Sport

Strandfoci: ezüstéremmel tért haza a FC Junior Sport Siófokról + FOTÓK

Strandfoci: ezüstéremmel tért haza a FC Junior Sport Siófokról + FOTÓK

2014. augusztus 6., szerda
Strandfoci: ezüstéremmel tért haza a FC Junior Sport Siófokról + FOTÓK
strandfoci_junior_sport_u19_42

A hétvégén megrendezett országos strandfoci bajnokság döntőjében két Csongrád megyei utánpótlás csapat is érdekelt volt: az FC Junior Sport U-19-es együttese mellett a Hódmezővásárhelyi FC U-17-es csapata játszhatott az MLSZ siófoki Beach Arénájában.

Az FC Junior Sport Szeged U-19-es csapata a döntőig jutott, míg a vásárhelyieknek szintén volt esélyük arra, hogy a tornagyőzelemért játszhassanak, azonban az első osztályú Bonyhád kíméletlenül kihasználta rutintalanságukat az elődöntőben. A szegediek az elődöntőben a Gyöngyös csapatát 4-3-ra legyőzték, a döntőben a házigazda siófokiak ellen pedig 9-5-ös vereséget szenvedtek, így második helyen végeztek a négyes döntőben. "Mindenképpen nagy eredménynek tartom a második helyet, hiszen olyan csapatokkal találkozhattunk, mint a Gyöngyös, a Bonyhád vagy a Siófok, akiknek van NB I-es felnőtt csapata ebben a sportágban. Az elődöntőben a Gyöngyössel játszottunk, az első harmad után 3-1-re vezetett ellenfelünk, majd a srácok összekapták magukat, és sikerült fordítanunk 4-3-ra. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy kapusunk időntúli büntetőt hárított, a büntető miatt pedig sajnos kiállították tőlünk

Csamangó Tibit

, akinek főleg védekezésbeli játéka nagyon hiányzott a későbbiekben" - értékelte a látottakat

Tombácz Róbert

, a csapat megbízott edzője. "A döntőben a Siófokkal találkoztunk, akikkel már korábban összefutottunk a középdöntő alatt, akkor döntetlent játszottunk velük. Most úgy érzem, a kezünkben volt a győzelem is, hiszen 3-1-re, majd 4-2-re is vezettünk, azonban a védekezésünk a végére kicsit szétesett. Összességében ugyanakkor elégedett vagyok, és gratulálok a csapatomnak, mert az ezüstérem is mindenképpen nagy eredménynek számít" - folytatta a tréner. A csapat sikere mellett egyéni elismerésben is részesült a szegedi csapat, hiszen az U-19-es korosztályban a torna legjobb játékosának választották az FC Junior Sport játékosát,

Szentes-Bíró Tamást

. A gárda jövőjével kapcsolatban Tombácz Róbert elmondta, szeretnék egyben tartani a csapatot, hiszen csak két játékos öregszik ki ebből a korosztályból, a pótlásukat meg fogják tudni oldani, és amennyiben sikerül együtt tartani a csapatot, akkor mindenféleképpen a tornagyőzelem lehet a cél a későbbiekben.

A Hódmezővásárhely U-17-es csapata a Bonyháddal találkozott az elődöntőben, és bár a találkozó során szinte végig nálunk volt az előny, mégsem Rostás Károly csapata lett a finálé egyik résztvevője. „Még a második harmad végén is mi álltunk továbbjutásra, azonban a Bonyhád sokkal tapasztaltabb csapat nálunk, hiszen ők rendelkeznek elsőosztályú gárdával. Sajnos kijött a rutintalanságunk, valamint az, hogy ellenfelünk sokkal nagyobb tapasztalattal rendelkezik, és nem utolsó sorban bővebb kerettel is érkeztek a Final Fourba, így a meccs hajrájában tudtak frissíteni. Hiába vezettünk az utolsó harmad előtt is, a Bonyhád 5-4-re győzni tudott, ez a vereség pedig rendkívül megviselte a fiúkat, így az elvesztett bronzmeccset a Kelen FC ellen már nehezen tudnánk értékelni, hiszen nagyon csalódottak voltak a játékosaim. Nagyon sajnálom én is, hogy így alakult, mivel abszolút felvettük a versenyt neves ellenfelünkkel, ugyanakkor le a kalappal a srácok előtt, remekül helytálltak itt a négyes döntőben és a torna korábbi szakaszaiban is” - értékelt Rostás Károly. A Hódmezővásárhely így negyedikként zárta a Final Fourt, ami mindenképpen szép eredménynek tekinthető, hiszen mind felkészülésben, mind pedig rutinban jelentős hátrányban voltak a vásárhelyiek riválisaikkal szemben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.