Kultúra

Rekordot dönt a szegedi fáraó-kiállítás - az 50 ezredik látogatót köszöntik

Rekordot dönt a szegedi fáraó-kiállítás - az 50 ezredik látogatót köszöntik

2014. augusztus 14., csütörtök
Rekordot dönt a szegedi fáraó-kiállítás - az 50 ezredik látogatót köszöntik
farao_mfm_03

Minden eddigi rekordot megdönt a Móra Ferenc Múzeum fáraó-kiállítása: A fáraók Egyiptoma című tárlaton hamarosan az 50 ezredik látogatót köszöntik, ezzel túllépik az eddigi legsikeresebb, 2012-es Munkácsy-kiállítás látogatószámát.

A 2012-es Munkácsy-kiállítás volt a szegedi Móra Ferenc Múzeum eddigi leglátogatottabb időszaki kiállítása: a tárlatot több mint 49 ezren tekintették meg két évvel ezelőtt. Ezt a rekordot dönti most meg az idei fáraó-kiállítás: A fáraók Egyiptoma című tárlat 50 ezredik látogatója augusztus 15-én, pénteken 13 óra körül érkezik a Kultúrpalotába, akit sajtónyilvános esemény keretében köszöntenek majd. A fáraók Egyiptoma című kiállítás áprilisban nyitotta meg kapuit: ekkortól látható a Kass Galéria egyiptomi sírkamrája. A nagyszabású tárlat második helyszíne, a Fekete ház májusban csatlakozott a balzsamozás termével, a harmadik helyszín, a Móra-múzeum főépülete pedig a Múzeumok Éjszakáján nyitotta meg kapuit. Mindhárom helyszínen folyamatos az érdeklődés: a látogatókat csütörtökönként hosszabbított nyitva tartással, csütörtökön és szombaton pedig ingyenes tárlatvezetésekkel várják Szegeden.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.