Közélet

Ismét segélyszállítmányt küld Boszniába a Katolikus Karitász

Ismét segélyszállítmányt küld Boszniába a Katolikus Karitász

2014. augusztus 4., hétfő
Ismét segélyszállítmányt küld Boszniába a Katolikus Karitász

Mosószert, öblítőt, fertőtlenítő- és tisztítószereket, valamint szúnyogriasztót küld szerdán induló újabb segélyszállítmányában az árvíz sújtotta Bosznia-Hercegovinába a Katolikus Karitász.

Májusban több száz év legsúlyosabb árvize pusztított Szerbiában, Bosznia-Hercegovinában és Horvátországban. A halálos áldozatokat is követelő katasztrófában tízezreknek kellett elhagynia otthonát, így a Katolikus Karitász egy újabb, csaknem kétmillió forint értékű szállítmányt küld szerdán a bajba jutottaknak Ilidzába - közölte a karitász hétfőn az MTI-vel. A magyar szervezet május óta folyamatosan kapcsolatban áll a belgrádi és a szarajevói központokkal, amelyeken keresztül részletes információkat kapnak a szükségletekről. Ezek alapján állította össze a magyarországi szervezet az eddigi két nagy teherautónyi adományt, amelyben több száz lapát, ezer pár gumikesztyű, valamint nagy mennyiségű fertőtlenítő- és tisztítószer volt. Az adományok eddigi értéke több mint 5 millió forint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.