Közélet

Kothencz Dorozsmán: Államalapítónk is a közösségért állt ki! + FOTÓK

Kothencz Dorozsmán: Államalapítónk is a közösségért állt ki! + FOTÓK

2014. augusztus 20., szerda
Kothencz Dorozsmán: Államalapítónk is a közösségért állt ki! + FOTÓK
augusztus20_dorozsma09_gs

„A dorozsmaiak hisznek abban, hogy a közösség ereje, ami megtart. Államalapításunk ünnepe erről is szól” – fogalmazott Kothencz János polgármesterjelölt Kiskundorozsmán.

A magyar nemzet, a keresztény értékek felvételének, továbbá a közösség ünnepének nevezte augusztus 20-át

Kothencz János

Kiskundorozsmán. A Fidesz-KDNP és a L.É.T. Egyesület polgármesterjelöltje, a Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása vezetője elmondta, államalapításunkra emlékezve arról is kell szólni, hogy mindannyian azok vagyunk, akikért kiállunk. Példaként elmondta, a dorozsmai közösségben is vannak olyanok, akik régóta kiállnak és tesznek a városrészben élőkért, így például

Kosik Dénes

és

Mihálffy Béla

Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselők vagy éppen

Alpár Tibor

. Kothencz hangsúlyozta, meg kell fogalmazni saját magunknak és a környezetünkben élőknek, miként is gondolkodunk a közösségről, az államalapításról, az értékekbe vetett hitről. „Az elmúlt egy évezred során nagy utat tett meg ez a magyar nemzet, megfogalmazta, hogy nem kallódhatunk, hanem össze kell fognunk közösségünket.

Szent István

erényei közül az egyik legnagyobb, hogy rámutatott arra, amire

Jézus

felhívja a figyelmet: az igazi közösség fontosságára” – fogalmazott. A polgármesterjelölt hozzátette, a történelem során – így például a Rákóczi-szabadságharc, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc, a két világháború és 1956, majd 1989 történései idején – megélhették a magyarok azt, miként törekszenek a nemzet megtörésére, arra, hogy széthúzzanak az emberek. „Ezek a példák is bemutatják, miért is fontos a közösség, miért is fontos újra és újra beismernünk saját magunknak, hogy azok vagyunk, akikért és amiért kiállunk, hogy azokban az értékekben bízunk, amelyekre Jézus tanít minket” – szögezte le ünnepi beszédében.

augusztus20_dorozsma01_gs

Kothencz János a kiskundorozsmai közösség ünnepének is nevezte augusztus 20-át, s a városrészt Szeged különlegességének nevezte – ahogy a helyiektől hallotta – „dorozsmatikuma” van a Kiskundorozsmának. „Nemcsak arról szól a Himnusz, hogy 'megbűnhődte már e nép', hanem arról is, hogy van jövendő, van miért küzdeni! Nemrégiben is itt álltam ezen a téren, és az itt élőkkel beszélgettem, elmondták, miként is gondolkodnak a múltjukról, a hétköznapjaikról, és hogyan vágynak arra a jövőre, ami egy egyre inkább kiszélesedő, egymásért tenni akaró közösségnek a sajátja. A dorozsmaiak hisznek: ők azt mondják az államalapítás ünnepén is, hogy a közösség ereje, ami megtart. Szent István királyunk is nemzetünkért, az itt élőkért állt ki” – fogalmazott Kothencz János. Hozzátette, a kereszténység nemcsak funkcionális vallásgyakorlást, hanem eleven hitet jelent. Tüzet, ami nem felperzsel, hanem felmelegíti a szíveket. „A dorozsmai emberek ilyenek, felmelegítik egymás szívét, és üzenetet is képviselnek. Azt üzenik Szegednek, a hazának, hogy azok vagyunk, akikért és amiért kiállunk” – zárta gondolatait Kothencz János az ünnepségen. Az augusztus 20-i dorozsmai rendezvényen a politikai pártok és a civil szervezetek helyezték el az emlékezés koszorúit az országalmánál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.