Közélet

Hétfőtől folytatódik az ivóvízhálózat-tisztítás Szeged több pontján

Hétfőtől folytatódik az ivóvízhálózat-tisztítás Szeged több pontján

2014. szeptember 5., péntek
Hétfőtől folytatódik az ivóvízhálózat-tisztítás Szeged több pontján

A „Szeged-Algyő” Ivóvízminőség-javító projekt keretében 2014. szeptember 8-12. között az „AB Szeged 2013” Konzorcium, az AQUAPLUS Kft. és a Bern Zrt. ivóvízhálózat tisztítási munkákat végez Petőfitelepen, Rókus, Újrókus, Északi városrészben, Makkosház, Fodorkert területén és Szőregen.

A „Szeged-Algyő” Ivóvízminőség-javító projekt keretében a kivitelező „AB Szeged 2013” Konzorcium, az AQUAPLUS Kft. és Bern Zrt. ivóvízhálózat tisztítási munkákat végez ütemezetten a Szegedi Vízmű Zrt. szakmai felügyelete mellett. Szeptember 8. és 12. között Szőreg újabb részein kerül sor a vízhálózat tisztítására. A tervezett utca szerinti ütemezés a következő: Szerb u., Kisbogáros u., Gőzmalom u., Magyar u. Rókus, Újrókus, Északi városrész, Makkosház, Fodorkert területén a tervezett utca szerinti ütemezés a következő: Kossuth Lajos sgt. - Párizsi krt. - Berlini krt. - József Attila sgt. – Makkoserdő által határolt terület. Petőfitelep újabb részein is tisztítják a vízhálózatot. A tervezett utca szerinti ütemezés a következő: Május 1. u., Pápai u., Göndör sor, Lőwy Sándor u. A tisztítási munkák az reggel 9 és délután 15 óra között zajlanak, ekkor átmeneti nyomáscsökkenésre és vízhiányra kell felkészülni. A kivitelezők kérik a lakosságot, valamint az érintett területek intézményi és ipari fogyasztóit, hogy a jelzett időszakban vízfelhasználással üzemelő háztartási gépeik, műszaki eszközeik üzemeltetésére fokozott figyelmet fordítsanak! A tisztítás következtében egy rövid időre a víz zavarossá válhat, azonban a víz ülepítés után fogyasztásra alkalmas. Ugyanakkor javasolják, hogy az érintett időszakban, a munkálatok megkezdése előtt (9 óráig) vételezzenek szükségleteiknek megfelelően ivóvizet. A vezetékhálózat ellenőrzésének befejezését követően rövid időn belül visszaáll a korábbiakban megszokott, kiegyensúlyozott vízellátás és vízminőség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.