Sport

Kézilabda: új edzővel bizonyítana az FKSE Algyő a másodosztályban

Kézilabda: új edzővel bizonyítana az FKSE Algyő a másodosztályban

2014. szeptember 1., hétfő
Kézilabda: új edzővel bizonyítana az FKSE Algyő a másodosztályban
SZS20140830_danko_ervin_001

Szeptember közepén kezdi meg szereplését a férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport pontvadászatában az újonc FKSE Algyő együttese. Az NB II Dél-Kelet csoport tavalyi bajnokát az új szezonra már Dankó Ervin készíti fel, akinek munkáját a Pick Szeged korábbi kiválósága, Dobos József segíti kapusedzőként.

A tréner a korábbiakban kizárólag női együtteseknél dolgozott, aminek során irányította az SZKKSE, a Hódmezővásárhely, a Kiskunhalas, vagy éppen a Dunaújváros gárdáját is. Az algyői klub az első állomáshelye a sportág férfi szakágában. „Természetesen, más a közeg, de az itt töltött hat hét után igazából már nem látok lényegesebb különbséget. Szakmai szempontból a kézilabda ugyanaz a két nem esetében, ugyanazok a metódusok érvényesek, így nem olyan nagy a váltás. Persze, eleinte én is tartottam tőle egy picit, de mostanra rendben van minden” – fogalmazott portálunknak

Dankó Ervin

. Hozzátette, a férfi mezőny megismerése érdekében összesen 30 videofelvételt szerzett be és nézett meg a leendő ellenfelek tavalyi találkozóiról. Kitért rá, kezdetben a legfontosabb feladat az volt, hogy együttese felnőjön az új osztály által támasztott követelményeknek az állóképesség és a dinamika terén. „Ez rengeteg energiánkat felemésztette, de jelenleg már ott tartunk a felkészülésben, ahol véleményem szerint tartanunk kell. A Békés elleni edzőmeccs után azt mondtam, hogy 70-75 százalékon állunk, ami egy teljesen elfogadható dolog, ha figyelembe vesszük, hogy a bajnoki rajtig még két hetünk van hátra” – mondta az edző, kitérve rá, az elkövetkező időszak már a finomhangolás jegyében fog eltelni.

SZS20140830_danko_ervin_002

Az Algyő első edzőmeccsét augusztus 22-én vívta a Kiskunhalas ellen, amelyet meg is nyert 44-22-re. Ezt követte 26-án egy Békés elleni idegenbeli bravúr (25-26), majd a két fél ellenkező pályaválasztás mellett játszott egymással 25-25-ös döntetlent két nappal később. Szeptember 2-án, kedden 18.45-től a Kiskunfélegyháza ellen lép otthon parkettre Dankó Ervin legénysége, a felkészülési időszakot pedig egy kiskunhalasi négyes torna zárja 6-án. „Az osztályváltás okán szükség volt egy szemléletváltásra, amit igyekeztünk új igazolásokkal is segíteni. Egyrészt rutinos, tapasztalt játékosokkal erősítettünk, akik húzóemberei lehetnek a csapatnak ebben a ligában, másrészt sikerült tehetséges fiatalokat is a az együtteshez csábítani” – árulta el az edző. A szakember eleinte 42 fővel kezdte meg a munkát, ezt szűkítette le 21-re, a kimaradók az NB II küzdelmeiben érdekelt második csapatot erősítik majd

Barok István

vezetése alatt. A tréner ugyanakkor felhívta a figyelmet, mindez nem jelenti azt, hogy végleges lenne a keret összeállítása, még előfordulhatnak változások. A hosszú távú célkitűzések kapcsán kiemelte, amellett, hogy igyekeznek szegedi kötődésű játékosokból kialakítani a gárdát, az egyesület vezetősége legfőbb feladatként stabilitást kíván megteremteni mind szakmailag, mind gazdaságilag a klub körül. Ami pedig a rövid távú elképzeléseket illeti, a következő szezonban a 11. hely a minimális elvárás.

FKSE-Algyo

Az FKSE Algyő 2013/2014-es bajnokcsapata az NB II Dél-Kelet csoportban

„Újoncként meg kell teremtenünk ebben az osztályban a respektünket, ezért minden meccsen be kell bizonyítanunk, hogy mi egy NB I/B-s csapat vagyunk. Ehhez még az erősebb, bajnokesélyes együttesek ellen is olyan produkciót kell nyújtanunk, amivel meg tudjuk nehezíteni a dolgukat” – nevezte meg az elkövetkező hónapok legfontosabb feladatát Dankó Ervin. „Magában a játékrendszerben nem kívántam jelentős változtatásokat eszközölni, mert az együttesnek van egy adott játékképe, amivel korábban is jól szerepelt. Ezt megtartjuk, mindamellett, hogy nem szeretnénk csak és kizárólag erre hagyatkozni. Amit elmondhatok, hogy gyors játékot szeretnék látni, próbáljuk majd lerohanni az ellenfeleinket. Védekezésben is egy elég nyitott formációt gyakorolunk annak érdekében, hogy minimalizáljuk a kapott góljaink számát. Stabil, a bennmaradást nem csak az utolsó fordulóban éppen kiharcoló csapattá szeretnénk válni” – tette hozzá. Az FKSE Algyő szeptember 13-án a Füzesabony otthonában játssza első bajnoki mérkőzést, majd egy héttel később a MOL-Pick Szeged U23-es alakulata látogat Ambrus Józsefékhez.

Az FKSE Algyő kerete az NB I/B Keleti csoport 2014/2015-ös szezonjára:

Kapusok:

Kiss Olivér, Farkas József, Deák Tamás.

Balszélsők:

László Imre, Bolvári István, Varga Balázs, Szélpál András.

Balátlövők:

Ambrus József, Kupcsik Bálint, Morva Tamás.

Irányítók:

Raffai András, Kocsis László, Zsadányi Sándor.

Jobbátlövők:

Zöldy Tamás, Pál Ádám.

Jobbszélsők:

Béleczki Ádám, Teimel Róbert.

Beállók:

Gazsó Balázs, Szepesi Dániel.

Védők:

Berta László, Kiss András.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.