Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv

Közélet

Adománygyűjtéssel és gyermekprogramokkal búcsúztatták a nyarat a Szent István téren + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

csaladinap_kothencz_mj027

A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány javára hirdettek gyűjtést a Szent István téren, ahová nyárbúcsúztató családi napra invitálták a környékbelieket. A piac a vásárlóknak mond egyfajta köszönetet a rendezvénnyel, míg a körzet képviselője és Kothencz János polgármesterjelölt a közösségteremtés fontosságát hangsúlyozta a rendezvényen.

Cipóban sült csülköt, gyümölcslevest is kóstolhattak a Szent István téri piacra kilátogatók, a nyárbúcsúztató rendezvényen magyar termelők mézédes dinnyével is fogadták a családokat. A kisebbeknek ezúttal is volt arcfestést, lufihajtogatás és kézműves foglalkozások, a szervezők célja az volt, hogy minden korosztály jól érezze magát. A Szent István téri víztoronyban is ingyenes volt a belépés, így bárki megcsodálhatta az öreg hölgyet és Szeged panorámáját. Erdei Péter, a Szegedi Vásár és Piac Kft. ügyvezetője elmondta, ezzel a rendezvénnyel köszönetet szeretnének mondani a vásárlókkal, és egyben ösztönzik is őket arra, hogy továbbra is a piacon vásároljanak. „Kiváló háztáji termékeink vannak, a termelők garantálják a jó minőséget, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kezdeményezése sikeresnek mondható, egyre többen keresik a háztáji termékeket” – fogalmazott. Erdeitől megtudtuk, sikerült kiadni az utolsó eddig üresen álló üzletet is a Szent István téren, ott hungarikumokat fognak árusítani.

Közösségépítő rendezvények az elszemélytelenedés ellen

„Ezzel a családi nappal jó példát mutat Haág Zalán és Sipos Attila képviselőjelölt abban, miként is lehet az embereket közelebb hozni egymáshoz, hogy megosszák egymással gondolataikat vagy épp tapasztalatot cseréljenek. Itt a 10-es választókörzetben, a Belvárosban is kihívásként jelenik meg, hogy a közöny ellen küzdjünk, egy-egy ilyen rendezvény jó alkalmat teremt egymás megismerésére” – fogalmazott a nyárbúcsúztató családi napon A Fidesz-KDNP-L.É.T. által támogatott polgármesterjelölt. Kothencz János emlékeztetett, már a 10-es körzetben is volt „Tervezzük együtt…!” bejárás, ahol arról számoltak be a lakosok, hogy nagy igény van a közösségépítésre, olyan helyiségre, ahol összegyűlhetnek. A választókerületben is rengeteg önkormányzati tulajdonú ingatlan áll üresen, amelyeket Kothencz szerint érdemes lenne használatra odaadni a környékbelieknek, hogy legyen egy találkozóhelyük.

„Önkormányzati képviselőnk, Haág Zalán és a jelöltünk, Sipos Attila is sokat tett már azért, hogy ez a helyzet változzon, de sajnos a városvezetés ebben nem volt partner, hiszen megköti a kezét az ingatlankezelő cégének, így bármerre indulunk, mindenütt üres, lelakatolt helyiségeket látunk, melyek hasznosítása szükségszerű lenne. Ne felejtsük el, az üres ingatlan a legdrágább” – jegyezte meg a polgármesterjelölt.

Ősztől térfigyelők őrzik az öreg hölgyet és környéket

10-es körzet, Öregrókus-Belváros képviselőjelöltje, Haág Zalán portálunknak elmondta, évekkel ezelőtt – ahogy Kothencz János is megfogalmazta – közösségépítő szándékkal kezdtek el ingyenes, programokban bővelkedő családi napokat szervezni. A KDNP-s politikus beszámolt arról is, hogy a lakosság napi szinten jelzi felé, hogy a téren megjelentek a hajléktalanok. Már felvette a kapcsolatot a rendőrséggel és a közterület felügyelettel, illetve a Szegedi Várás és Piac Kft.-vel, de eddig még nem sikerült megoldani a helyzetet. „Még az ősz folyamán térfigyelő kamerákat fogunk szereltetni a Szent István térre, így a közbiztonsági problémákat ezek rögzítik, és a felvételek alapján intézkedni is tudnak a hatóságok” – jelentette ki Haág Zalán, aki reméli, ezzel hozzá tudnak járulni ahhoz, hogy ismét rendezett, békés legyen a tér és környéke.

„Mindenféleképpen meg kell kérdezni az embereket, hogy miben van szükségük segítségre. Szeged, mint város sokat kapott – legalábbis a városvezetés ezt kommunikálja –, én úgy gondolom az itt élő emberekkel kellene foglalkozni” – fogalmazott Sipos Attila képviselőjelölt, akihez a családi napon is többen fordultak kérésekkel, felvetésekkel. A 14-es körzet Fidesz-KDNP-L.É.T.-es jelöltje elmondta, többek között a járdák állapotáról kapott jelzéseket, illetve a házak fűtésének és hőszigetelésének problematikájáról. „Mivel műszaki ember vagyok, épületgépészként igyekszek hasznos tanácsokat adni az emberekkel” – tette hozzá. A Szent István téri piacon

Az újszülött életmentő szolgálatnak hirdettek gyűjtést

A piacvezetés invitálta a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványt a családi napra, amelyen Pintár Sándor kuratóriumi elnök a SZEGEDma.hu-nak elmondta, az év elején balesetet szenvedtek mentőautójukkal, és az államtól kaptak ugyan egy új járművet, az azonban üres. „Életmentéshez szükséges eszközökkel kell felszerelni a járművet, például inkubátorral, lélegeztető géppel, monitorokkal és infúziós pumpával. Ezek összértéke minimum 16 millió forint. Örömmel mondhatom, hogy adományokból inkubátort már tudtunk vásárolni, de a többi berendezés még hiányzik, így össze kell gyűjtenünk hozzávetőlegesen 12 milliót” – részletezte Pintér Sándor. Hozzátette, a Szent István téri piacon tartott gyűjtés sikeres volt, valamilyen műszert meg fognak tudni vásárolni a befolyt az összegyűjtött adományokból. A családi napon Kothencz János polgármesterjelölt, továbbá a Fidesz-KDNP-L.É.T. két önkormányzati képviselőjelöltje, Haág Zalán és a Sipos Attila is támogatta a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványt.

Pintér Sándortól megtudtuk, a korábbi mentőjük hibáit kijavították, de azóta több kisebb probléma előjött, így folyamatos mentésre nem fogják már használni. „Azt szeretném, hogy az a jármű, amivel megyünk és életeket mentünk, hibátlan legyen” – tette hozzá. Pintér Sándor elmondta, várhatóan még ebben az évben megkapják az új autót, és megérkezéséig szeretnék összegyűjteni a hiányzó tizenkét millió forintot.

Közélet

Ilyen aranyos guanakót régen láttunk Szegeden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Közélet

Ezt csak úgy otthagyták?

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Egy komplett lakás vagy iroda bútorzatát pakolták ki belvárosban. echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Közélet

„Ameddig az önkormányzat nem lép, nem oldódik meg a hajléktalanhelyzet”

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Ugyanarról a zavartan viselkedő, hajléktalan életmódot élő férfiről kaptunk két egybecsengő információt, ami kérdéseket vet fel. echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Aktuál