Bulvár

Ősszel indulhat az egységes segélyhívó rendszer

Ősszel indulhat az egységes segélyhívó rendszer

2014. július 22., kedd
Ősszel indulhat az egységes segélyhívó rendszer

Jelenleg tesztüzemben működik, ősztől pedig várhatóan élesítik az egységes segélyhívó rendszert (ESR-112), az Országos Rendőr-főkapitányság emellett összeállít és közread egy adatbázist, amelyből mindenki lekérheti a lakókörnyezetében szolgálatot teljesítő körzeti megbízott adatait - olvasható a Magyar Nemzet keddi számában.

Az úgynevezett KMB-s hálózat a maga 3491 fős állományával az egész országot lefedi, és hogy a jövőben könnyebben elérhetővé váljanak a területileg illetékes egyenruhások, az ORFK elkezdte összeállítani a nevüket és elérhetőségeiket tartalmazó központi adatbázist, amely pár kattintással bárki számára elérhető lesz az interneten. A 112-es segélyhívó azt a célt szolgálja, hogy az Európai Unió területén bárhol ugyanazt a telefonszámot tárcsázva juthasson mindenki rendőri segítséghez, illetve hívhassa a mentőket, tűzoltókat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.