Rekordot dönt a szegedi fáraó-kiállítás – az 50 ezredik látogatót köszöntik

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

farao_mfm_03

Minden eddigi rekordot megdönt a Móra Ferenc Múzeum fáraó-kiállítása: A fáraók Egyiptoma című tárlaton hamarosan az 50 ezredik látogatót köszöntik, ezzel túllépik az eddigi legsikeresebb, 2012-es Munkácsy-kiállítás látogatószámát.

A 2012-es Munkácsy-kiállítás volt a szegedi Móra Ferenc Múzeum eddigi leglátogatottabb időszaki kiállítása: a tárlatot több mint 49 ezren tekintették meg két évvel ezelőtt. Ezt a rekordot dönti most meg az idei fáraó-kiállítás: A fáraók Egyiptoma című tárlat 50 ezredik látogatója augusztus 15-én, pénteken 13 óra körül érkezik a Kultúrpalotába, akit sajtónyilvános esemény keretében köszöntenek majd.

A fáraók Egyiptoma című kiállítás áprilisban nyitotta meg kapuit: ekkortól látható a Kass Galéria egyiptomi sírkamrája. A nagyszabású tárlat második helyszíne, a Fekete ház májusban csatlakozott a balzsamozás termével, a harmadik helyszín, a Móra-múzeum főépülete pedig a Múzeumok Éjszakáján nyitotta meg kapuit. Mindhárom helyszínen folyamatos az érdeklődés: a látogatókat csütörtökönként hosszabbított nyitva tartással, csütörtökön és szombaton pedig ingyenes tárlatvezetésekkel várják Szegeden.

Előző sztori

KSH: nyolcéves rekordot döntött a magyar GDP

Következő sztori

Rablás szemtanúját keresi a szegedi rendőrség