Független jelöltként indul Juhász Gyula Tápén

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

juhaszgyula2_gsNem a sajtóból értesült Juhász Gyula arról, hogy nem ő lesz a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje Tápén – írja közleményében a kereszténydemokrata néppárt. A körzetben a kormánypártok Kohári Nándort indítják a képviselőségért.

A Fidesz szegedi irodája előtt tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Juhász Gyula azt mondta, a sajtóból értesült arról, hogy a körzetben, ahol 2006-ban és 2010-ben is elnyerte a választók bizalmát, nem őt jelöli a Fidesz és a KDNP. Az MTI-nek arról is szólt a KDNP szegedi alelnökeként, hogy Kothencz János július 3-án jelentette be, hogy a helyi szervezet által javasolt Gyimesi László helyett ő lesz a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, majd augusztus 13-án mutatta be a pártszövetség képviselőjelöltjeit. A Fidesz és a KDNP helyi szervezete azonban nem szavazott erről, és a pártok helyi elnökségei sem tárgyalták az ügyről – közölte Juhász Gyula.

A szegedi 7-es önkormányzati választókörzetben a Fidesz-KDNP és a L.ÉT. Egyesület Kohári Nándort, az MSZP, az Együtt és a DK Szécsényiné Karai Rózsát, a Jobbik pedig Papp Mihály Ferencet indítja.

Reagált a szegedi KDNP – tények a szeged-tápéi képviselőjelöltség ügyében

A KDNP szegedi szervezetének elnöke, Haág Zalán az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz: „Juhász Gyula 2014. augusztus 21-i sajtótájékoztatóján sajnos valótlan információk hangzottak el. Juhász Gyula nem alelnöke a KDNP szegedi szervezetének. A párt héttagú szegedi elnökségének ugyan 2010-ben tagja lett, ám az elnökségi üléseken nem vett részt és taggyűléseinket sem látogatta.

2014 júniusában Kothencz János, a Fidesz-KDNP-L.É.T. polgármesterjelöltje felkérte Juhász Gyulát, hogy legyen a tápéi központú választókörzet Szövetségünk által támogatott önkormányzati képviselőjelöltje. Juhász Gyula félnapi gondolkodás után úgy döntött, szakít a mi politikai közösségünkkel, és nem kíván ebben a csapatban indulni a választáson. Bár döntését mindannyian sajnáltuk, nem tehettünk mást, mint hogy tiszteletben tartsuk, és másik jelöltet állítsunk a körzetben. Nem felel meg tehát a valóságnak, hogy Juhász Gyula augusztus 13-án a sajtóból értesült arról, nem ő a Fidesz-KDNP-L.É.T. jelöltje, hisz ez az ő döntése volt.

A Fidesz-KDNP-L.É.T képviselőjelöltje, Kohári Nándor az elmúlt négy évben a tápéi emberek bizalmából a részönkormányzat helyettes vezetőjeként dolgozott. 12 éves szegedi közgyűlési rutinnal rendelkezik, és jó képviselője lesz a tápéi, újpetőfitelepi, baktói embereknek” – olvasható Haág Zalán közleményében.

Default thumbnail
Előző sztori

SZIN-es Somogyi - könyves játékokkal

Default thumbnail
Következő sztori

A SZEGED Software Zrt. és az SZTE újabb sikeres pályázatot zárt le

Legutóbbi hasonló cikkek