Közélet

Caramel koncertje édesítette a mórahalmi rétesfesztivált + FOTÓK

Caramel koncertje édesítette a mórahalmi rétesfesztivált + FOTÓK

2014. július 14., hétfő
Caramel koncertje édesítette a mórahalmi rétesfesztivált + FOTÓK
retesfesztival_morahalom61_gs

Málnás-túrós, rizottós, sajtos-zöldséges vagy akár spenótos - Mórahalom, az ötödik alkalommal visszatérő Dél-alföldi Rétesfesztiválon csak a fantázia szabhatott gátat a tésztába kerülő töltelékeknek.

A Homokháti Sokadalom egyik programjaként immár ötödik alkalommal rendeztek rétesfesztivált Mórahalmon. A település gasztronómiai kavalkádján nem csak az édesszájúak találhatták meg számításukat, hiszen a jól megszokott almás, túrós ízesítések mellett tonhalas, spenótos, rizottós vagy fokhagymás-sajtos különlegességeket is kóstolhattak a kilátogatók. Megnyitotta kapuit a rétesműhely, melyben bárki megismerkedhetett a finomság elkészítésének fortélyaival. Idén kilenc csapat nevezett a réteskészítő versenyre, melyen három kategóriában - almás, sós és édes - kellett bizonyítaniuk. A bátrabb nevezők igen különleges töltelékeket állítottak össze, készült spenótos-brokkolis, lazacos és tenger gyümölcsei ízesítésű rétes is.

Antolik András

réteskészítő mester rekord hosszúságú rétest is nyújtott, melybe szintén segítették ők a csapatok. A gyerekek ugrálóváron tombolhatták ki magukat, illetve népi játékokkal, kézműves-foglalkozásokkal is várták őket. Belső értékek Csongrád megyében címmel bemutatkozott a Csongrád megyei értéktár, valódi kincseket tárva a közönség elé. Átadták a „Virágos Mórahalomért” díjakat is, majd

Kaczor Feri

műsorát követően

Molnár Ferenc Caramel

koncertje zárta a műsort.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.