Bulvár

Életmentő agyműtétet hajtottak végre egy aranyhalon

Életmentő agyműtétet hajtottak végre egy aranyhalon

2014. szeptember 16., kedd
Életmentő agyműtétet hajtottak végre egy aranyhalon

Daganatot távolítottak el egy aranyhal agyából ausztrál állatorvosok, hogy a "magas kockázatú" operáció révén megmentsék az állat életét.

A George nevű apróság, amely Melbourne-ben él gazdájával, általános érzéstelenítést kapott a 200 dolláros (49 ezer forint) beavatkozás megkezdése előtt. A műtétet végző

Tristan Rich

a melbourne-i 3AW rádióadónak elmondta, hogy a hal felépülése remekül halad és az állat már úszkál. Az állatorvosok szerint a beavatkozásnak hála a most 10 esztendős aranyhalnak még jó 20 éve van. "George-nak egy egészen nagy méretű tumor volt a feje tetején, és a lassan növekvő daganat már az életminőségére is hatással volt" - mondta a melbourne-i Lort Smith Állatkórházban dolgozó Rich. Az aranyhal gazdájának döntenie kellett, hogy az operációt választja, vagy hagyja elaltatni kedvencét. "Eléggé elszánt volt ahhoz, hogy adjon egy esélyt a dolognak" - idézte a szakembert a BBC News. Rich szerint a halat a kopoltyúján keresztülpumpált oxigéndús tóvízzel tartották életben. A szakember "bonyolultként" jellemezte a 45 perces beavatkozást. Az orvosoknak rendkívül precízen kellett eljárniuk, hogy minimalizálják a mindössze 80 grammos páciens vérveszteségét. George-ot hamarosan hazaengedik a kórházból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.