Írjon nekünk

Közélet

Az Északi városrészben osztott élelmiszert a L.É.T. Egyesület + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

let_diofavendeglo12_gs

„Amit a L.É.T. önkéntesei tesznek, az egy egyszerű emberi cselekedet, amit egyre többen fogadnak jó szívvel” – fogalmazott az Északi városrészben tartott krumpli- és hagymaosztáson Kothencz János, az egyesület életre hívója.

„Elég nagy baj, hogy ide kell jönnünk” – fogalmazott egy környékbeli asszony, amire Kothencz János úgy reagált az Északi városrészben tartott élelmiszerosztáson: „nem az ön szégyene, hanem a világé, de mi azért vagyunk itt, hogy segítsünk”. A Diófa vendéglőhöz várták szombaton a lakosokat a L.É.T. – Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása Egyesület önkéntesei karitatív akciójukra, mely keretében több tonna élelmiszert osztottak ki.

„A tapasztalatok szerint a L.É.T. önkéntes mozgalmunk hatékonyan terjesztette ki tevékenységét az Északi városrészre is az emberek legnagyobb örömére. Csak szét kell nézni, a panelkörzetben élő lakosság jókedvvel fogadja az egyesület által adományozott élelmiszert” – fogalmazott Kothencz János, a L.É.T. életre hívója. A Fidesz-KDNP és az egyesület által támogatott polgármesterjelölt kiemelte, minden egyes városrészben közösségi koordinátorok segédkeznek, így az Északi városrészben is, ahol Pomázi Miklóssal karöltve osztották ki a krumplit és hagymát tartalmazó csomagokat.

Borbíró Tamás a SZEGEDma.hu kérdésére elmondta, van munkahelye, dolgozik, de minden segítségnek örül. „Köszönettel veszem az odafigyelést, három gyermekem van, lesz helye a krumplinak és hagymának. A nagyobbik fiam tizenöt éves, bizony jó étvágya van” – fogalmazott. A Diófa melletti kispiacon árulja a kertjében termett zöldséget és gyümölcsöt Durkó Gáborné. Az asszonytól megtudtuk, kevéske nyugdíját egészíti ki a piacozásból, de azt tapasztalja, egyre kevesebb az emberek pénze, nem nagyon járnak már a kispiacra. „Krumplim nincs, úgyhogy nagyon jól jön az egyesület felajánlása” – fűzte hozzá. „Voltunk már többször élelmiszerosztáson, a Sás utcában is találkoztunk már Kothencz Jánossal. Négyfős a családunk, a kisfiam sérült, így elkél minden segítség, köszönettel fogadjuk” – erről már Sulyok Andrea nyilatkozott portálunknak.

Ahogy beszámoltunk róla, a L.É.T. – Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása Egyesület még júniusban hirdette meg karitatív akcióját, mely keretében Szeged valamennyi panelházas körzetében élelmiszert osztanak. Az egyesület ezzel kilépett Tarján és Felsőváros körzetéből – ahol már hat éve tevékenykednek, nyugdíjasklubokat működtetnek és közösségi rendezvényeket tartanak –, céljuk, hogy megszólítsák azt a hatvanezer embert, aki Szegeden panellakásokban él. Az egyesületet bárki felkeresheti kéréseivel, és mindenkit várnak soraikba önkéntesnek is.

Hírzóna

Ismét megrendezik a Family Expót Szegeden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

November 16-17-én.

Tovább olvasom

Közélet

Tovább szedi áldozatait a zombidrog Szegeden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Nagyon nehéz fellépni az úgynevezett zombidrogok terjedése ellen. Szegeden is egyre több jel árulkodik arról, hogy az olcsó és rendkívül veszélyes kábítószer egyre inkább elszabadult.

Tovább olvasom

Hírzóna

Nyílt napra várják a fiatalokat a Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

November 28-án,

Tovább olvasom

Aktuál