Közélet

Szennyvíz önti el a Bite Pál utcai mélygarázst + FOTÓK, VIDEÓ

Szennyvíz önti el a Bite Pál utcai mélygarázst + FOTÓK, VIDEÓ

2014. augusztus 9., szombat
Szennyvíz önti el a Bite Pál utcai mélygarázst + FOTÓK, VIDEÓ
melygarazs05_gs

Az utóbbi hetek esőzései után harminc centis víz állt a Bite Pál utcában lévő mélygarázsban. Az itt parkolók szerint már hosszú évek óta gondot okoz a vízelvezetés, panaszaik azonban ezidáig süket fülekre találtak. Szombat délután Kothencz János a Szegedi Vízmű Zrt. szakembereivel kereste a megoldást a problémára.

„A falon is jól látszik a sáv, harminc centi magasan állt itt a víz a vihart követően. Mire kitakarítjuk, már jön is a következő esőzés és kezdhetjük elölről az egészet” – mutatta garázsának oldalát

Katona Tibor

. Mint mondta, nagyobb viharok után már megszokásból bújnak a gumicsizmába az itt parkolók, hogy seprűvel a kezükben takarítsák ki a mélygarázst. „Nekem még az a szerencsém, hogy elég magasan van a kocsi felfüggesztése, így az utastér nem ázik be. Félő azonban, hogy a falak nem bírják olyan sokáig ezt az állandó vizesedést, és tönkremennek” – tette hozzá. Az utóbbi hónap esőzéseinek hatására háromszor is elöntötte a víz a Bite Pál utcában lévő mélygarázst. Régóta gondot okoz a víz elvezetése az itt lakók szerint, panaszaikra azonban érdemi lépés ezidáig nem történt. Szombat délután Kothencz János a Szegedi Vízmű szakembereivel vonult a helyszínre, hogy meghallgassa az itt élők panaszait, és segítsen megoldást találni a kialakult problémára.

Fekete József – aki jól ismeri a lakótelepi önkéntes mozgalmunk, a L.É.T. Egyesület tevékenységét – hívta fel a figyelmemet rá, hogy a Bite Pál utcában lévő mélygarázsban egy nagyobb esőzés után megáll a szennyvízzel keveredett víz. A lakók hosszú évek óta tehetetlenek ezzel a problémával szemben, mert senki nem méltatta őket figyelemmel. Azért jöttem el hozzájuk, hogy ez megváltozzon, megkértem a vízmű munkatársait is, hogy kísérjenek el” – mondta el a helyszínen a Fidesz-KDNP és a L.É.T. által támogatott polgármesterjelölt. Kothencz János megkérte a Szegedi Vízmű munkatársait, hogy a hatékonyabb ügyintézés érdekében vegyék fel a kapcsolatot a garázsszövetkezettel is, hogy együtt dolgozhassák ki a legcélravezetőbb megoldást. A Szegedi Vízmű Zrt. szakemberei később ígértek tájékoztatást a probléma okáról és a lehetséges megoldásokról. http://www.youtube.com/watch?v=xUELDBMV-BA

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.