Caramel koncertje édesítette a mórahalmi rétesfesztivált + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

retesfesztival_morahalom61_gs

Málnás-túrós, rizottós, sajtos-zöldséges vagy akár spenótos – Mórahalom, az ötödik alkalommal visszatérő Dél-alföldi Rétesfesztiválon csak a fantázia szabhatott gátat a tésztába kerülő töltelékeknek.

A Homokháti Sokadalom egyik programjaként immár ötödik alkalommal rendeztek rétesfesztivált Mórahalmon. A település gasztronómiai kavalkádján nem csak az édesszájúak találhatták meg számításukat, hiszen a jól megszokott almás, túrós ízesítések mellett tonhalas, spenótos, rizottós vagy fokhagymás-sajtos különlegességeket is kóstolhattak a kilátogatók.

Megnyitotta kapuit a rétesműhely, melyben bárki megismerkedhetett a finomság elkészítésének fortélyaival. Idén kilenc csapat nevezett a réteskészítő versenyre, melyen három kategóriában – almás, sós és édes – kellett bizonyítaniuk. A bátrabb nevezők igen különleges töltelékeket állítottak össze, készült spenótos-brokkolis, lazacos és tenger gyümölcsei ízesítésű rétes is. Antolik András réteskészítő mester rekord hosszúságú rétest is nyújtott, melybe szintén segítették ők a csapatok.

A gyerekek ugrálóváron tombolhatták ki magukat, illetve népi játékokkal, kézműves-foglalkozásokkal is várták őket. Belső értékek Csongrád megyében címmel bemutatkozott a Csongrád megyei értéktár, valódi kincseket tárva a közönség elé. Átadták a „Virágos Mórahalomért” díjakat is, majd Kaczor Feri műsorát követően Molnár Ferenc Caramel koncertje zárta a műsort.

no images were found

Előző sztori

Nyerjen jegyet a szabadtérire! - Elfújta a szél

Következő sztori

Vb-2014: Németország negyedszer a világ tetején

Legutóbbi hasonló cikkek