A mosoly városává tenné Szegedet Szili Katalin pártja

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szili_katalin_kre_sajttaj01_gs

Kedd délután a Közéleti Kávéház vendégeként jelentette be indulását az őszi önkormányzati választáson a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt Szegeden. A rendezvényen Szili Katalin pártelnök célkitűzéseikről beszélt, valamint bemutatkozott Németh István polgármesterjelölt is.

Nem csak polgármestert, de 19 körzetben saját jelöltet is állít, egyben pedig egy civil indlót támogat a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI) – jelentette be Szili Katalin pártelnök a Közéleti Kávéház vendégeként kedd délután. A Roosevelt Téri Halászcsárdában a párt képviselői célkitűzéseikről tartottak előadást, illetve bemutatkozott Németh István polgármesterjelölt is.

szili_katalin_kre_sajttaj02_gs

Szili Katalin szerint az önkormányzatok centralizálása helyett nagyobb beleszólást kell engedni a lakosoknak a települések működésébe. “Az elmúlt 25 évben jól látható, hogy az önkormányzatok mozgástere mindinkább csökkent, kicsit sarkosan fogalmazva inkább a tanácsköztársaság rendszerére hajaz, egyáltalán nem hasonlít arra, amit mi a rendszerváltáskor az önkormányzatiságról gondoltunk. Célunk egyfajta civil kontrollt megteremteni, hogy ne csak négy-ötévente lehessen beleszólni a település jövőjének alakulásában, de folyamatosan tükröt tartsanak az önkormányzatok működésével szemben” – emelte ki a pártelnök. Szili Katalin szerint Szegednek politikai innovációra van szüksége ahhoz, hogy eddig kiaknázatlan lehetőségeit sikeresebben érvényesítse, hiszen óriási lehetőségekkel bír a szerb és a román határ közelsége, előbbivel való szorosabb kapcsolathoz pedig a Vajdaság jelenthet köldökzsinórt.

szili_katalin_kre_sajttaj03_gs

“Nem csak politikai, de gazdaságszemléleti innovációra is szükség van ebben a városban, erre mi egy energetikai és építőipari alapokon nyugvó koncepciót dolgoztunk ki” – mondta el Németh István. A polgármesterjelölt szerint a hosszútávú munkahelyteremtés az egyik legfontosabb feladat Szegeden, ehhez a települést egy visszautasíthatatlan ajánlattá kell tenni a cégek számára. A meglévő kkv-szektor támogatását is prioritásként kezelné a politikus, hiszen a város és a vállalkozók kapcsolatának szorosabbra fonása jelenti az előrelépést. “Ebben egy jól felkészült csapat lesz a segítségemre. A jelöltek feladata az lesz, hogy helyben foglalkozzanak az ott lakók problémáival, így Szeged nem csak a napfény, de a mosoly városává is válhat” – hangsúlyozta Németh István. Bartucz István alelnök hozzátette: a KTI egy befogadó, együttműködést kereső párt, ennek szellemében pedig civil szerzevetek együttműködését is várják

Default thumbnail
Előző sztori

OFI: az interneten már elérhetők a kísérleti tankönyvek

Default thumbnail
Következő sztori

Külföldi animációs filmet is nevezhetnek Golden Globe-díjra

Legutóbbi hasonló cikkek