Sport

Kézilabda: visszavághat a Békéscsabának az SZKKSE

Kézilabda: visszavághat a Békéscsabának az SZKKSE

2014. július 31., csütörtök
Kézilabda: visszavághat a Békéscsabának az SZKKSE
szkkse_dvsc05_gs

A békési megyeszékhelyen töltött edzőtábort követően immáron Szegeden készül az első osztályú megmérettetésre az SZKKSE, pénteken pedig már hazai környezetben meccsel a felkészülés jegyében Marosán György együttese.

A múlt heti Békéscsaba elleni felkészülési meccs „visszavágójára” kerül sor pénteken 16 órai kezdettel az újszegedi sportcsarnokban. Mint arról a csapat trénere tájékoztatta portálunkat, mindenképpen előnyösnek tartja, hogy első osztályú ellenfél ellen készülhetnek az NB1-es küzdelmekre.

Marosán Györgynek

nincsenek különösebb elvárásai a mérkőzést illetően: „A felkészülés ezen szakaszában természetes, hogy még nincs meg a kialakult játékunk. Jó alkalom lesz a holnapi meccs a fejlődésre, mindig elsődleges célunk, hogy sikerüljön feljebb lépnünk az általunk kitűzött következő lépcsőfokra. Szeretnénk látni némi fejlődést a csapat játékában.” A trénert arról is kérdeztük, mennyire tartja előnyösnek, hogy kétszer is ligán belüli riválissal mérik össze tudásukat a felkészülés során: „Nincs nagy jelentősége, hiszen rengetegszer látjuk egymást, természetesen előnyösebb, ha egy első osztályú, dinamikában hasonló csapattal játszunk, mint ha egy másodosztályú csapat ellen készülnénk” – mondta Marosán György. A szegediek felkészülésének folytatását illetően konkrétumokkal még nem tudott szolgálni a csapat edzője, tervben van, hogy a későbbiek során is hazai pályán lépjenek parkettre. Az augusztus 13-15. között zajló szerbiai edzőtábor során majd szerb első osztályú csapatok ellen fog tovább készülni a Szeged KKSE, amelynek keretében mindössze annyi változás várható, hogy hétfőn csatlakozik majd a csapathoz

Karsai Roberta

, aki a strandkézilabda válogatottbeli szereplése miatt négynapos extra pihenőt kapott. Pénteken tehát visszavághat a múlt héten elszenvedett vereségért az SZKKSE, és tovább lépkedhet felfelé az NB I-es célállomással rendelkező lépcsőn.

Vajgely Pál

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.