Sport

Kézilabda: focival kezdte a szezont az SZKKSE + FOTÓK

Kézilabda: focival kezdte a szezont az SZKKSE + FOTÓK

2014. július 9., szerda
Kézilabda: focival kezdte a szezont az SZKKSE + FOTÓK
SZS20140709_szkkse_felkeszules_kezdete_035

A nyári szünet végeztével szerda délelőtt kezdte el a felkészülést a női NB I küzdelmeiben érdekelt SZKKSE az újszegedi sportcsarnokban.

A tréning elején

Marosán György

vezetőedző felvázolta a játékosoknak, mit vár tőlük a szezonban, milyen célokért, milyen elvárások mellett vág neki a csapat az élvonalnak. Ezt követően rövid bemelegítés, majd foci szerepelt a programban. A lányok igen jó kedvűen rúgták a bőrt, de általában az egész edzés kiváló hangulatban telt. A három csapatra osztott keret a körmérkőzések után az újszegedi ligetben folytatta a mozgást, ahol hat kilométeres futás zárta a délelőtti foglalkozást. A csapatra a délután folyamán deepwork tréning, majd csütörtökön két erőnléti feladatokkal tarkított labdás gyakorlás vár, szombaton pedig a Tiszaparti Élmény és Kalandparkban tartanak csapatépítést. „A felkészülés első szakaszában az a legfontosabb, hogy kialakítsuk a megfelelő fizikumot és felkészüljünk a szerda-szombat ritmusra. Ugyanakkor az állóképesség fejlesztése közben sem hagyjuk ki a labdás gyakorlatokat, úgy gondolom, az a fajta szemlélet, hogy az alapozás közben tilos a labdához nyúlni, mára már egy elavult elképzelés. Azt sem szabad elfelejteni, hogy jó játékosokból áll a keret, de sok az új érkező, fontos feladat lesz, hogy csapattá kovácsolódjunk. Az elkövetkező három hét tehát arról fog szólni, hogy a megfelelő erőnlét megszerzése mellett, megteremtsük a harmóniát a csapaton belül, úgy a játékban, mint játékon kívül. Nagy izgalommal várom ezt a kihívást. Úgy gondolom, megtisztelő feladat, hogy ennek a városnak a csapatát irányíthatom” – árulta el portálunknak Marosán György. Az SZKKSE keretében újabb változás az elmúlt időszakban nem történt, így a gárda az alábbi játékosokkal vág neki az NB I 2014/2015-ös szezonjának:

Kapusok:

Futaki Hajnalka, Dobó Mónika, Scholtz Andrea.

Balszélsők:

Tóth Orsolya, Szabó Edina, Grandjean Gréta.

Jobbszélsők:

Zsilák Katalin, Hárs Adél.

Beállósok:

Marija Lojpur, Lehmann-Dobó Andrea, Gulyás Vanda.

Védők:

Csoknyai Nóra, Albert Helga.

Irányítók:

Dajka Bettina, Karsai Roberta.

Átlövők:

Barján Bianka, Selmeci Sarolta, Suzana Cubela, Danijela Mistric, Aron Andrea.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.