Kothencz Tápén: Több forrást érdemelnének a részönkormányzatok + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A jelenlegi városvezetés hozzáállását kritizálta Kothencz János Tápén, a polgármesterjelölt szerint a komp újraindítása nagyrészt a szándékon múlik. A városrészben tartott bejáráson arról is beszélt, hogy a részönkormányzati keretek megemelése is indokolt lenne.

A járdák állapotára Tápén is – akárcsak más kertvárosias részen – sok panasz érkezett a „Tervezzük együtt…!” bejárássorozat keretében. A Budai Nagy Antal utcában lévő boltnál egybegyűltek egy veszélyes s-kanyarra is felhívták Kothencz János és Kohári Nándor figyelmét, a viszonylag keskeny út ezen szakaszán rendszeresek a balesetek. A Fidesz-KDNP-L.É.T. Egyesület által támogatott polgármesterjelölt úgy látja, érdemes lenne uniós és állami forrásokat keresni a járdafelújításokra, Szeged-szerte orvosolandó problémáról van ugyanis szó, nem csupán egy-egy kisebb szakaszról.

A részönkormányzatoknak több forrásra lenne szükségük – közölte Tápén Kothencz János polgármesterjelölt, aki hangsúlyozta, a helyben élők tudják legjobban, mire van szükségük, és nem a városközpontban kellene bizonyos anyagi ráfordítást is igénylő fejlesztésekről döntéseket hozni, hanem helyben.

A bejáráson természetesen szóba került a tápéi komp ügye is, mellyel kapcsolatban Kothencz elmondta, Becsey Zsolt helyettes államtitkárral egyeztetett a kérdésben. „Remélem, ha a jelenlegi városvezetést képesek leszünk lecserélni és a közgyűlési többséget megszerezni, akkor a tápéi komp ügye záros határidőn belül rendeződik. Ez egy olyan probléma, ami azonnali lépéseket indokol” – szögezte le.

A 7-es körzet Fidesz-KDNP-L.É.T.-es önkormányzati képviselőjelöltje, Kohári Nándor, aki a tápéi részönkormányzat vezető helyetteseként, illetve a körzet lakosaként jól ismeri a városrészben élők problémáit. „A Beszterce utcai befedetlen csatorna mellett az elhanyagolt állapotú utak bosszúságot az itt élőknek. Szeretnék továbbá a Gábor Áron utca meghosszabbítását és a kerékpárút továbbépítését. Konkrétan a Tápé határát jelző táblánál ér véget a bicikliút, amit régóta kifogásolnak az itt élők, és most a bejáráson Kothencz Jánossal arról tájékoztattuk a lakosokat, hogy uniós és állami forrásokból szeretnénk az itt élők régi kérését teljesítve továbbépíttetni a kerékpárutat” – mondta el kérdésünkre a közismertek kerékpárral közlekedő képviselőjelölt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A bejárásra érkezett tápéiak elmondták azt is, gondot okoz, hogy az úttest magasabban van a járda szintjénél, így esőzésekkor megáll a víz az emberek portájánál. Akárcsak Baktóban és Petőfitelepen, itt is a tömegközlekedésre érkezett viszonylag sok panasz. Mint elmondták, ritkán járnak a buszok, azokon azonban mindössze egy-két ember ül. „Az életszerű felvetések mentén érdemes a tömegközlekedés újraszervezésében gondolkodni. Az igénylik a tápéiak, hogy sűrítsék a járatok számát, hiszen az itt élők nem akarnak elszakadni a városközpontjától, de jelenleg akár 40-50 percet is kell várniuk a járatokra” – ismertette a problémát Kothencz János. A polgármesterjelölt úgy látja, az átszervezés részeként – úgy mint például Szolnokon – érdemes lenne kisbuszokat is forgalomba állítani, így olcsóbbá is tehető a rendszer.

A közlekedéssel kapcsolatban panaszként felmerült az is, hogy az újtemető megközelíthetetlen. Kothencz rámutatott, a város által zárolt egyházi célú keretből lehetne elvégezni a rekonstrukciót. „Az egyházi célú támogatási keret idén 30 millió forintos tételként szerepelt a költségvetésben, ennek feloldását szeretnénk elérni. Ha ez megtörténne, lehetőség nyílna a temetői út felújítására is. Összességében hasznos lenne a történelmi egyházaknak szánt keret bővítése is, érdemesek a támogatásra az élő közösségek” – jegyezte meg a polgármesterjelölt.

A bejárás végén Kothencz János úgy összegzett, a tápéi tapasztalatok is azt mutatják, hogy nemcsak látványberuházásokra van szükség, hanem azokban a városrészekben is szükséges szolgálni az emberek érdekeit, ahol ténylegesen élnek.

no images were found

Előző sztori

Labdarúgás: a szombati megyei eredmények + TABELLÁK

Következő sztori

Labdarúgás: diszkoszvetős bravúr a Mórahalom ellen + FOTÓK