Negyedmilliárd forintból újítják fel a város útburkolatát

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

gyimesi_laszlo_ia

Tavaly 150, idén pedig 100 millió forintból újítják fel Szeged útburkolatát, a munkagépek pénteken a Faragó utcában kezdtek dolgozni.

Több munkagéppel kezdődött meg péntek reggel a Faragó utca útburkolatának felújítása, eleget téve a helyi lakosok kívánságának a rossz minőségű szakasz helyretételéért. “Móraváros képviselőjeként rendkívül fontosnak tartom, hogy az itt élők hétköznapjain, életkörülményein javíthassunk. A Faragó utcát egy teljes útburkolattal látjuk el, mivel az elmúlt évek során elhasználódott, az alatta lévő, bazaltköves burkolat is elő-előbukkant. Ez nem egyedi eset: nemrég a Móra utca is teljesen megújult, városszerte mintegy negyedmilliárd forint értékben zajlanak az itt is látható munkálatok” – mondta el portálunknak Gyimesi László (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő. A Fidesz-KDNP frakció létrehozta a város költségvetésében az útrekonstrukciós alapot, ennek köszönhetően a város számos pontján több tucat utca kap új felületet. Az alap tavaly 150, idén 100 millió forintból gazdálkodik, a munkálatok jelentős részét azonban ebben az évbe végzik el. Gyimesi László hangsúlyozta: az elmúlt hetekben felmérték az itt élők igényeit, így azon dolgoznak majd, hogy a lehető legkevesebb kátyú maradjon Móravároson.

Előző sztori

Hétfőtől folytatódik az ivóvízhálózat tisztítás Algyőn, Béketelepen és Szőregen

Következő sztori

Egymilliárd forintot kapnak a Csongrád megyei vállalkozások munkahelyteremtésre + FOTÓK