Asztalitenisz Eb – Vereség az osztrákoktól, lemaradtak az éremről a nők

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A magyar női válogatott kikapott az osztrákoktól a lisszaboni asztalitenisz csapat Európa-bajnokság pénteki negyeddöntőjében, így a folytatásban az 5-8. helyért harcolhat.

Kezdésnek Madarász Dóra (a világranglistán 91.) simán, 28 perc alatt alulmaradt a nemzetközi szövetség rangsorában 12., rutinos, kínai származású Liu Jiával szemben, majd Póta Georgina (38.) 40 perces csatában, döntő szettben bizonyult jobbnak Sofia Polcanovánál (31.), így 1-1-re állt a párharc.

Harmadikként magyar részről Pergel Szandra (108.) állt asztalhoz – ő az első találkozóját vívta a tornán -, riválisa pedig Amelia Solja (50.) volt. Az első játszmát még a Budaörs játékosa nyerte, a folytatásban azonban a rendkívül kellemetlen stílusú Solja átvette az irányítást, és négyszettes sikere után az osztrákok egy győzelemre kerültek az elődöntőtől, s az ezzel már biztosan együtt járó éremtől.

Pótára várt a feladat, hogy Liuval szemben életben tartsa a magyar reményeket, de nem járt sikerrel: egy játszmát ugyan nyert, a győzelemre azonban nem volt esélye.

A magyarok szombaton folytatják, s egyben fejezik be szereplésüket az Eb-n.

Előző sztori

Több mint 100 ezer gyermekpornográf felvételt találtak a letartóztatott volt nuncius számítógépén

Következő sztori

Több mint tíz kilométert kell gyalogolnia egy szegedi hajléktalannak az étkezéshez