Közélet

Élelemmel és ruhával segít a Karitász az árvíz sújtotta területeken

Élelemmel és ruhával segít a Karitász az árvíz sújtotta területeken

2014. szeptember 16., kedd
Élelemmel és ruhával segít a Karitász az árvíz sújtotta területeken

Az elmúlt öt nap esőzésének következtében Vas és Zala megyében több települést is elöntöttek a megáradt patakok és folyók. Néhány településen már kitelepítésekre is sor került. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársai az érintett települések karitászcsoportjaival együttműködve kapcsolódtak be a katasztrófavédelem munkájába. Napok óta folyamatosan segítik élelemmel a védekezésben résztvevő önkénteseket, valamint a kitelepített lakosságot.

A Karitász eddig több mint 4,5 millió forint értékű élelmiszer adománnyal segítette és segíti továbbra is az árvíz sújtotta területen élőket és dolgozókat. Jelenleg kenyeret, joghurtot, sajtot, túrót, csokoládét és vizet osztanak. Körmenden és Pákán alakítottak ki két központi elosztót, ahonnan a szükségleteket felmérve szállítják ki az adományokat. A napokban ruha és cipő adományokat is osztani kezdenek a kitelepített lakosságnak, hiszen sokak csak néhány táskányi holmit hozhattak magukkal a hirtelen jött áradások elől menekülve. Az egyházmegyei karitász már készíti elő az ár elmúltával szükséges tisztítószereket is, hogy a lehető leggyorsabban tudjanak majd visszatérni otthonaikba az emberek. Az elkövetkező napokban több bútor- és háztartási felszerelés-szállítmány is érkezik majd a térségbe, hogy az elázott bútorokat mielőbb pótolni tudják a rászorulóknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.