Hétfőtől folytatódik az ivóvízhálózat-tisztítás Szeged több pontján

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A „Szeged-Algyő” Ivóvízminőség-javító projekt keretében 2014. szeptember 8-12. között az „AB Szeged 2013” Konzorcium, az AQUAPLUS Kft. és a Bern Zrt. ivóvízhálózat tisztítási munkákat végez Petőfitelepen, Rókus, Újrókus, Északi városrészben, Makkosház, Fodorkert területén és Szőregen.

A „Szeged-Algyő” Ivóvízminőség-javító projekt keretében a kivitelező „AB Szeged 2013” Konzorcium, az AQUAPLUS Kft. és Bern Zrt. ivóvízhálózat tisztítási munkákat végez ütemezetten a Szegedi Vízmű Zrt. szakmai felügyelete mellett. Szeptember 8. és 12. között Szőreg újabb részein kerül sor a vízhálózat tisztítására. A tervezett utca szerinti ütemezés a következő: Szerb u., Kisbogáros u., Gőzmalom u., Magyar u.

Rókus, Újrókus, Északi városrész, Makkosház, Fodorkert területén a tervezett utca szerinti ütemezés a következő: Kossuth Lajos sgt. – Párizsi krt. – Berlini krt. – József Attila sgt. – Makkoserdő által határolt terület.

Petőfitelep újabb részein is tisztítják a vízhálózatot. A tervezett utca szerinti ütemezés a következő: Május 1. u., Pápai u., Göndör sor, Lőwy Sándor u.

A tisztítási munkák az reggel 9 és délután 15 óra között zajlanak, ekkor átmeneti nyomáscsökkenésre és vízhiányra kell felkészülni. A kivitelezők kérik a lakosságot, valamint az érintett területek intézményi és ipari fogyasztóit, hogy a jelzett időszakban vízfelhasználással üzemelő háztartási gépeik, műszaki eszközeik üzemeltetésére fokozott figyelmet fordítsanak!

A tisztítás következtében egy rövid időre a víz zavarossá válhat, azonban a víz ülepítés után fogyasztásra alkalmas. Ugyanakkor javasolják, hogy az érintett időszakban, a munkálatok megkezdése előtt (9 óráig) vételezzenek szükségleteiknek megfelelően ivóvizet. A vezetékhálózat ellenőrzésének befejezését követően rövid időn belül visszaáll a korábbiakban megszokott, kiegyensúlyozott vízellátás és vízminőség.

Előző sztori

A filatélia és numizmatika kerül előtérbe szombaton Hódmezővásárhelyen

Következő sztori

Szombaton lesz az ország legnagyobb extrémsport fesztiválja