Közélet

„Megvalósult legnagyobb álmunk: az IPTV-csomagokban is elérhetőek vagyunk, több tízezer új nézőt érünk el!”

„Megvalósult legnagyobb álmunk:  az IPTV-csomagokban is elérhetőek vagyunk, több tízezer új nézőt érünk el!”

2014. augusztus 25., hétfő
„Megvalósult legnagyobb álmunk:  az IPTV-csomagokban is elérhetőek vagyunk, több tízezer új nézőt érünk el!”
zelenaandras_vtv_atallas01_gs

Már nincs szükség a dupla távirányítóval való vesződésre vagy a készülékek átkapcsolására; az IPTV-s csomagokban is elérhető a Városi TV Szeged! E fejlesztéssel a vételkörzetben több tízezer új előfizető nézheti a VTV Szeged műsorait.

- Számos szakmai elismerés, megvalósult IPTV-s jelenlét és digitális átállás, videós hírportál, továbbá új műsorok. Zelena Andrást, a VTV igazgató-főszerkesztőjét kérdeztük: mit gondol a szerkesztőség mögött hagyott évekről, a megvalósult fejlesztésekről?

- Technikai fejlesztésekben, és rangos szakmai elismerésekben bővelkedő, tartalmas éveket éltünk át kollégáimmal. A csatornánk az IPTV csomagokban is elérhetővé vált Szegeden és környékén, ez több tízezernyi új nézőt jelent augusztus közepétől. Szükség volt a digitális átállásra és az IPTV-s jelenlétre, ugyanis kábel TV-szolgáltatók előtérbe helyezték új csomagjaikat, melyekkel az előfizetők plusz kényelmi szolgáltatások használhatnak. Ennek hála szinte minden új előfizető IPTV-szerződést köt, vagy az első ügyfélszolgálatra történő látogatáskor, telefonhíváskor csomagot vált a rendelkezésre álló plusz kényelmi szolgáltatások miatt. Ez a szolgáltatók tapasztalata, továbbá a TV-szakma egyöntetű véleménye is. Szükség volt e fejlesztésre is, boldog vagyok, hogy megvalósíthattuk azt a fejlesztést, mellyel Hódmezővásárhely, Makó, Sándorfalva és számos kisebb település IPTV-csomagjában is megtalálnak minket a nézők kiváló képminőséggel, gazdag szolgáltatáscsomaggal.

- Ám arról is beszélnünk kell, hogy a VTV Szeged tulajdonosi támogatása évről évre csökkent az elmúlt években. Ennek ellenére hogyan sikerült előteremteni a fejlesztések forrását?

- A televízió önkormányzati támogatása 2014-ben éppen 22 millió forinttal kevesebb, mint 2010-ben volt. Itt fontos megállni egy pillanatra és rögzíteni, hogy a televíziós műsorgyártás az egyik legdrágább médiapiaci tevékenység hatalmas eszközpark-igénnyel, drága felszerelésekkel, sok-sok és igen költséges utómunkával. Mindennek ellenére valóban több műsor készül, műsorkínálatunk színesebb, gazdagabb, s fejlesztéseket is sikerült megvalósítanunk az eredménytartalékunk felélése nélkül. Műsorainkat sokmilliós nagyságrendű éves összeggel támogatja a Médiatanács, továbbá a digitális átállás megvalósítására is pályáztunk és nyertünk is. A vissza nem térítendő sokmilliós segítségnek hála a Társaságra kisebb költségrész hárul. Minden támogatásból érkezett forint talált pénz egy önkormányzati tulajdonú társaságnak.

- Beszámoltunk róla, de számos szakmai elismerést is magáénak tudhat a szerkesztőség?

- A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) két alkalommal rangos szakmai elismeréssel és pénzjutalommal díjazta a stáb munkáját, továbbá Astellas – Média az orvosokért díjat is sikerült elhozunk Szegedre. A 83 tagtelevíziót számláló Helyi Televíziók Országos Egyesületének Helyi Érték Díját szintén több alkalommal nyertük el. A legfrissebb, 2014. májusi elismerésünk: a „Boldogság kerekesszékben” országos elismerést, a Helyi Érték Díj II. helyezését kapta.

- Milyen további célokat tűz zászlajára a VTV?

- Továbbiakban is színvonalas műsorokat kell gyártanunk a nézői igényekhez formálódó műsorstruktúrában, számos pályázaton részt fogunk venni és nyitott szemmel járunk minden olyan lehetőséget megragadva, amivel tartalmasabbá, színvonalasabbá tehető TV-szakmai munkánk, továbbá növelhetjük a csatornánkat elérő nézők számát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.