A cégvezetők több mint fele támogatja az otthoni munkavégzést

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A cégvezetők 57 százaléka támogatja az otthoni munkavégzést – derül ki a Profession.hu ügyfelei körében végzett, nem reprezentatív felméréséből.

Az állásportál kedden az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint bár sokan nyitottak a távmunkára, a gyakorlatban csak minden negyedik vállalatnál létezik ilyen pozíció. Azon döntéshozók közül azonban, akik már maguk is dolgoztak így, 10-ből 8 kiáll az otthoni munkavégzés mellett. A megkérdezettek kétharmada szerint a távmunka könnyen vezethet a munka és a magánélet határainak összemosódásához; a munkáltatók tartanak az alkalmazottak feletti kontroll elvesztésétől is. Visszatérő probléma a válaszadóknál, hogy sok esetben nem adottak a technikai feltételek a hatékony otthoni munkavégzéshez.

Ezzel szemben ott, ahol már bevezették a távmunkát, túlnyomóan pozitív tapasztalatokról számoltak be a válaszadók: a munkavállalók hatékonyabban és motiváltabban dolgoznak, elkötelezettebbek a cég felé. A távmunka csökkenti a közlekedéssel járó kiadásokat és az iroda rezsiköltségeit is. A kutatás adatai szerint leginkább az informatikai munkakörök, az újságírás és a marketingkommunikációs feladatok végezhetők távmunkában, míg a menedzseri, vezetői, könyveléssel, pénzüggyel és ügyfélszolgálattal kapcsolatos feladatok már kevésbé.

A felmérést 416 cég- és személyügyi vezető részvételével végezte a Profession.hu.

Előző sztori

Hozd ki a nyárból a maximumot Invitel internettel!

Következő sztori

Permetezik a hársfákat Szegeden