Közélet

Zsonglőrök és tányértáncoltatók az Újszegedi Partfürdőn + FOTÓK

Zsonglőrök és tányértáncoltatók az Újszegedi Partfürdőn + FOTÓK

2014. június 14., szombat
Zsonglőrök és tányértáncoltatók az Újszegedi Partfürdőn + FOTÓK
zsonglor_vilagnap_mj-003

Szeged is csatlakozott a zsonglőrködés világnapjához, szombaton a partfürdőn megismerkedhettünk a tányértáncoltatással és tűzzsonglőrök bemutatóját tekinthettük meg!

Tárgyakat a levegőbe hajigálni nem jelent nagy kihívást, annak szabályos, ritmikus feldobása és elkapása azonban sok gyakorlást és jó ritmusérzéket igényel. A zsonglőrködés ma már nem csupán a cirkuszi mutatványosok tudománya, egyre többen gyakorolják hazánkban is ezt a viszonylag olcsó eszközigényű, mégis látványos hobbit. Zsonglőrködni szinte mindennel lehet, ami egy kezünkben elfér - legyen az lufi, pálca, kislabda. Június 14-én, a zsonglőrködés világnapján a szegedi mutatványosok is ízelítőt adtak tudásukból. Az Újszegedi Partfürdőn szombat reggel óta repkedtek a kisebb-nagyobb tárgyak, a Szegedi Zsonglőrklub főszervezésében bárki kipróbálhatta a technikás sportok alapjait. Volt, aki már néhány percnyi játék után ügyesen elkapta a kezdőknek ajánlott labdákat, másoknak még az első sikerélmények előtt elfogyott a türelmük. Csatai Gergő lufizsonglőr segédletével délelőtt a lufidobálás apró mozdulatait is elleshettük, majd a megnyitót követően (melyen a görög Art of Busking Fesztiválon résztvevő zsonglőrök is beköszöntek) egész délután workshopok várták a dobálózni vágyókat. Az igazán látványos előadások sötétedéskor kezdődnek, amikor az Anima Prizma Mozgásműhely, a Szegedi Zsonglőr Klub lángra lobbantott eszközei világították meg a partfürdőt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.