Kajak-kenu vb: Negyven magyar Moszkvában

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kajakosoknál 16 férfi és 10 nő, a kenusoknál pedig 12 férfi és két nő képviseli a magyar színeket a Moszkvában csütörtökön kezdődő, 41. gyorsasági kajak-kenu világbajnokságon. Storcz Botond vezetőedző – immár hagyományosan – tíz érmet vár a negyven fős küldöttségtől.

A júliusi eleji, brandenburgi Európa-bajnokságon nyolc arany- és öt ezüst-, az egy héttel később, Szegeden lebonyolított U23-as vb-n pedig tíz arany-, három ezüst- és két bronzérmet szereztek a magyar versenyzők, és Storcz szerint az év csúcseseményén sem vall majd szégyent a válogatott.

“Nagyszerűen alakult eddig ez a szezon, a vb-ig vezető utunk látványos sikerekkel van kikövezve – fogalmazott a szakvezető. – Bár ezek a számok, ahogyan a tavalyi, duisburgi vb tizenhét érme is, kiugró teljesítményekről tanúskodnak, a lehetőség Moszkvában is adott a jó szereplésre. Lehet nagyot álmodni, mert csapatunk képes megvalósítani ezeket az álmokat, ám én úgy érzem, az esélylatolgatást illetően maradjunk a realitások talaján. Vagyis ismét azt mondom, tíz érem megszerzése esetén már jól teljesít a magyar válogatott.” A szakember a szakágankénti esélyekről azt mondta, ismét a női kajakosok és kenusok járhatnak az élen az éremszerzésben, bár nehéz lesz a brandenburgi kontinensviadal eredményét megismételni, ott ugyanis mind a négy női kajakos olimpiai számban magyar siker született.

“Férfi kenuban tavaly két olimpiai számban nyertünk aranyérmet, és versenyzőink, a Vasbányai Henrik, Mike Róbert páros, valamint Vajda Attila képes lehet a címvédésre. Férfi kajakban volt hiányérzetünk Brandenburgban, hiszen érem nélkül maradtunk, igaz, a válogatott tagjai nem a megszokott számaikban rajtoltak. Most azonban itt lesz Dombvári Bence, Dudás Miklós és az olimpiai ezüstérmes férfi csapathajó is, így reményeim szerint ez a szakág sem marad érem nélkül” – mondta Storcz Botond. Az orosz főváros először lesz felnőtt vb házigazdája.

A kajak-kenu világbajnokság hétvégi döntői élőben lesznek láthatók és hallhatók az M1-en, illetve a Kossuth Rádióban.

Előző sztori

Párbeszéd és megbékélés a Biblia üzenetein keresztül + FOTÓK

Következő sztori

Lucien Hervére emlékeznek Hódmezővásárhelyen