/

Építik a műfüves kispályát Újpetőfitelepen+ FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

palyakijeloles05_gs

Három műfüves futballpálya épül jelenleg Szegeden, melyeket egy hónap múlva birtokba is vehetnek a lakosok. Újpetőfitelepen már át is adták a munkaterületet a kivitelezőnek.

Szentmihályon és Újpetőfitelepen egy-egy közterületi műfüves pálya épül, továbbá a kecskési Fekete István Általános Iskola is kap egy műfüves pályát. „Ez utóbbi kuriózum Szeged sportéletében, eddig ugyanis oktatási intézmény területén nem épült futballpálya. Reggeltől egészen 16 óráig testnevelés órákat tarthatnak ott méltó körülmények között, délután négytől pedig a helybéliek sportolhatnak ott” – mondta el kérdésünkre Nógrádi Tibor, az MLSZ Csongrád megyei igazgatója az újpetőfitelepi munkaterület átadásán.

Megjegyezte, Szegeddel ellentétben megyénk többi településén sokkal többet fordítottak eddig arra a célra, hogy a közösségi és tömegsportot támogassák. „Szeged esetében a pályaépítésekkel így nem bővülésről, hanem inkább egy óriási hiány pótlásáról beszélhetünk” – közölte. A három pálya építése kapcsán Nógrádi kiemelte azt is, hogy ezúttal olyan területek fejlődnek, amelyek eddig kimaradtak az ilyen típusú fejlesztésekből.

Az MLSZ Csongrád megyei igazgatója tudatta, a források 30%-át az önkormányzat finanszírozza, a fennmaradó 70%-ot pedig az állam. „Mivel Dorozsmán egy nagypálya is épül, így összességében 180-200 millió forintból épülnek pályák Szegeden. Lehet, hogy ez az összeg nem tűnik soknak, de nekünk képviselőknek, akik sokszor ellenszélben dolgoztunk, nagy eredmény, hogy ezzel tudjuk zárni az önkormányzati ciklust” – nyilatkozta portálunknak Nógrádi Tibor.

„Hússzor negyven méteres kisméretű műfüves pálya épül a Balatoni utca és a Füge sor által határolt területen, mintegy harminc millió forintból. Újpetőfitelepen más lehetőség nincs a szabadtéri sportolásra, ezért bizonyára sokan fogják használni, akárcsak a nemrég átadott megújított nagypályát” – fogalmazott a 12-es körzet, Petőfitelep-Baktó Fidesz-KDNP-L.É.T. által támogatott önkormányzati képviselőjelöltje, Varga Róbert. Hozzátette, nemcsak a sportolók érdekeit szolgálja a beruházás, hanem a mindennapos testnevelés órák keretében is használhatóak a pályák.

„A műfüves kispálya nagy előnye, hogy esős időben és akár télen is használható, ráadásul itt egy bekerített, világítással ellátott sportlétesítmény létesül” – erről már Kohári Nándor, a Tápé, Újpetőfitelep, Baktó és Baktói kiskerteket magában foglaló 7-es körzet jelöltje nyilatkozott portálunknak. A Fidesz-KDNP-L.É.T. képviselőjelöltje elmondta, jelenleg a Balaton utcai kertészeti szakiskolában tudnak átöltözni, letusolni a játékosok, az a cél, hogy 2015-ben pályázzanak egy mintegy 100 négyzetméter alapterületű, több öltözővel, szertárral és kiszolgáló létesítményekkel ellátott klubház építésére is. „A műfüves kispálya 30 millióból készül el, a klubépület pedig további 27-28 millióba fog kerülni a jelenlegi tervek szerint” – tudatta a képviselőjelölt.

no images were found

Előző sztori

A schengeni övezetre nyit ablakot a Röszke-Horgos kapcsolattartási szolgálat

Következő sztori

Letörték a makói hegedűs szobor vonóját