Borszűrő Szent Mihály napján a paprikamalom őrlői is beindulnak Ópusztaszeren

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

opusztaszer30_gs
Tudja mivel foglalkozott egykor a szakajtókötő, vagy hogy hogyan készült egykor a szappan, a csipketerítő és milyen eszközökkel parkolták meg a lovat őseink? Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban október 4-én és 5-én mindenre fény derül.

Varázslatos múltidéző programkavalkádnak lehetnek tanúi az ópusztaszeri emlékpark látogatói október 4-én és 5-én, ugyanis két napon megelevenedik át az elfeledett mesterségek és régi Mihály-napi kirakodóvásár. A résztvevők kipróbálhatják a szőlőpréselést, sőt, kóstolhatnak is a mustból, a múltidéző programokon pedig iparos bemutatóval és hajdani népi játékokkal kedveskednek minden korosztálynak.

Idén először, hogy a járgányos, lóval hajtott paprikamalom kerekei mozgásba lendülnek, maguk a látogatók is megtekerhetik a nehéz őrlőket. Az éhes szájak sem maradhatnak üres gyomorral, Piri néni a skanzenben tart sütőtanfolyamot, egy finom kenyérlángossal (töki-pompssal) vendégeli meg az érdeklődőket.

Amennyiben lehet hinni az időjárás-előrejelzésnek, valódi kirándulóidő várja a családokat, így az ópusztaszeri park remek lehetőség egy hétvégi, kulturális kikapcsolódáshoz. A Borszűrő Szent Mihály-nap részletes programját a www.opusztaszer.hu oldalon találja.

Előző sztori

A Csongrád megyei fiatalok karriertervezésében segít a munkaügyi központ + FOTÓK

Következő sztori

Körzeti megbízotti irodák nyílnak Szegeden – a Fidesz-KDNP szerint későn ébredt az MSZP