Közélet

Borszűrő Szent Mihály napján a paprikamalom őrlői is beindulnak Ópusztaszeren

Borszűrő Szent Mihály napján a paprikamalom őrlői is beindulnak Ópusztaszeren

2014. szeptember 30., kedd
Borszűrő Szent Mihály napján a paprikamalom őrlői is beindulnak Ópusztaszeren
opusztaszer30_gs

Tudja mivel foglalkozott egykor a szakajtókötő, vagy hogy hogyan készült egykor a szappan, a csipketerítő és milyen eszközökkel parkolták meg a lovat őseink? Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban október 4-én és 5-én mindenre fény derül.

Varázslatos múltidéző programkavalkádnak lehetnek tanúi az ópusztaszeri emlékpark látogatói október 4-én és 5-én, ugyanis két napon megelevenedik át az elfeledett mesterségek és régi Mihály-napi kirakodóvásár. A résztvevők kipróbálhatják a szőlőpréselést, sőt, kóstolhatnak is a mustból, a múltidéző programokon pedig iparos bemutatóval és hajdani népi játékokkal kedveskednek minden korosztálynak. Idén először, hogy a járgányos, lóval hajtott paprikamalom kerekei mozgásba lendülnek, maguk a látogatók is megtekerhetik a nehéz őrlőket. Az éhes szájak sem maradhatnak üres gyomorral, Piri néni a skanzenben tart sütőtanfolyamot, egy finom kenyérlángossal (töki-pompssal) vendégeli meg az érdeklődőket. Amennyiben lehet hinni az időjárás-előrejelzésnek, valódi kirándulóidő várja a családokat, így az ópusztaszeri park remek lehetőség egy hétvégi, kulturális kikapcsolódáshoz. A Borszűrő Szent Mihály-nap részletes programját a

www.opusztaszer.hu

oldalon találja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.