Közélet

Leadta ajánlásait Kothencz – társadalmi megbízatásban vállalná a polgármesterséget

Leadta ajánlásait Kothencz – társadalmi megbízatásban vállalná a polgármesterséget

2014. augusztus 29., péntek
Leadta ajánlásait Kothencz – társadalmi megbízatásban vállalná a polgármesterséget
kothencz_janos_alairas01_gs

Megválasztása esetén társadalmi megbízatású polgármester lenne Kothencz János, így a tiszteletdíjának összegét rászorulókra költheti a város. Ahogy fogalmazott, ez a gesztus az emberség minimuma.

„Amikor meg lehetett jelölni, hogy milyen formában vállalnám a polgármesterséget, a társadalmi megbízatásút választottam. Így azt a pénzt, amit tiszteletdíj formájában felvehet egy városvezető, azt is olyan emberekre lehet költeni, akik rászorulók. Azt gondolom ez a gesztus az emberség minimuma kell, hogy legyen, még akkor is, ha a felsőségvállalás jóval több annál, mint amit ez képvisel pénzben” – jelentette ki

Kothencz János

, a Fidesz-KDNP-L.É.T. polgármesterjelöltje az ajánlóívek leadásakor. Hozzátette, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgatói tisztét megválasztása esetén is ellátja, a kampány kezdetén is jelezte, hogy hivatásáról nem mond le. Szólt arról is, hogy

Botka László

az elmúlt tizenkét évben úgy látta el a polgármesteri tisztséget, hogy közben országgyűlési képviselő is volt, ezért alig pár napot tudott Szegeden tartózkodni egy héten. Ezzel szemben Kothencz minden nap Szegeden tartózkodva kívánja ellátni a városvezetéssel kapcsolat teendőket. „Ezért azonban nem vagyok hajlandó elfogadni olyan tiszteletdíjat, amiről azt gondolom, hogy az nehezebb sorsú embereket illet meg” – szögezte le a jelölt. A 15-ös tarjáni egyéni választókerületben jóformán egy órán belül összegyűjtötte Kothencz János a jelöltséghez szükséges ajánlásait, amelyeket a Fidesz-KDNP-L.É.T. polgármesterjelöltje pénteken reggel adott le a helyi választási irodában. „Nem egy olyan polgármester szeretnék lenni, aki csak egy bizonyos oldalt vagy társadalmi réteget képvisel, én minden szegedi polgármestere kívánok lenni, jobboldali és baloldali értékeket vállaló embereké egyaránt, mert én azt gondolom, hogy egy városvezető mindenki képviseletéért vállal felelősséget” – jelentette ki. A SZEGEDma.hu kérdésére hozzátette, Szeged többi tizenkilenc egyéni választókerületében is összeszedte minden a kormánypártok és a L.É.T. által támogatott önkormányzati képviselőjelölt az induláshoz szükséges számú ajánlást.

A kampány további menetéven kapcsolatban Kothencz kifejtette, minden szegedivel szeretné megismertetni választási programját, amit az IH Rendezvényközpontban mutatott be Kövér Lászlóval, a Fidesz országos választmányának elnökével közösen tartott fórumán. Hamarosan minden postaládába eljuttatja a programját, ezenfelül lakossági és utcafórumokon vesz részt a polgármesterjelölt. Kothencz elmondta azt is, a lakosokkal közösen rajzolják meg minden egyes kerületnek a jövőképét, a helyzet feltérképezése érdekében indította útjára a „Tervezzük együtt...!” című bejárássorozatát is. A húsz egyéni választókerület vonatkozásában lokális választási programot is összeállítanak, utcára és házszámra lebontva, és azt is eljuttatják a szegediekhez. Péntek este 19:30-tól a Városi Televízió Szeged TéMA című műsor különkiadásának élő adásában szólal meg Kothencz János polgármesterjelölt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.