10 millió a csapadékvíz-elvezetési problémák orvoslására Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

eso04_gs

Egyhangúlag támogatta a városüzemeltetési bizottság annak a bruttó 10 millió forintos keretnek az elosztását, melyből nyolc ingatlan előtt oldják meg a csapadékvíz-elvezetési gondokat.

Részben a lakossági bejelentések alapján írták össze, hogy Szeged mely részein problémás a csapadékvíz-elvezetés, mely az idei rendkívül csapadékos nyár miatt az átlagosnál többször okozott bosszúságot a lakosságnak. Mint megírtuk, megyeszerte jóval több csapadék hullott június 1-jétől az átlagnál, szinte mindenütt 150 mm feletti mennyiséget regisztráltak a meteorológiai mérőállomások.

A Városüzemeltetési Iroda munkatársai helyszíni bejárásokat is tartottak a lakossági bejelentések nyomán, és megállapították, hogy egyes helyeken a kedvezőtlen lejtési viszonyok miatt áll meg a víz nagy esőzések után. A vízművel is egyeztetett a Juhász Gyula (Fidesz-KDNP) által vezetett Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság, e szerint osztották fel az idei költségvetésben szereplő tíz millió forintos forrást, amit a közterületi csapadékvíz elvezető létesítmények felújítására, létesítésére lehet fordítani. A szakiroda által összeállított anyagban az is szerepel, hogy a belterületi vízrendezés III-IV. ütemében teljes utcák csapadékvíz-elvezetésének fejlesztése, tervezése és kivitelezése szerepel, melynek összköltsége mintegy nettó 7 milliárd forintra becsülhető.

A rendelkezésre álló nettó nyolc millió forintos keretből a Leányszállás köz 1. számú ingatlannal szemközti zöldsávba víznyelőt telepítenek, akárcsak a Petőfi Sándor sugárút 73. szám előtt a járda és a kerékpárút közötti részre, a Vaskapu utca 46. szám előtti buszmegállókhoz és a Zsámbokréti sor 11. szám elé is. A Vitéz utcai bölcsőde bejáró útjához folyókát telepítenek, a Kisfaludy utcában pedig a 27., a 33. és a 44. szám elé egy-egy víznyelő került. A felsoroltakon kívül a Major utcai 5. szám elé és a Kálvária sugárút 45. szám alatt található intézmény elé is víznyelőt telepítenek a bruttó 10 milliós keretből.

Amennyiben kedvező kivitelezői ajánlatot kapnak, további helyszíneken, konkrétan a Ladvánszky u. 2-6. szám előtt, a Vedres utcai iskola feljárója előtt, továbbá a Szentháromság utca 2-4. szám elé telepíthetnek víznyelőt, illetve rácsos folyókát. Ez utóbbi három tétel kivitelezési költségei a becslések szerint meghaladják a nettó öt millió forintot.

Előző sztori

Morriconét és Orbán Viktort is védte Depardieu szegedi testőre

Következő sztori

Nem csak a fiatalok szexuális vágyát fokozza a nyaralás – szegediek őszintén