Bulvár

Fazekas: biztató az idei kenyérgabona-termés

Fazekas: biztató az idei kenyérgabona-termés

2014. július 5., szombat
Fazekas: biztató az idei kenyérgabona-termés

Biztató az idei kenyérgabona-termés a folyamatban lévő betakarítás eddigi tapasztalatai alapján - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szombaton Kunhegyesen.

A miniszter a Hármas Kerületi Kézi Aratóversenyen mondott köszöntőjében elmondta: az aratás jelenleg szépen halad, már mindössze néhány hetet vesz igénybe. Közölte: a becslések szerint idén mintegy 5 millió tonna jó minőségű kenyérgabona kerülhet a magtárakba, amely biztosítja a hazai ellátást, a termés felét pedig várhatóan exportpiacokon tudják majd értékesíteni a gazdák. A pocokinvázió okozta komoly károkkal meg tud birkózni az agrárium - jegyezte meg. A több száz arató részvételével Kunhegyes határában megrendezett aratóverseny hagyományát fontosnak nevezte, mert folyamatosságot teremt a mezőgazdaságban és abban a műveltségben is, amely rá épül. A miniszter kiemelte: a kunsági búza - ahogy régen, úgy ma is - kiemelkedő minőséget képvisel, a tokaji aszúval azonos kategóriába tartozik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.