Labdarúgás: Szabó Dávid továbblőtte a HFC-t + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SZS20140827_tiszasziget_hfc_014

A Tiszaszigeten aratott egy gólos sikerének köszönhetően továbbjutott a megyei magyar kupában a Hódmezővásárhely, a tavalyi bronzérmes Tiszasziget búcsúzott.

Két megyei I. osztályú csapat találkozott a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa 1. fordulójában, az első osztályba visszatérő Tiszasziget a Hódmezővásárhelyt fogadta.

Az első percektől kezdve támadólag lépett fel a HFC, többet birtokolta a labdát Bódi Attila csapata, azonban nehezen törték fel a Tiszasziget zárt védekezését. Kevés igazi helyzetet hozott az első 45 perc, ha el is jutottak a felek a kapukig, ott kevés alkalommal hoztak jó döntést a játékosok. A 33. percben aztán megszerezte a vezetést a Vásárhely, a jobb oldalon megiramodó Szabó Dávidot indította Nagy, majd a csatár középre húzott, és nagy erővel Kispéter mellett a hálóba lőtt, 0-1.

A gólt követően rögtön egyenlíthetett volna a hazai csapat, azonban Király nagyot mentett Bernát elöl, az egykori vásárhelyi csatár most az üres kapuba bólinthatta volna a felpattanó labdát, és szomoríthatta volna ex-csapatát.

A második félidő sem hozott más játékot, bár az első 10 percet megnyomta a hazai csapat, de Maravic szabadrúgását követően nem sokon múlt, hogy kétgólos legyen a HFC előnye. A hazaiaktól Bernát előtt adódott ismét egy nagy lehetőség, egy bedobást követően fordult le védőjéről, erős lökete azonban Gábor lábáról pattant szögletre. A meccs végének közeledtével egyre több pontatlanságot jegyezhettünk fel a csapatoktól, a cserék közül a vásárhelyi Juhász szerezhetett volna gólt, de öt méterről leadott lövését a kapuba csereként beálló Madaras védte.

Egy szöglet volt az utolsó esélye a Tiszaszigetnek a büntetők kiharcolására, azonban Dajcs föléfejelt, így Szöllősi lefújta a meccset, ezzel elbúcsúzott a Tiszasziget, a HFC pedig három nap alatt másodjára nyer 1-0-ra Szabó Dávid góljával. A kevés helyzetet hozó mérkőzésen a csapatok inkább a hétvégi bajnokit tartották szem előtt, ahol majd a Tiszasziget a Mindszentet fogadja, a HFC pedig Algyőn játszik rangadót.

Tiszasziget, 100 néző
2014. augusztus 24., 17.00
Tiszasziget SE
Hódmezővásárhelyi FC
Vége a mérkőzésnek.

játékvezető: Szöllősi Ferenc • Samu László, Somodi Imre
0
1

SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa, 1. forduló

Tiszasziget SE – Hódmezővásárhelyi FC
Tiszasziget, 100 néző. Vezeti: Szöllősi Ferenc (Samu László, Somodi Imre)
Tiszasziget: Kispéter (Madaras, 81′) – Gárgyán, Tumbas, Kató (Kertész, a szünetben), Bálint, Puhalák, Bódi (Dajcs, a szünetben) Juhász Á., Frank (Kiss Á., 78′) Drágity (Csőke, 72′) Bernát.Vezetőedző: Stetakovics Marinko.
Hódmezővásárhely: Gábor – Király, Tóth J., Marton, Nagy A., Szilágyi (Huszár, 79′) Brizik-Bodrogi (Detki, a szünetben), Szabó D., Nikutovic (Juhász, 78′) Maravic (Molnár, 71′) Rácz D.(Huszka, a szünetben). Vezetőedző: Bódi Attila
Gólszerzők: Szabó D. (33′)
Sárga lap: Bálint (32′), Tumbas (75′) ill. Brizik-Bodrogi (30′)

Stetakovics Marinko: “Egy nagyon jól felkészített, nagyon kemény játékot játszó Hódmezővásárhely ellen játszottunk, aki ellen az első félidőben sikerült tartanunk a tempót és az eredményt. Számunkra az elsődleges a bajnokság, úgy gondolom, a mai napon megérdemelten nyert a Vásárhely, jobban játszott,mint mi, szinte végig irányították a meccset.”

Bódi Attila: “Elértük a célunkat, sikerült több fiatalnak is játékpercet biztosítani, örülök a továbbjutásnak.”

no images were found

Online közvetítésünk

VÉGE

90+2′
Valóban, Szöllősi játékvezető le is fújta a meccset, továbbjutott a HFC.
90+1′
Egy szögletet fejel fölé Dajcs, lehet, hogy ez volt az utolsó lehetőség.
89′
A mérkőzés utolsó perceiben járunk, amennyiben gólt lőne a Tiszasziget, rögtön jönnének a büntetők, nincs hosszabbítás.
83′
A jobb oldali centerezést Juhásznak fejelte le Szabó, a vásárhelyi játékos megtartotta a labdát 6 méterre a kaputól, és lefordult védőjéről,lapos lövése éppen Madarast találta el.
81′
Kapust cserél a Tiszasziget. Kispéter helyett Madaras áll a ketrecbe.
79′
Újabb vásárhelyi csere: Huszár váltja Szilágyit.
78′
Mindkét csapat változtat, a szigetieknél Frank helyett Kiss Á. érkezik, míg a HFC-nél Nikutovicot váltja Juhász.
77′
Marton szöktette Nikutovicot, a szerb támadó lövésébe azonban bravúrosan blokkolta Puhalák.

no images were found

75′
Tumbas kap sárgát beszédért a hazaiaktól, egy szabálytalanságot reklamált a Tiszasziget védője.
72′
Változtat a Tiszasziget is, Csőke jön Drágity helyett.
71′
Cserél a HFC, Maravic helyére érkezik Molnár.
67′
Drágity jó 20 méteres szabadrúgását védi Gábor, jó lövés volt.
66′
Bernát! A szigeti csatár fordult le védőjéről egy bedobást követően, éles szögből, öt méterről leadott lövését lábbal védi Gábor.

no images were found

60′
Maravic tekerése nem sokkal megy mellé, szép lövés volt.
59′
A félpályán ad el egy labdát a Tiszasziget egy szabadrúgást követően, majd csak szabálytalanul tudták megállítani a vendégek csapatkapitányát, Nagyot, 17 méterre, a kapuval szemben végezhet el szabadrúgást a HFC.
55′
Éledezik a Tiszasziget, a második félidő elején próbál egyenlíteni a hazai csapat, magas iramban kezdődött a második játékrész.
49′
A beállt Kertész a gólvonalról mentett, könnyen növelhette volna előnyét a HFC, Nikutovic centerezését Maravic lőtte kapura, majd Kertész mentett bravúrosan.
46′
Folytatódik a mérkőzés. A szünetben mindkét csapat kettőt változtat, a Tiszaszigetnél Dajcs és Kertész is érkezik Bódi és Kató helyére, míg a vendégeknél beáll Huszka és Detki, Rácz és Brizik-Bodrogi nem folytatja.

SZÜNET

45′
Szöllősi nem hosszabbít, lefújta az első félidőt, vásárhelyi előnnyel fordulnak a csapatok.
44′
Ráczot kell ápolni,miután lent maradt egy becsúszást követően.
37′
Egyenlíthetett volna a Tiszasziget! Bódi iramodott meg a jobb szélen egy kényszerítőt követően, lapos lövését védte Gábor, a felpattanó labdát pedig Király fejelte ki az érkező Bernát elöl.
33′
GÓÓÓL! Vezet a Vásárhely! Szabó Dávidot ugratták ki a jobb összekötő helyén, a kapu felé húzott, a rövidre leadott lövése pedig a hálóban kötött ki, vezet a HFC!
32′
Megvan az első hazai sárga is, Bálint szabálytalansága ér lapot.

no images were found

32′
Szép kontratámadás volt a Tiszasziget részéről, Bódi centerezését Drágity azonban nem tudta megszelídíteni.
30′
Egy sárga lap töri meg a meccs ritmusát, Brizik-Bodrogi kapja a találkozó első sárgáját.
21′
Csapkodó a játék az elmúlt percekben, sok a pontatlanság mindkét fél részéről.
17′
Ezt bánhatja a hazai csapat, miután Frank megküzdött a labdáért, továbbtette Bernátnak, aki kidobta a szélére Drágitynak, a jobboldalon üresen érkező Bódi felé is eljutott a labda,de Bódi elcsúszott, pedig lőhetett volna 10 méterről.

no images were found

15′
Túl vagyunk az első negyed órán, továbbra is inkább a HFC-nél van a labda, a Tiszasziget nehezen kerül a vendég kapu előterébe.
9′
Brizik-Bodrogi lövését ugyan védte Kispéter, de a lepattanó a kapuba jutott – viszont a partjelző lest intett, marad a 0-0.
5′
Csak említeni kellett, és itt is a Kispéter-bravúr! Szabó kiugratását Nikutovic tette maga elé, majd 13 méteres lapot lövését Kispéter védte lábbal.
4′
Az első percekben a HFC kezdeményezőbb, bár Kispétert még nem tesztelték komolyabban.
1′
Rögtön egy lövéssel kezd a vendég Vásárhely, Rácz próbálkozás megy fölé.
1′
Szöllősi játékvezető jelet adott, elkezdődött a mérkőzés.

16:57 – Köszöntjük olvasóinkat Tiszaszigetről, ahol hamarosan kezdődik a Tiszasziget-HFC megyei kupamérkőzés. A hazaiak tiszta kékben, a vendégek pedig pirosban lépnek pályára.

A mérkőzés 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

A SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa első fordulójában két megyei I. osztályú csapat küzd egymás ellen a továbbjutásért. Az újonc Tiszasziget győzelemmel rajtolt a bajnokságban, az Ásotthalom elleni sikert azonban az UTC elleni vereség követte. Stetakovics Marinko együttese az előző kiírásban éppen a Kertész utcai klub ellen, egy fordulatokban gazdag meccsen szerezte meg a bronzérmet a kupában. A bajnoki címre pályázó Hódmezővásárhely eddigi két összecsapásán veretlen maradt, tavaly a kupából éppen az a Szabó Dávid ejtette ki a HFC-t, aki már a vásárhelyi csapatot erősíti. Bernát Péter személyében a túloldalon is van ismerős arc, hiszen a támadó a nyáron igazolt a HFC-től Tiszaszigetre. A kupa szabályainak értelmében döntetlen esetén nincs hosszabbítás, hanem azonnal büntetőrúgásokra kerül sor, így a két együttesnek 90 perc alatt kell eldöntenie a továbbjutó kilétét, amennyiben el akarják kerülni a tizenegyeseket.

Előző sztori

A tömeges kihalás nem egyformán érintette a világ óceánjait 65 millió évvel ezelőtt

Következő sztori

Könyves tudnivalók becsöngetés előtt a Somogyi-könyvtárból