Közélet

Energiatakarékosabb lesz a Szent Imre Szakkollégium és a Gál Ferenc Főiskola

Energiatakarékosabb lesz a Szent Imre Szakkollégium és a Gál Ferenc Főiskola

2014. augusztus 12., kedd
Energiatakarékosabb lesz a Szent Imre Szakkollégium és a Gál Ferenc Főiskola

Európai Uniós támogatással energetikai korszerűsítést végeznek a szegedi Szent Imre Római Katolikus Egyetemi és Főiskolai Szakkollégiumban és a Gál Ferenc Főiskolán. Megújul a fűtési rendszer, cserélik a nyílászárókat, valamint napkollektoros, napelemes rendszert szerelnek fel. Emellett az épület homlokzatát, tetejét is hőszigetelő réteggel látják el.

A Szent Imre Római Katolikus Egyetemi és Főiskolai Szakkollégium pályázatot nyújtott be az Egyházi jogi személyek épületenergetikai fejlesztése megújuló energiaforrás hasznosításával kombinálva című kiírásra, melynek keretében összesen 53,52 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott, így a Londoni körút 13. szám alatti épület energetikai korszerűsítését is elkezdhették, amely az épület homlokzati és tető hőszigetelését, a régi nyílászárók lecserélését, a fűtési rendszer korszerűsítését jelentette. Egy 14,2 kW-os napelem kiserőmű és 10 db napkollektor gondoskodik arról, hogy a megújuló energia használatával csökkenjen az épület káros anyag kibocsátása és fenntartásának költsége. A fejlesztésnek köszönhetően az energiára költött összeg éves szinten közel bruttó 2 millió forinttal fog csökkenni. A munkaterület átadása a kivitelezőnek 2014. május 23-án megtörtént. A projekt befejezési határideje 2015. január 31. A projekt 53.521.863 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el, melyet 100 százalékban az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam finanszíroz.

Energiatakarékosabb lesz a Gál Ferenc Főiskola is

A szegedi Gál Ferenc Főiskola pályázatot nyújtott be az „Egyházi jogi személyek épületenergetikai fejlesztése megújuló energiaforrás hasznosításával kombinálva” című kiírásra, amelynek keretében összesen 64,7 millió forint vissza nem térítendő támogatást ítéltek oda. Így megvalósul az Aradi vértanúk terétől a Dómig tartó épületegyüttes energetikai korszerűsítése, ami fűtési rendszer korszerűsítését és kazáncserét jelent. Egy 7,1 kW-os napelem kiserőmű gondoskodik majd arról, hogy a megújuló energia használatával csökkenjen az épület káros anyag kibocsátása és fenntartásának költsége. A fejlesztés eredményeinek köszönhetően az energiára költött összeg éves szinten közel bruttó 5 millió forinttal fog csökkenni. A munkaterületet 2014. május 23-án átadták a kivitelezőnek A projekt befejezési határideje 2015. január 31. A projekt 64.700.803 Ft vissza nem térítendő támogatásból valósul meg, amelyet 100 százalékban az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam finanszíroz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.