Vízilabda: megfiatalodott a Szeged VE, nincs még meg az új névadó

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

vizilabda_sajtotajekoztato03_gs

Szerdán délután a Tiszavirág étterem falai között tartott sajtótájékoztatón mutatták be az újjáalakult Szeged VE új igazolásait. Juhász György technikai igazgató beszélt a szponzorok helyzetéről is.

Az esemény kezdetén internetes segítséggel szólt pár szót az egybegyűlt sajtóképviselőknek Molnár Tamás ügyvezető, a csapat idén visszavonult, a nyáron – Kiss Csabával egyetemben – Máltán szereplő klasszisa. Elmondta, érzése szerint a kezdeti nehézségek után sikerült kialakítani egy olyan csapatot, amely eséllyel pályázhat arra, hogy az első öt között végezzen a bajnokságban. Hozzátette, az elmúlt 6-8 évben nem volt jellemző, hogy a klubnál komolyabb szerepet kapjanak a fiatal tehetségek. Ez most megváltozik, egy új irányba indul el az egyesület, amivel megalapozható a szegedi vízilabda jövője. „Egy nagyszerű korszak lezárult, a mi dolgunk most az, hogy egy újabbat építsünk fel” – fogalmazott Molnár Tamás.

Bejelentették, az OSC-hez távozott Vincze Balázs helyét Varga Péter, a Szeged korábbi játékosa veszi át a vezetőedzői poszton. „Egy évvel ezelőtt még úgy gondolkoztam, dolgozom pár évig az utánpótlásban, igyekszem minél több fiatalt segíteni abban, hogy felkerüljön a nagyok közé, és majd talán egyszer, a távoli jövőben kipróbálhatom magam a felnőttek kispadján. Ez a lehetőség most elég gyorsan eljött, de nekem nem kellett sokat tépelődnöm azon, elvállaljam-e a feladatot. Komoly feladat áll előttünk, újjá kell építenünk az együttest, és a korábbi sikeres évek után új fejezetet kell nyitnunk. Azt gondolom, ezzel a kerettel ez a küldetés teljesíthető. Fontos, hogy szorosabbá tudjuk tenni az együttműködést az utánpótlással” – árulta el a frissen kinevezett tréner. Segítője Molnár Tamás lesz.

vizilabda_sajtotajekoztato01_gs

Ami az igazolásokat illeti, a távozók hosszú névsorát úgyszintén hosszú lajstrom követi az érkezők oldalán. Szegeden folytatja pályafutását a Vasast elhagyó testvérpár, Manhercz Ádám és Krisztián, valamint Chilkó Márton a Debrecenből. A rutint képviselheti a megreformált alakulatban Varga II Zsolt, az Egertől hét év után távozó, világbajnok center, a kapuban pedig csapattársa, Meixner Marcell léphet Nagy Viktor örökébe. Visszatér két saját nevelésű tehetség, Hulmann Kritóf és Palotás Gergely, míg az utánpótlásból Zsigri Bence és Török Krisztián kaphat állandó helyet a keretben. A listát a klubnál maradók egészítik ki, így Molnár Dávid, Kiss Csaba, Lukas Seman, Aljosa Kunac, valamint a sérüléséből lassan felépülő Sánta Dániel.

Galambos Gábor elnökségi tag úgy foglalt állást, egyetért azokkal, akik bíznak ebben az együttesben. „Sokszor előfordult már, hogy a szegedi pólót leírták. Ez a mostani is egy ilyen időszak, de azt gondolom, azon emberek munkájának köszönhetően, akik megteremtették a hátteret, egészen jó csapatot sikerült összeszednünk. Örülök, hogy a veszteségek mellett tudtunk meghatározó játékosokat igazolni. Külön kiemelném, hogy összeállt egy olyan mix, amelyben a tapasztalt játékosok és fiatalok kiváló elegyet alkotnak. Összességében azt hiszem, esélyesek lehetünk a final fourra” – fogalmazta meg álláspontját.

vizilabda_sajtotajekoztato02_gs

Juhász György technikai igazgató – kitérve az anyagiakra – elárulta, a Diapoloval való együttműködésük június elsején véget ért. Terveik szerint az elkövetkező két-három hétben megegyeznek az új névadóval. Hozzátette, ellentétben a korábbiakkal, ezúttal nem egyetlen támogatóval szeretnének megállapodni, hanem egy egész csoportot keresnek annak okán, hogy az idén februárban tapasztalt nehézségeket a jövőben elkerülhessék.

Mód Péter, a Szegedi Vízipóló Suli elnöke kellemes tehernek nevezte, hogy az elmúlt évek folyamán a klub játékosainak száma 100-ról 150-re emelkedett, ezért bővíteniük kell az edző gárdát is. Bejelentette, a jövőben az utánpótlás képzésében vesz majd részt Molnár Péter, a Szeged VE egykori, és Kiss Csaba, a klub jelenlegi játékosa is. Szabó Zoltán szakmai igazgató elárulta, az eddigi korosztályok mellett kialakítanak egy 2004-2005-ös születésű gyerekekből álló csapatot is, amelyet, bár tétre menő bajnokságban még nem versenyeztetnek, indítják majd egy környékbeli együttesek részvételével zajló, egész éves tornán.

Default thumbnail
Előző sztori

LMP: szükség van a határon túli erős, életképes magyar közösségekre

Default thumbnail
Következő sztori

Kilenc cég versengett a szegedi dóm felújításáért

Legutóbbi hasonló cikkek