Közélet

10 millió a csapadékvíz-elvezetési problémák orvoslására Szegeden

10 millió a csapadékvíz-elvezetési problémák orvoslására Szegeden

2014. augusztus 5., kedd
10 millió a csapadékvíz-elvezetési problémák orvoslására Szegeden
eso04_gs

Egyhangúlag támogatta a városüzemeltetési bizottság annak a bruttó 10 millió forintos keretnek az elosztását, melyből nyolc ingatlan előtt oldják meg a csapadékvíz-elvezetési gondokat.

Részben a lakossági bejelentések alapján írták össze, hogy Szeged mely részein problémás a csapadékvíz-elvezetés, mely az idei rendkívül csapadékos nyár miatt az átlagosnál többször okozott bosszúságot a lakosságnak.

Mint megírtuk

, megyeszerte jóval több csapadék hullott június 1-jétől az átlagnál, szinte mindenütt 150 mm feletti mennyiséget regisztráltak a meteorológiai mérőállomások. A Városüzemeltetési Iroda munkatársai helyszíni bejárásokat is tartottak a lakossági bejelentések nyomán, és megállapították, hogy egyes helyeken a kedvezőtlen lejtési viszonyok miatt áll meg a víz nagy esőzések után. A vízművel is egyeztetett a

Juhász Gyula

(Fidesz-KDNP) által vezetett Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság, e szerint osztották fel az idei költségvetésben szereplő tíz millió forintos forrást, amit a közterületi csapadékvíz elvezető létesítmények felújítására, létesítésére lehet fordítani. A szakiroda által összeállított anyagban az is szerepel, hogy a belterületi vízrendezés III-IV. ütemében teljes utcák csapadékvíz-elvezetésének fejlesztése, tervezése és kivitelezése szerepel, melynek összköltsége mintegy nettó 7 milliárd forintra becsülhető. A rendelkezésre álló nettó nyolc millió forintos keretből a Leányszállás köz 1. számú ingatlannal szemközti zöldsávba víznyelőt telepítenek, akárcsak a Petőfi Sándor sugárút 73. szám előtt a járda és a kerékpárút közötti részre, a Vaskapu utca 46. szám előtti buszmegállókhoz és a Zsámbokréti sor 11. szám elé is. A Vitéz utcai bölcsőde bejáró útjához folyókát telepítenek, a Kisfaludy utcában pedig a 27., a 33. és a 44. szám elé egy-egy víznyelő került. A felsoroltakon kívül a Major utcai 5. szám elé és a Kálvária sugárút 45. szám alatt található intézmény elé is víznyelőt telepítenek a bruttó 10 milliós keretből. Amennyiben kedvező kivitelezői ajánlatot kapnak, további helyszíneken, konkrétan a Ladvánszky u. 2-6. szám előtt, a Vedres utcai iskola feljárója előtt, továbbá a Szentháromság utca 2-4. szám elé telepíthetnek víznyelőt, illetve rácsos folyókát. Ez utóbbi három tétel kivitelezési költségei a becslések szerint meghaladják a nettó öt millió forintot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.