Kézilabda: visszavághat a Békéscsabának az SZKKSE

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szkkse_dvsc05_gs

A békési megyeszékhelyen töltött edzőtábort követően immáron Szegeden készül az első osztályú megmérettetésre az SZKKSE, pénteken pedig már hazai környezetben meccsel a felkészülés jegyében Marosán György együttese.

A múlt heti Békéscsaba elleni felkészülési meccs „visszavágójára” kerül sor pénteken 16 órai kezdettel az újszegedi sportcsarnokban. Mint arról a csapat trénere tájékoztatta portálunkat, mindenképpen előnyösnek tartja, hogy első osztályú ellenfél ellen készülhetnek az NB1-es küzdelmekre. Marosán Györgynek nincsenek különösebb elvárásai a mérkőzést illetően: „A felkészülés ezen szakaszában természetes, hogy még nincs meg a kialakult játékunk. Jó alkalom lesz a holnapi meccs a fejlődésre, mindig elsődleges célunk, hogy sikerüljön feljebb lépnünk az általunk kitűzött következő lépcsőfokra. Szeretnénk látni némi fejlődést a csapat játékában.”

A trénert arról is kérdeztük, mennyire tartja előnyösnek, hogy kétszer is ligán belüli riválissal mérik össze tudásukat a felkészülés során: „Nincs nagy jelentősége, hiszen rengetegszer látjuk egymást, természetesen előnyösebb, ha egy első osztályú, dinamikában hasonló csapattal játszunk, mint ha egy másodosztályú csapat ellen készülnénk” – mondta Marosán György.

A szegediek felkészülésének folytatását illetően konkrétumokkal még nem tudott szolgálni a csapat edzője, tervben van, hogy a későbbiek során is hazai pályán lépjenek parkettre. Az augusztus 13-15. között zajló szerbiai edzőtábor során majd szerb első osztályú csapatok ellen fog tovább készülni a Szeged KKSE, amelynek keretében mindössze annyi változás várható, hogy hétfőn csatlakozik majd a csapathoz Karsai Roberta, aki a strandkézilabda válogatottbeli szereplése miatt négynapos extra pihenőt kapott.

Pénteken tehát visszavághat a múlt héten elszenvedett vereségért az SZKKSE, és tovább lépkedhet felfelé az NB I-es célállomással rendelkező lépcsőn.

Vajgely Pál

Előző sztori

Bemutatták az új Puskás Ferenc Stadion látványterveit + FOTÓK

Következő sztori

Sokat vesztettek a kgfb-n tavaly a biztosítók