Bulvár

A szegedikumokkal ismerkedhetnek az érdeklődők augusztus 20-án

A szegedikumokkal ismerkedhetnek az érdeklődők augusztus 20-án

2014. augusztus 18., hétfő
A szegedikumokkal ismerkedhetnek az érdeklődők augusztus 20-án

Augusztus 19-én és 20-án, az államalapítás ünnepén egy Szegedikum Házat rendeznek be a Széchenyi téren, amiben bárki megcsodálhatja és megismerheti Szeged értékeit, hagyományait.

Impozáns kiállítási tárgyakkal, relikviákkal, különlegességekkel és korabeli fotókkal segítette a tárlat létrejöttét többek között a Szegedi Vízmű Zrt., a Szegedi Paprika Zrt., a Pick Szeged és Pick Múzeum, vagy éppen

Sallay Tibor

papucskészítő mester. A kiállítás szerves része egy, a tiszai halászok mindennapjait bemutató gyűjtemény, amit

Frank Sándor

Venesz-díjas mesterszakács évtizedes munkájának köszönhetően ismerhet meg a nagyközönség. A régi Szegedről, a korabeli épületekről és többek között a legendás tisza-virágzásról pedig többszáz fotó segítségével gyönyörködhetnek az államalapítási ünnep vendégei. A kiállításhoz szorosan kötődik egy színes, interaktív családi program, a „szegedikum vetélkedő”, amelynek során játékos, a szegedikumokat népszerűsítő feladatok várnak kicsikre és nagyokra egyaránt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.