Kézilabda: focival kezdte a szezont az SZKKSE + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SZS20140709_szkkse_felkeszules_kezdete_035

A nyári szünet végeztével szerda délelőtt kezdte el a felkészülést a női NB I küzdelmeiben érdekelt SZKKSE az újszegedi sportcsarnokban.

A tréning elején Marosán György vezetőedző felvázolta a játékosoknak, mit vár tőlük a szezonban, milyen célokért, milyen elvárások mellett vág neki a csapat az élvonalnak. Ezt követően rövid bemelegítés, majd foci szerepelt a programban. A lányok igen jó kedvűen rúgták a bőrt, de általában az egész edzés kiváló hangulatban telt. A három csapatra osztott keret a körmérkőzések után az újszegedi ligetben folytatta a mozgást, ahol hat kilométeres futás zárta a délelőtti foglalkozást. A csapatra a délután folyamán deepwork tréning, majd csütörtökön két erőnléti feladatokkal tarkított labdás gyakorlás vár, szombaton pedig a Tiszaparti Élmény és Kalandparkban tartanak csapatépítést.

„A felkészülés első szakaszában az a legfontosabb, hogy kialakítsuk a megfelelő fizikumot és felkészüljünk a szerda-szombat ritmusra. Ugyanakkor az állóképesség fejlesztése közben sem hagyjuk ki a labdás gyakorlatokat, úgy gondolom, az a fajta szemlélet, hogy az alapozás közben tilos a labdához nyúlni, mára már egy elavult elképzelés. Azt sem szabad elfelejteni, hogy jó játékosokból áll a keret, de sok az új érkező, fontos feladat lesz, hogy csapattá kovácsolódjunk. Az elkövetkező három hét tehát arról fog szólni, hogy a megfelelő erőnlét megszerzése mellett, megteremtsük a harmóniát a csapaton belül, úgy a játékban, mint játékon kívül. Nagy izgalommal várom ezt a kihívást. Úgy gondolom, megtisztelő feladat, hogy ennek a városnak a csapatát irányíthatom” – árulta el portálunknak Marosán György.

Az SZKKSE keretében újabb változás az elmúlt időszakban nem történt, így a gárda az alábbi játékosokkal vág neki az NB I 2014/2015-ös szezonjának:

Kapusok: Futaki Hajnalka, Dobó Mónika, Scholtz Andrea. Balszélsők: Tóth Orsolya, Szabó Edina, Grandjean Gréta. Jobbszélsők: Zsilák Katalin, Hárs Adél. Beállósok: Marija Lojpur, Lehmann-Dobó Andrea, Gulyás Vanda. Védők: Csoknyai Nóra, Albert Helga. Irányítók: Dajka Bettina, Karsai Roberta. Átlövők: Barján Bianka, Selmeci Sarolta, Suzana Cubela, Danijela Mistric, Aron Andrea.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Vádat emeltek az Új Magyar Gárda vezetői ellen

Default thumbnail
Következő sztori

A Csárdáskirálynő sorsolás - Ön a szerencsés?

Legutóbbi hasonló cikkek