Sport

Kézilabda: az év meccsét vívja vasárnap az SZKKSE

Kézilabda: az év meccsét vívja vasárnap az SZKKSE

2014. szeptember 12., péntek
Kézilabda: az év meccsét vívja vasárnap az SZKKSE
szkkse_ftc_33_gs

Az első két fordulóhoz hasonlóan a 3. körben is egy élcsapattal találkozik az SZKKSE, Marosán György tanítványai a Győri Audi ETO KC együttesét fogadják az újszegedi sportcsarnokban.

Non plus ultra – írhatnánk a Rába-parti város kirakatcsapatáról tömören, összefoglalóan. És valóban nem járnánk messze az igazságtól, mondván, a Győr a legutóbbi szezonban mindent megnyert, amit csak lehetett. Ráadásul nem először, hiszen mind a Bajnokok Ligájában, mind a honi bajnokságban, mind a Magyar Kupában 2013-as címét védte meg a gárda. Olimpiai és világbajnok játékos is található

Ambros Martin

alakulatában, illetve általában válogatott kézilabdázók egész sora alkotja a keretet. Visszatérve a kezdő gondolatra – a világ egyik, ha nem a legerősebb klubcsapatával néz farkasszemet vasárnap este az SZKKSE.

Online

Vasárnap 18 órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk az SZKKSE - Győri Audi ETO KC női kézilabda NB I-es bajnoki mérkőzésről. Hajrá Szeged!

„Ez egy élmény, ki kell élvezni azt a 60 percet, amikor ilyen csapat ellen játszhatunk. Ezért is jó dolog a feljutásunk, hiszen el tudjuk hozni Szegednek a BL-győztest. Persze, valamilyen szinten kötelez minket, hogy várhatóan 2-3 ezer néző kint lesz a meccsen, tehát alapvető az, hogy lássák a szurkolók a mentális stabilitásunkat. A Fradi ellen sem adtuk fel egy percre sem, a Győr ellen sem fogjuk. Küzdünk, hajtunk, megpróbálunk szórakoztatni” – fogalmazott

Marosán György

, a szegedi lányok vezetőedzője. Elmondható, nincsenek könnyű helyzetben a sorsolást illetően Hárs Adélék, mivel az első körben Érden kellett parkettre lépniük, a második fordulóban pedig a Ferencváros tett látogatást Újszegeden. A papírformát figyelembe véve, a gárda számára érdemben szeptember 23-án, kedden kezdődik a bajnokság. Az MTK elleni összecsapás szokatlan időpontjának oka az, hogy a Duna TV élőben adja majd az eredetileg 21-ére kiírt csörtét. „Az első tévés mérkőzése lesz ez a csapatnak az országos médiában. Egyre több ember ismerheti meg Magyarországon az SZKKSE-t, hiszen a Duna TV nagyon nagy lefedettséggel rendelkezik az MTVA által. Megtiszteltetés, hogy élőben közvetítik a találkozónkat” – árulta el az időpontváltozás kapcsán Marosán György. Addig is azonban, ahogyan azt a tréner elmondta, kötelezettségeik vannak még a Győr ellenében. Dolgukat nehezíti, hogy a csapat egyik meghatározó tagja, az átlövő

Suzanna Cubela

megsérült a Ferencváros ellen, és játékára vasárnap sem számíthat a szakmai stáb. „Próbálunk magunknak megfelelni és mindig a saját lépcsőink szintje szerint feljebb lépni, ami persze nagyon nehéz, hiszen egyre nehezebb csapatokkal találkozunk. Az Érddel kezdtünk, aztán következett a Ferencváros, amikor már sikerült a játékunkban is fejlődést mutatnunk, annak ellenére, hogy erősebb ellenféllel csaptunk össze. Most vasárnap már a világ legerősebb együttese jön hozzánk, de továbbra is a saját céljainknak kell, hogy megfeleljünk. Úgy is mondhatnám, az első három forduló meccsei egy-egy marathóni futásnak felelnek meg, amiken mindig a saját időnket igyekszünk megjavítani. Nem feltétlenül kell elsőként célba érni. Így vagyunk ezzel a mostani helyzettel. Igyekszünk megdönteni a saját időnket, legközelebb az MTK ellen pedig következhet egy 100 méteres síkfutás, amit meg kell nyerni” – tette hozzá Marosán edző.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.