkemény munkával, rengeteg erőfeszítés árán már véghezvittek. A szocialisták előtt is adott volt a lehetőség 2010 óta, hogy új körzeti megbízotti irodák nyitását kezdeményezzék, szerepet vállaljanak az ehhez szükséges feltételek megteremtésében, de valamiért ez eddig nem volt fontos számukra. A szegediek azonban nem felejtenek!” - zárul a szegedi Fidesz-KDNP közleménye.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.