Közélet

Jobbik: az oligarcháknak kedvez az új agrártámogatási rendszer

Jobbik: az oligarcháknak kedvez az új agrártámogatási rendszer

2014. július 23., szerda
Jobbik: az oligarcháknak kedvez az új agrártámogatási rendszer

Az új támogatási rendszer a Jobbik szerint ismét az agrároligarcháknak kedvez és munkahelyeket sem teremt.

Az ellenzéki párt ezt az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében írta, amelyben felszólította a kormányt, hogy a szóvirágok helyett valódi intézkedésekkel segítse a kisgazdaságokon alapuló vidéki létforma élhetővé tételét.

Varga Géza

, a Jobbik vidékstratégiai kabinetének elnöke szerint a Fidesz-kormánynak nincs valódi koncepciója arra, hogy javítson a vidéken élők millióinak válságos helyzetén. Nem lehet vidékfejlesztési támogatásnak nevezni azt a rendszert, melyben 4-5 millió vidéki ember felemelkedésére a támogatásokból évente fejenként alig 30 ezer forint jut, miközben néhány tízezer 1200 hektár közeli agrárvállalkozó az agrártámogatás 80 százalékán osztozik, így nekik fejenként évi 15-20 millió forint jut - tartalmazza a közlemény, amely bírálja azt is, hogy a 30 hektár alatti valódi kisgazdaságok kiemelt támogatásának lehetőségét az EU biztosította volna, de az Orbán-kormány ezzel sem élt. Az ellenzéki párt szóvá tette azt is, hogy tiltakozása ellenére a földforgalmi törvényből a Fidesz kivette azt a rendelkezést, amely munkahelyteremtéshez kötötte volna a magas támogatásokra való jogosultságot, így nem biztosított munkahelyek létrejöttét. Hétfőn

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, hogy a vidékfejlesztésre fordítható uniós forrásoknak kifejezetten a munkahelyteremtés lesz a célja a következő hét évben, a kormány ennek jegyében rendezi át a korábbi uniós támogatási gyakorlatot és rendszert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.