Sport

Hátország: Cell-Cup győztes az Éles Kézisuli Szeged-Veszprémi lánycsapata + FOTÓK

Hátország: Cell-Cup győztes az Éles Kézisuli Szeged-Veszprémi lánycsapata + FOTÓK

2014. augusztus 27., szerda
Hátország: Cell-Cup győztes az Éles Kézisuli Szeged-Veszprémi lánycsapata + FOTÓK
Cell130

Húsz országból összesen 165 csapat mérte össze tudását 13 kategóriában az augusztus 12-18. között megrendezett Cell Kupán.

A nemzetközi kézilabdafesztivál tényleg a sportág egyik nagy ünnepe, hiszen a Balaton közelében számos programmal kísért rendezvényen vehettek részt a csapatok. Az idei évben a „páros esztendőben” született sportolók voltak előnyben, ugyanis U10, U12, U14, U16, U18 korosztályokban rendeztek versenyeket. Emellett ifi és idén először felnőtt tornát is kiírtak a szervezők. Az Éles Kézisuli 8 csapattal nevezett, ez több mint 100 sportoló gyereket jelentett. A 2002-es születésű lányok versenyében a 10 csapat 2 csoportban kezdte meg a versenyt. Az ÉKI „A” csapatában kapott helyett az a 15 lány, akik az előző bajnokságot az eggyel idősebbek mezőnyében végigküzdve, az országos 6. helyen zárta. Csoportjukban most az Ajka, a Szombathelyi Haladás, a román Galati és a Győri ETO szerepelt még. Nagyszerű játékkal, minden gyermeknek félidőnyi játékot biztosítva győzték le sorra az ellenfeleket. A „csoportdöntő” az ETO ellen zajlott, és a mérkőzésre a BL-győztes klub elnöke,

Kelecsényi Ernő

is kíváncsi volt. Az ÉKI-sek várakozást felülmúlóan, 9 góllal verték az egy fejjel magasabb, válogatott győri lányokat. Ezzel a győzelemmel azonnal elődöntőbe jutottak, ahol végül újra – a Padányi Veszprémet legyőző - ETO várt rájuk. A Vetési sportcsarnokban, 300 néző előtt nagy csatában ismét sikerült nyerni. A nagyokhoz hasonlóan a végjáték döntött csak a végig szoros mérkőzésen. Indulhattak a Veszprém Arénába. A Cell Kupa egyik nagyszerű hagyománya, hogy a döntőket az MKB Veszprém otthonában játszhatják a gyerekek. Ez már önmagában óriási élmény, de a két évvel ezelőttihez képest most itt sikerült győzni is. Az ellenfél az Ikervár csapatát legyőző Gödöllő volt. A harcos kis csapat csoport harmadikként verekedte be magát a fináléba, de az ÉKI ellen már nem bizonyult jobbnak. A végén 5 gól is volt a különbség, ismét mindenki pályára kerülhetett, és ezt biztosan nem felejti el egyetlen 12 éves kislány sem. Az ÉKI „B” ugyanebben a korcsoportban a 9. helyen végzett, míg a 2000-es és 2004-es fiúk ugyancsak aranyérmesek lettek. A 2002-es fiú csapat pedig csak az Arénában vérzett el. Köszönjük a felkészítést az edzőknek (Szedlák Nikolett, Baunok Bernadett, Éles József) és a szegedi lányok 2 hetes ellátását a Nyírfa Apartmannak, Nemesvámoson.

Eredmények:

ÉKI-Ajka 30-2 (16-1) ÉKI-Szombathely 27-12 (14-8) ÉKI-Galati 19-5 (10-2) ÉKI-Győri ETO 22-13 (11-5)

Elődöntő:

ÉKI-Győri ETO 17-14 (8-7)

Döntő:

ÉKI-Gödöllő 16-13 (8-7)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.