Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Közélet

Az Északi városrészben osztott élelmiszert a L.É.T. Egyesület + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

let_diofavendeglo12_gs

„Amit a L.É.T. önkéntesei tesznek, az egy egyszerű emberi cselekedet, amit egyre többen fogadnak jó szívvel” – fogalmazott az Északi városrészben tartott krumpli- és hagymaosztáson Kothencz János, az egyesület életre hívója.

„Elég nagy baj, hogy ide kell jönnünk” – fogalmazott egy környékbeli asszony, amire Kothencz János úgy reagált az Északi városrészben tartott élelmiszerosztáson: „nem az ön szégyene, hanem a világé, de mi azért vagyunk itt, hogy segítsünk”. A Diófa vendéglőhöz várták szombaton a lakosokat a L.É.T. – Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása Egyesület önkéntesei karitatív akciójukra, mely keretében több tonna élelmiszert osztottak ki.

„A tapasztalatok szerint a L.É.T. önkéntes mozgalmunk hatékonyan terjesztette ki tevékenységét az Északi városrészre is az emberek legnagyobb örömére. Csak szét kell nézni, a panelkörzetben élő lakosság jókedvvel fogadja az egyesület által adományozott élelmiszert” – fogalmazott Kothencz János, a L.É.T. életre hívója. A Fidesz-KDNP és az egyesület által támogatott polgármesterjelölt kiemelte, minden egyes városrészben közösségi koordinátorok segédkeznek, így az Északi városrészben is, ahol Pomázi Miklóssal karöltve osztották ki a krumplit és hagymát tartalmazó csomagokat.

Borbíró Tamás a SZEGEDma.hu kérdésére elmondta, van munkahelye, dolgozik, de minden segítségnek örül. „Köszönettel veszem az odafigyelést, három gyermekem van, lesz helye a krumplinak és hagymának. A nagyobbik fiam tizenöt éves, bizony jó étvágya van” – fogalmazott. A Diófa melletti kispiacon árulja a kertjében termett zöldséget és gyümölcsöt Durkó Gáborné. Az asszonytól megtudtuk, kevéske nyugdíját egészíti ki a piacozásból, de azt tapasztalja, egyre kevesebb az emberek pénze, nem nagyon járnak már a kispiacra. „Krumplim nincs, úgyhogy nagyon jól jön az egyesület felajánlása” – fűzte hozzá. „Voltunk már többször élelmiszerosztáson, a Sás utcában is találkoztunk már Kothencz Jánossal. Négyfős a családunk, a kisfiam sérült, így elkél minden segítség, köszönettel fogadjuk” – erről már Sulyok Andrea nyilatkozott portálunknak.

Ahogy beszámoltunk róla, a L.É.T. – Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása Egyesület még júniusban hirdette meg karitatív akcióját, mely keretében Szeged valamennyi panelházas körzetében élelmiszert osztanak. Az egyesület ezzel kilépett Tarján és Felsőváros körzetéből – ahol már hat éve tevékenykednek, nyugdíjasklubokat működtetnek és közösségi rendezvényeket tartanak –, céljuk, hogy megszólítsák azt a hatvanezer embert, aki Szegeden panellakásokban él. Az egyesületet bárki felkeresheti kéréseivel, és mindenkit várnak soraikba önkéntesnek is.

Tovább olvasom

Hírzóna

Tizenegy tűzoltó lépett szolgálatba Csongrád-Csanádban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Tanévzáró ünnepséget tartottak.

Tovább olvasom

Hírzóna

Szegeden terjeszkedik a fővárosi street food-forradalom jeles képviselője

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Hamarosan.

Tovább olvasom

Közélet

Látta már belülről a Szent István téri víztornyot?

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Sándor Judit képgalériáján keresztül betekintést nyerhetünk Magyarország legidősebb, működő vasbeton víztornyába.

Tovább olvasom

Aktuál