Közélet

Jobbik: a kormány mellett a szegedi városvezetés is hibás a fiatalok elvándorlásában

Jobbik: a kormány mellett a szegedi városvezetés is hibás a fiatalok elvándorlásában

2014. július 22., kedd
Jobbik: a kormány mellett a szegedi városvezetés is hibás a fiatalok elvándorlásában
bojthe_sandor01_gs

A Fidesz mellett a szegedi MSZP-s városvezetést is komoly felelősség terheli abban, hogy a fiatalok elmenekülnek egy pezsgő életű egyetemi városból – mondta Böjthe Sándor, a Jobbik Szegedi Ifjúsági Tagozatának elnöke kedd délelőtti sajtótájékoztatóján.

A politikus rámutatott: a fiatalok elvándorlása kiemelt probléma, melyet a kormányzat nem kezel megfelelő súllyal és módszerekkel. „A külföldön dolgozó magyarok számát félmilliósra tevő számítások alábecsülik a kivándorlók számát, akadnak felmérések, melyek szerint csak Angliában egymillió magyar él” – jelentette ki

Böjthe Sándor

. Egy közvélemény-kutatási adatok szerint a fiatalok több mint fele tervezi, hogy rövidebb vagy hosszabb távon külföldön próbál munkát keresni. A Jobbik szerint a problémát súlyosbítja a kormány hozzáállása, az ország vezetése nem hoz előremutató döntéseket, sőt önös politikai célokból azt állítja, hogy a fiatalok kalandvágyból vándorolnak külföldre. Mindemellett a Fidesz a külföldi munkavállalókat a magyarországi statisztikákba beolvasztva hamis adatokat közöl a munkanélküliség csökkenéséről. Böjthe Sándor kiemelte Szeged helyzetét: egyetemi város, sok fiatallal, akik azonban nem tudnak munkát találni, ezért elhagyják nemcsak a várost, hanem az országot is. A fennálló helyzet kialakulásában és kezelésének elmaradásában Szeged jelenlegi MSZP-s vezetése közrejátszik, mivel tényleges munkahelyteremtés helyett látványberuházásokra költik a város vagyonát. A Jobbik hármas csomaggal akadályozná meg az elvándorlást, a kis- és középvállalkozások tönkremenetelét és csábítaná haza a külföldre távozókat. A párt által kínált tervezet három pillére a munkahelyteremtés, a munkaerőpiac keresletének megfelelő képzések indítása és az otthonteremtés. A Jobbik a csomag meghirdetése mellett a parlamentben eseti bizottság felállítását és vitanapot is kezdeményez a témában.

Szekeres Tamás

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.