Közélet

Kothencz Tápén: Több forrást érdemelnének a részönkormányzatok + FOTÓK

Kothencz Tápén: Több forrást érdemelnének a részönkormányzatok + FOTÓK

2014. augusztus 30., szombat
Kothencz Tápén: Több forrást érdemelnének a részönkormányzatok + FOTÓK
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A jelenlegi városvezetés hozzáállását kritizálta Kothencz János Tápén, a polgármesterjelölt szerint a komp újraindítása nagyrészt a szándékon múlik. A városrészben tartott bejáráson arról is beszélt, hogy a részönkormányzati keretek megemelése is indokolt lenne.

A járdák állapotára Tápén is – akárcsak más kertvárosias részen – sok panasz érkezett a „Tervezzük együtt…!” bejárássorozat keretében. A Budai Nagy Antal utcában lévő boltnál egybegyűltek egy veszélyes s-kanyarra is felhívták

Kothencz János

és

Kohári Nándor

figyelmét, a viszonylag keskeny út ezen szakaszán rendszeresek a balesetek. A Fidesz-KDNP-L.É.T. Egyesület által támogatott polgármesterjelölt úgy látja, érdemes lenne uniós és állami forrásokat keresni a járdafelújításokra, Szeged-szerte orvosolandó problémáról van ugyanis szó, nem csupán egy-egy kisebb szakaszról. A részönkormányzatoknak több forrásra lenne szükségük – közölte Tápén Kothencz János polgármesterjelölt, aki hangsúlyozta, a helyben élők tudják legjobban, mire van szükségük, és nem a városközpontban kellene bizonyos anyagi ráfordítást is igénylő fejlesztésekről döntéseket hozni, hanem helyben. A bejáráson természetesen szóba került a tápéi komp ügye is, mellyel kapcsolatban Kothencz elmondta,

Becsey Zsolt

helyettes államtitkárral egyeztetett a kérdésben. „Remélem, ha a jelenlegi városvezetést képesek leszünk lecserélni és a közgyűlési többséget megszerezni, akkor a tápéi komp ügye záros határidőn belül rendeződik. Ez egy olyan probléma, ami azonnali lépéseket indokol” – szögezte le. A 7-es körzet Fidesz-KDNP-L.É.T.-es önkormányzati képviselőjelöltje, Kohári Nándor, aki a tápéi részönkormányzat vezető helyetteseként, illetve a körzet lakosaként jól ismeri a városrészben élők problémáit. „A Beszterce utcai befedetlen csatorna mellett az elhanyagolt állapotú utak bosszúságot az itt élőknek. Szeretnék továbbá a Gábor Áron utca meghosszabbítását és a kerékpárút továbbépítését. Konkrétan a Tápé határát jelző táblánál ér véget a bicikliút, amit régóta kifogásolnak az itt élők, és most a bejáráson Kothencz Jánossal arról tájékoztattuk a lakosokat, hogy uniós és állami forrásokból szeretnénk az itt élők régi kérését teljesítve továbbépíttetni a kerékpárutat” – mondta el kérdésünkre a közismertek kerékpárral közlekedő képviselőjelölt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A bejárásra érkezett tápéiak elmondták azt is, gondot okoz, hogy az úttest magasabban van a járda szintjénél, így esőzésekkor megáll a víz az emberek portájánál. Akárcsak Baktóban és Petőfitelepen, itt is a tömegközlekedésre érkezett viszonylag sok panasz. Mint elmondták, ritkán járnak a buszok, azokon azonban mindössze egy-két ember ül. „Az életszerű felvetések mentén érdemes a tömegközlekedés újraszervezésében gondolkodni. Az igénylik a tápéiak, hogy sűrítsék a járatok számát, hiszen az itt élők nem akarnak elszakadni a városközpontjától, de jelenleg akár 40-50 percet is kell várniuk a járatokra” – ismertette a problémát Kothencz János. A polgármesterjelölt úgy látja, az átszervezés részeként – úgy mint például Szolnokon – érdemes lenne kisbuszokat is forgalomba állítani, így olcsóbbá is tehető a rendszer. A közlekedéssel kapcsolatban panaszként felmerült az is, hogy az újtemető megközelíthetetlen. Kothencz rámutatott, a város által zárolt egyházi célú keretből lehetne elvégezni a rekonstrukciót. „Az egyházi célú támogatási keret idén 30 millió forintos tételként szerepelt a költségvetésben, ennek feloldását szeretnénk elérni. Ha ez megtörténne, lehetőség nyílna a temetői út felújítására is. Összességében hasznos lenne a történelmi egyházaknak szánt keret bővítése is, érdemesek a támogatásra az élő közösségek” – jegyezte meg a polgármesterjelölt. A bejárás végén Kothencz János úgy összegzett, a tápéi tapasztalatok is azt mutatják, hogy nemcsak látványberuházásokra van szükség, hanem azokban a városrészekben is szükséges szolgálni az emberek érdekeit, ahol ténylegesen élnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.