Közélet

Kothencz: vállalja át az önkormányzat a melegvíz-mérő órák cseréjének költségét!

Kothencz: vállalja át az önkormányzat a melegvíz-mérő órák cseréjének költségét!

2014. augusztus 29., péntek
Kothencz: vállalja át az önkormányzat a melegvíz-mérő órák cseréjének költségét!

Egy szociálisan érzékenyebb önkormányzat megengedhetetlennek tartaná, hogy a lakosságot terhelje a használati melegvíz-mérő órák cseréjének költsége - hangsúlyozta Kothencz János polgármesterjelölt.

A Szegedi Hőszolgáltató Kft. a fogyasztókra terheli a használati melegvíz-mérő órák cseréjét, amely

Kothencz János

szerint méltánytalan az itt élő emberekkel szemben. A Fidesz-KDNP és a L.É.T. által támogatott polgármesterjelölt rámutatott: mivel ez egy szolgáltatásként jelenik meg az emberek hétköznapjaiban, ezért az ezzel járó infrastrukturális átalakítások is az önkormányzati céget, illetve az önkormányzatot kellene, hogy terhelje. "A panelfelújtások miatt a közös költség éppen elég magas már az itt élő emberek számára, ráadásul egy önkormányzati tulajdonú szolgáltató a mérőórák cseréjét is velük fizettetné meg. Ez nem csak a szociális érzékenység hiányáról tesz tanúbizonyságot, de azt is mutatja, hogy a jelenlegi városvezetés mennyit lát az emberek ajtajai mögött lévő valóságról" - emelte ki a polgármesterjelölt. Kothencz János hangsúlyozza: más, valóban szociálisan érzékeny városvezetés esetében - például Szolnokon - ezt a díjat az önkormányzat átvállalta. Városunkban azonban a baloldal nem képvisel semmiféle szociális szolidaritást, álbaloldaliságról beszélhetünk csupán. "Szeged lakosságának harmada, közel ötvenezer ember lakótelepen él, akik pénztárcáját súlyosan érintik ezek a terhek - nem költhetik el a családjukra, életminőségük javítására. A saját lehetőségeiktől zárjuk el a lakosokat akkor, ha nem vállalunk szolidaritást az ő személyes nehézségeikben. Hogyha a szavazók megajándékoznak a bizalmukkal, én mindenképpen azon leszek, hogy az ilyen típusú terheket kompenzáljuk, és az önkormányzat maga fogja átvállalni a melegvíz-mérő órák cseréjének költségét" - emelte ki a polgármesterjelölt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.