Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Labdarúgás: Szabó Dávid továbblőtte a HFC-t + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

SZS20140827_tiszasziget_hfc_014

A Tiszaszigeten aratott egy gólos sikerének köszönhetően továbbjutott a megyei magyar kupában a Hódmezővásárhely, a tavalyi bronzérmes Tiszasziget búcsúzott.

Két megyei I. osztályú csapat találkozott a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa 1. fordulójában, az első osztályba visszatérő Tiszasziget a Hódmezővásárhelyt fogadta.

Az első percektől kezdve támadólag lépett fel a HFC, többet birtokolta a labdát Bódi Attila csapata, azonban nehezen törték fel a Tiszasziget zárt védekezését. Kevés igazi helyzetet hozott az első 45 perc, ha el is jutottak a felek a kapukig, ott kevés alkalommal hoztak jó döntést a játékosok. A 33. percben aztán megszerezte a vezetést a Vásárhely, a jobb oldalon megiramodó Szabó Dávidot indította Nagy, majd a csatár középre húzott, és nagy erővel Kispéter mellett a hálóba lőtt, 0-1.

A gólt követően rögtön egyenlíthetett volna a hazai csapat, azonban Király nagyot mentett Bernát elöl, az egykori vásárhelyi csatár most az üres kapuba bólinthatta volna a felpattanó labdát, és szomoríthatta volna ex-csapatát.

A második félidő sem hozott más játékot, bár az első 10 percet megnyomta a hazai csapat, de Maravic szabadrúgását követően nem sokon múlt, hogy kétgólos legyen a HFC előnye. A hazaiaktól Bernát előtt adódott ismét egy nagy lehetőség, egy bedobást követően fordult le védőjéről, erős lökete azonban Gábor lábáról pattant szögletre. A meccs végének közeledtével egyre több pontatlanságot jegyezhettünk fel a csapatoktól, a cserék közül a vásárhelyi Juhász szerezhetett volna gólt, de öt méterről leadott lövését a kapuba csereként beálló Madaras védte.

Egy szöglet volt az utolsó esélye a Tiszaszigetnek a büntetők kiharcolására, azonban Dajcs föléfejelt, így Szöllősi lefújta a meccset, ezzel elbúcsúzott a Tiszasziget, a HFC pedig három nap alatt másodjára nyer 1-0-ra Szabó Dávid góljával. A kevés helyzetet hozó mérkőzésen a csapatok inkább a hétvégi bajnokit tartották szem előtt, ahol majd a Tiszasziget a Mindszentet fogadja, a HFC pedig Algyőn játszik rangadót.

Tiszasziget, 100 néző
2014. augusztus 24., 17.00
Tiszasziget SE
Hódmezővásárhelyi FC
Vége a mérkőzésnek.

játékvezető: Szöllősi Ferenc • Samu László, Somodi Imre
0
1

SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa, 1. forduló

Tiszasziget SE – Hódmezővásárhelyi FC
Tiszasziget, 100 néző. Vezeti: Szöllősi Ferenc (Samu László, Somodi Imre)
Tiszasziget: Kispéter (Madaras, 81′) – Gárgyán, Tumbas, Kató (Kertész, a szünetben), Bálint, Puhalák, Bódi (Dajcs, a szünetben) Juhász Á., Frank (Kiss Á., 78′) Drágity (Csőke, 72′) Bernát.Vezetőedző: Stetakovics Marinko.
Hódmezővásárhely: Gábor – Király, Tóth J., Marton, Nagy A., Szilágyi (Huszár, 79′) Brizik-Bodrogi (Detki, a szünetben), Szabó D., Nikutovic (Juhász, 78′) Maravic (Molnár, 71′) Rácz D.(Huszka, a szünetben). Vezetőedző: Bódi Attila
Gólszerzők: Szabó D. (33′)
Sárga lap: Bálint (32′), Tumbas (75′) ill. Brizik-Bodrogi (30′)

Stetakovics Marinko: “Egy nagyon jól felkészített, nagyon kemény játékot játszó Hódmezővásárhely ellen játszottunk, aki ellen az első félidőben sikerült tartanunk a tempót és az eredményt. Számunkra az elsődleges a bajnokság, úgy gondolom, a mai napon megérdemelten nyert a Vásárhely, jobban játszott,mint mi, szinte végig irányították a meccset.”

Bódi Attila: “Elértük a célunkat, sikerült több fiatalnak is játékpercet biztosítani, örülök a továbbjutásnak.”

Online közvetítésünk

VÉGE

90+2′
Valóban, Szöllősi játékvezető le is fújta a meccset, továbbjutott a HFC.
90+1′
Egy szögletet fejel fölé Dajcs, lehet, hogy ez volt az utolsó lehetőség.
89′
A mérkőzés utolsó perceiben járunk, amennyiben gólt lőne a Tiszasziget, rögtön jönnének a büntetők, nincs hosszabbítás.
83′
A jobb oldali centerezést Juhásznak fejelte le Szabó, a vásárhelyi játékos megtartotta a labdát 6 méterre a kaputól, és lefordult védőjéről,lapos lövése éppen Madarast találta el.
81′
Kapust cserél a Tiszasziget. Kispéter helyett Madaras áll a ketrecbe.
79′
Újabb vásárhelyi csere: Huszár váltja Szilágyit.
78′
Mindkét csapat változtat, a szigetieknél Frank helyett Kiss Á. érkezik, míg a HFC-nél Nikutovicot váltja Juhász.
77′
Marton szöktette Nikutovicot, a szerb támadó lövésébe azonban bravúrosan blokkolta Puhalák.

75′
Tumbas kap sárgát beszédért a hazaiaktól, egy szabálytalanságot reklamált a Tiszasziget védője.
72′
Változtat a Tiszasziget is, Csőke jön Drágity helyett.
71′
Cserél a HFC, Maravic helyére érkezik Molnár.
67′
Drágity jó 20 méteres szabadrúgását védi Gábor, jó lövés volt.
66′
Bernát! A szigeti csatár fordult le védőjéről egy bedobást követően, éles szögből, öt méterről leadott lövését lábbal védi Gábor.

60′
Maravic tekerése nem sokkal megy mellé, szép lövés volt.
59′
A félpályán ad el egy labdát a Tiszasziget egy szabadrúgást követően, majd csak szabálytalanul tudták megállítani a vendégek csapatkapitányát, Nagyot, 17 méterre, a kapuval szemben végezhet el szabadrúgást a HFC.
55′
Éledezik a Tiszasziget, a második félidő elején próbál egyenlíteni a hazai csapat, magas iramban kezdődött a második játékrész.
49′
A beállt Kertész a gólvonalról mentett, könnyen növelhette volna előnyét a HFC, Nikutovic centerezését Maravic lőtte kapura, majd Kertész mentett bravúrosan.
46′
Folytatódik a mérkőzés. A szünetben mindkét csapat kettőt változtat, a Tiszaszigetnél Dajcs és Kertész is érkezik Bódi és Kató helyére, míg a vendégeknél beáll Huszka és Detki, Rácz és Brizik-Bodrogi nem folytatja.

SZÜNET

45′
Szöllősi nem hosszabbít, lefújta az első félidőt, vásárhelyi előnnyel fordulnak a csapatok.
44′
Ráczot kell ápolni,miután lent maradt egy becsúszást követően.
37′
Egyenlíthetett volna a Tiszasziget! Bódi iramodott meg a jobb szélen egy kényszerítőt követően, lapos lövését védte Gábor, a felpattanó labdát pedig Király fejelte ki az érkező Bernát elöl.
33′
GÓÓÓL! Vezet a Vásárhely! Szabó Dávidot ugratták ki a jobb összekötő helyén, a kapu felé húzott, a rövidre leadott lövése pedig a hálóban kötött ki, vezet a HFC!
32′
Megvan az első hazai sárga is, Bálint szabálytalansága ér lapot.

32′
Szép kontratámadás volt a Tiszasziget részéről, Bódi centerezését Drágity azonban nem tudta megszelídíteni.
30′
Egy sárga lap töri meg a meccs ritmusát, Brizik-Bodrogi kapja a találkozó első sárgáját.
21′
Csapkodó a játék az elmúlt percekben, sok a pontatlanság mindkét fél részéről.
17′
Ezt bánhatja a hazai csapat, miután Frank megküzdött a labdáért, továbbtette Bernátnak, aki kidobta a szélére Drágitynak, a jobboldalon üresen érkező Bódi felé is eljutott a labda,de Bódi elcsúszott, pedig lőhetett volna 10 méterről.

15′
Túl vagyunk az első negyed órán, továbbra is inkább a HFC-nél van a labda, a Tiszasziget nehezen kerül a vendég kapu előterébe.
9′
Brizik-Bodrogi lövését ugyan védte Kispéter, de a lepattanó a kapuba jutott – viszont a partjelző lest intett, marad a 0-0.
5′
Csak említeni kellett, és itt is a Kispéter-bravúr! Szabó kiugratását Nikutovic tette maga elé, majd 13 méteres lapot lövését Kispéter védte lábbal.
4′
Az első percekben a HFC kezdeményezőbb, bár Kispétert még nem tesztelték komolyabban.
1′
Rögtön egy lövéssel kezd a vendég Vásárhely, Rácz próbálkozás megy fölé.
1′
Szöllősi játékvezető jelet adott, elkezdődött a mérkőzés.

16:57 – Köszöntjük olvasóinkat Tiszaszigetről, ahol hamarosan kezdődik a Tiszasziget-HFC megyei kupamérkőzés. A hazaiak tiszta kékben, a vendégek pedig pirosban lépnek pályára.

A mérkőzés 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

A SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa első fordulójában két megyei I. osztályú csapat küzd egymás ellen a továbbjutásért. Az újonc Tiszasziget győzelemmel rajtolt a bajnokságban, az Ásotthalom elleni sikert azonban az UTC elleni vereség követte. Stetakovics Marinko együttese az előző kiírásban éppen a Kertész utcai klub ellen, egy fordulatokban gazdag meccsen szerezte meg a bronzérmet a kupában. A bajnoki címre pályázó Hódmezővásárhely eddigi két összecsapásán veretlen maradt, tavaly a kupából éppen az a Szabó Dávid ejtette ki a HFC-t, aki már a vásárhelyi csapatot erősíti. Bernát Péter személyében a túloldalon is van ismerős arc, hiszen a támadó a nyáron igazolt a HFC-től Tiszaszigetre. A kupa szabályainak értelmében döntetlen esetén nincs hosszabbítás, hanem azonnal büntetőrúgásokra kerül sor, így a két együttesnek 90 perc alatt kell eldöntenie a továbbjutó kilétét, amennyiben el akarják kerülni a tizenegyeseket.

Sport

A PSG és Stas Skube is Szegedre jön a csoportkörben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A PSG és a Flensburg ismét Szegedre látogat, visszavághat Pick a Vardarnak.

Tovább olvasom

Sport

Délután kézilabda BL-sorsolás – jön az új lebonyolítás

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Szinte minden változik a Bajnok Ligája lebonyolításában,az  állandóságot a csapatok és a négyes döntő jelenti.  echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Sport

Zsótér Donát távozik Újpestről

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A szegedi születésű támadó középpályás szerződése lejárt, klubja pedig nem hosszabbított.

Tovább olvasom

Aktuál