Közélet

Független jelöltként indul Juhász Gyula Tápén

Független jelöltként indul Juhász Gyula Tápén

2014. augusztus 21., csütörtök
Független jelöltként indul Juhász Gyula Tápén
juhaszgyula2_gs

Nem a sajtóból értesült Juhász Gyula arról, hogy nem ő lesz a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje Tápén – írja közleményében a kereszténydemokrata néppárt. A körzetben a kormánypártok Kohári Nándort indítják a képviselőségért.

A Fidesz szegedi irodája előtt tartott csütörtöki sajtótájékoztatón

Juhász Gyula

azt mondta, a sajtóból értesült arról, hogy a körzetben, ahol 2006-ban és 2010-ben is elnyerte a választók bizalmát, nem őt jelöli a Fidesz és a KDNP. Az MTI-nek arról is szólt a KDNP szegedi alelnökeként, hogy

Kothencz János

július 3-án jelentette be, hogy a helyi szervezet által javasolt

Gyimesi László

helyett ő lesz a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, majd augusztus 13-án mutatta be a pártszövetség képviselőjelöltjeit. A Fidesz és a KDNP helyi szervezete azonban nem szavazott erről, és a pártok helyi elnökségei sem tárgyalták az ügyről – közölte Juhász Gyula. A szegedi 7-es önkormányzati választókörzetben a Fidesz-KDNP és a L.ÉT. Egyesület

Kohári Nándort

, az MSZP, az Együtt és a DK S

zécsényiné Karai Rózsát

, a Jobbik pedig

Papp Mihály Ferencet

indítja.

Reagált a szegedi KDNP – tények a szeged-tápéi képviselőjelöltség ügyében

A KDNP szegedi szervezetének elnöke,

Haág Zalán

az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz: „Juhász Gyula 2014. augusztus 21-i sajtótájékoztatóján sajnos valótlan információk hangzottak el. Juhász Gyula nem alelnöke a KDNP szegedi szervezetének. A párt héttagú szegedi elnökségének ugyan 2010-ben tagja lett, ám az elnökségi üléseken nem vett részt és taggyűléseinket sem látogatta. 2014 júniusában Kothencz János, a Fidesz-KDNP-L.É.T. polgármesterjelöltje felkérte Juhász Gyulát, hogy legyen a tápéi központú választókörzet Szövetségünk által támogatott önkormányzati képviselőjelöltje. Juhász Gyula félnapi gondolkodás után úgy döntött, szakít a mi politikai közösségünkkel, és nem kíván ebben a csapatban indulni a választáson. Bár döntését mindannyian sajnáltuk, nem tehettünk mást, mint hogy tiszteletben tartsuk, és másik jelöltet állítsunk a körzetben. Nem felel meg tehát a valóságnak, hogy Juhász Gyula augusztus 13-án a sajtóból értesült arról, nem ő a Fidesz-KDNP-L.É.T. jelöltje, hisz ez az ő döntése volt. A Fidesz-KDNP-L.É.T képviselőjelöltje, Kohári Nándor az elmúlt négy évben a tápéi emberek bizalmából a részönkormányzat helyettes vezetőjeként dolgozott. 12 éves szegedi közgyűlési rutinnal rendelkezik, és jó képviselője lesz a tápéi, újpetőfitelepi, baktói embereknek” – olvasható Haág Zalán közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.