A Bakonyban gyakorlatoznak a vásárhelyi katonák

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

katonak_a_bakonyban_01

Az éves kiképzési terveknek megfelelően szeptember 8-án elkezdődött a Közös Fellépés 2014 elnevezésű gyakorlatsorozat a Bakony Harckiképző Központ területén.

A tábor kiépítésében fő szerepet játszó MH 5. Bocskai István Lövészdandár már az első napon több mint 600 katonával vonult ki a gyakorlótérre. A kiérkezést követően a jól megtervezett és megszervezett előkészületeknek köszönhetően a kitelepülő erők közel 150 sátrat építettek fel és vettek birtokba. A napokban tovább folynak az előkészületek, szeptember 10-től, szerdától a páncéltörő és az aknavető lövészetekkel már megkezdődtek a kiképzési foglalkozások is.

A rendelkezésre álló erőforrások költséghatékony felhasználása érdekében a hazai gyakorlatok és kiképzési rendezvények során az MH Összhaderőnemi Parancsnokság törekszik a gyakorlatok térbeli és időbeli összehangolására és együttes végrehajtására. A szeptember 8. és október 11. közötti Közös Fellépés 2014 valójában nem egy, hanem több eseményből álló kiképzési és gyakorlatsorozat, amelyen csaknem 1300 katona vesz részt és 400 technikai eszközt használnak majd.

Ez idő alatt a Várpalota közelében található lő- és gyakorlótéren tizennyolc katonai szervezet tevékenykedik majd.

Előző sztori

Szegeden versenyeztek a büntetés-végrehajtási intézetek dolgozói

Következő sztori

Napi Gondolatok: Szeged a nemzetközi tudományos élet rangjára emelkedhet + VIDEÓ