Simon Boglárkának még a csengőhangja is Mamma Mia! + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

mamma_mia_koztal08_gs

Örökzöld slágerek, az élet ihlette karakterek. Mindössze négy nap alatt állt össze a szegedi színpadra álmodott Mamma Mia!. A színház szerelmesei a Reök-palotában találkozhattak az alkotókkal.

Varázslatos darab – így jellemezte Szirtes Tamás a hétfői közönségtalálkozón azt a musicalt, amelynek non-replica rendezési jogaiért évekig dolgozott. A minden eddigi bemutatótól különböző, magyar dalokkal fűszerezett Benny Andersson és Björn Ulvaeus-produkció a világon először Szegeden mutatkozhat be. Az igazi feladatot az jelenti – vallja a Madách-színház igazgatója -, hogy mindössze három hónapja rugaszkodtak neki az első próbáknak, ráadásul az anyaszínházuknál háromszor nagyobb szabadtéri színpad újratervezésre kényszerítette az alkotókat. “Szeretem, mert színházilag nagyon izgalmas, hiszen egyszerre nagyszabású és intim” – osztotta meg a hatalmas térről alkotott véleményét és a már-már mérnöki munkára hajazó műveletek megtervezésének fontosságát a közönséggel is.

A dalok az igazi mozgatórugók – véli Kováts Kriszta, aki a három apajelölt között vívódó Donna Sheridant alakítja. “A magyarra fordított dalok viszik tovább a szituációt, tehát értenie kell a nézőknek.” Különleges kapocs az, ami az általa megformált karakter és közötte felfedezhető: Donna visszatérése a szerelemhez legalább annyira fontos mint az, hogy a színésznő hosszú évek után egy ilyen nagyszabású szerepben térhet vissza a szegedi szabadtéri színpadára. Mint mondta, éppen az ilyen élethelyzetek könnyítik meg átélni a játékot.

no images were found

Az ABBA slágerek igazi örökzöldek, márcsak ezért sem ismeretlenek a Donna lányát megformáló Simon Boglárka előtt. A szálakat mozgató, ördögi Sophie Sheridan szerepe Kováts Krisztáéhoz hasonlóan egyébként szintén közel áll a fiatal lányhoz, példaként említette azt a jelentet, amikor Sophie esküvőjére készülődve felöltöztetik a menyasszonyt. Boglárkát ez a saját nagy napjára emlékezteti.

Az apajelöltek sorából hétfőn “csak” Sasvári Sándorral volt alkalma találkozni a színház szerelmeseinek, ő a pénteki premieren Sam Carmichael bőrébe bújik. Úgy fogalmazott, őt nem is annyira az életből hozott szituációk, mint inkább a jövő gondolata keríti hatalmába egy-egy próba során. Két lányára gondolva ugyanis előre “fél” attól az időtől, amikor el kell engednie, s át kell adnia őket egy másik férfinak.

A gárda mindazonáltal hamar összeszokott, kialakultak az apa-lány, anya-lánya, szerető kapcsolatok, tehát gyakorlatilag úgy éltek az elmúlt hetekben, mint egy nagy család. Az alkotók azt is elárulták, melyek a kedvenc betétdalok a lefordított ABBA-slágerekből: a rendező és Kováts Kriszta a Lepereg előttem című dalért, Sasvári Sándor a Thank you for the music című szám hazai változatáért, Simon Boglárka pedig mindenért odavan, ami éppen tükrözi a hangulatát. Azt azonban hozzátette, még egy darabig a Mamma Mia! lesz a csengőhangja.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Keddi programajánló: betűország, sörünnep, irodalomtörténet

Default thumbnail
Következő sztori

A búzára kedvezőtlen, a kukoricára kedvező volt a meleg, csapadékos időjárás

Legutóbbi hasonló cikkek