Kultúra

Több mint 200 fellépő a bordányi Nemzetközi Megyejáró Fesztiválon

Több mint 200 fellépő a bordányi Nemzetközi Megyejáró Fesztiválon

2014. július 4., péntek
Több mint 200 fellépő a bordányi Nemzetközi Megyejáró Fesztiválon
bordanyi_megyejaro_fesztival

Bordány másodszor ad otthont a Nemzetközi Megyejáró Fesztiválnak, amelynek keretében a Faluház a szabadtéri színpadán több mint 200 táncos és zenész lép majd fel július 12-én, szombaton 18.00 órától.

A szegedi

Miklós Károly

vezette fesztiválsorozat immár tizenharmadik éve utaztat Magyarországra külföldi művészeti csoportokat, melyhez Bordány másodízben tudott csatlakozni. A programban négy nemzet négy művészeti csoportja fog fellépni, melyben bemutatják táncukat, zenéjüket, szebbnél szebb népviseleteiket. Lengyelországból a Vladislavia Néptáncegyüttes, Lettországból a Dzīpars Néptáncegyüttes, Belgiumból a Peer Ifjúsági Fúvószenekar, míg Törökországból az Eskişehir Néptáncegyüttes fogja majd szórakoztatni a bordányiakat. Természetsen a magyar kultúra bemutatása sem maradhat el, országunkat a ruzsai Csürdöngőlő Néptáncegyüttes fogja képviselni a rendezvényen. „Nagy öröm a település számára, hogy helyszínt adhat egy ilyen kulturális fesztiválnak, amely színesíti a település mindennapjait. A programnak köszönhetően a bordányiak betekintést nyerhetnek a fellépő országok népművészetébe, kultúrájába, ezzel is elősegítve a kulturális sokszínűség elfogadását.” - mondta el

Tanács Gábor

polgármester.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.