Sport

Vízilabda: megfiatalodott a Szeged VE, nincs még meg az új névadó

Vízilabda: megfiatalodott a Szeged VE, nincs még meg az új névadó

2014. június 4., szerda
Vízilabda: megfiatalodott a Szeged VE, nincs még meg az új névadó
vizilabda_sajtotajekoztato03_gs

Szerdán délután a Tiszavirág étterem falai között tartott sajtótájékoztatón mutatták be az újjáalakult Szeged VE új igazolásait. Juhász György technikai igazgató beszélt a szponzorok helyzetéről is.

Az esemény kezdetén internetes segítséggel szólt pár szót az egybegyűlt sajtóképviselőknek

Molnár Tamás

ügyvezető, a csapat idén visszavonult, a nyáron –

Kiss Csabával

egyetemben – Máltán szereplő klasszisa. Elmondta, érzése szerint a kezdeti nehézségek után sikerült kialakítani egy olyan csapatot, amely eséllyel pályázhat arra, hogy az első öt között végezzen a bajnokságban. Hozzátette, az elmúlt 6-8 évben nem volt jellemző, hogy a klubnál komolyabb szerepet kapjanak a fiatal tehetségek. Ez most megváltozik, egy új irányba indul el az egyesület, amivel megalapozható a szegedi vízilabda jövője. „Egy nagyszerű korszak lezárult, a mi dolgunk most az, hogy egy újabbat építsünk fel” – fogalmazott Molnár Tamás. Bejelentették, az OSC-hez távozott

Vincze Balázs

helyét

Varga Péter

, a Szeged korábbi játékosa veszi át a vezetőedzői poszton. „Egy évvel ezelőtt még úgy gondolkoztam, dolgozom pár évig az utánpótlásban, igyekszem minél több fiatalt segíteni abban, hogy felkerüljön a nagyok közé, és majd talán egyszer, a távoli jövőben kipróbálhatom magam a felnőttek kispadján. Ez a lehetőség most elég gyorsan eljött, de nekem nem kellett sokat tépelődnöm azon, elvállaljam-e a feladatot. Komoly feladat áll előttünk, újjá kell építenünk az együttest, és a korábbi sikeres évek után új fejezetet kell nyitnunk. Azt gondolom, ezzel a kerettel ez a küldetés teljesíthető. Fontos, hogy szorosabbá tudjuk tenni az együttműködést az utánpótlással” – árulta el a frissen kinevezett tréner. Segítője Molnár Tamás lesz.

vizilabda_sajtotajekoztato01_gs

Ami az igazolásokat illeti, a távozók hosszú névsorát úgyszintén hosszú lajstrom követi az érkezők oldalán. Szegeden folytatja pályafutását a Vasast elhagyó testvérpár,

Manhercz Ádám

és

Krisztián

, valamint

Chilkó Márton

a Debrecenből. A rutint képviselheti a megreformált alakulatban

Varga II Zsolt

, az Egertől hét év után távozó, világbajnok center, a kapuban pedig csapattársa,

Meixner Marcell

léphet

Nagy Viktor

örökébe. Visszatér két saját nevelésű tehetség,

Hulmann Kritóf

és

Palotás Gergely

, míg az utánpótlásból

Zsigri Bence

és

Török Krisztián

kaphat állandó helyet a keretben. A listát a klubnál maradók egészítik ki, így

Molnár Dávid

,

Kiss Csaba

,

Lukas Seman

,

Aljosa Kunac

, valamint a sérüléséből lassan felépülő

Sánta Dániel

.

Galambos Gábor

elnökségi tag úgy foglalt állást, egyetért azokkal, akik bíznak ebben az együttesben. „Sokszor előfordult már, hogy a szegedi pólót leírták. Ez a mostani is egy ilyen időszak, de azt gondolom, azon emberek munkájának köszönhetően, akik megteremtették a hátteret, egészen jó csapatot sikerült összeszednünk. Örülök, hogy a veszteségek mellett tudtunk meghatározó játékosokat igazolni. Külön kiemelném, hogy összeállt egy olyan mix, amelyben a tapasztalt játékosok és fiatalok kiváló elegyet alkotnak. Összességében azt hiszem, esélyesek lehetünk a final fourra” – fogalmazta meg álláspontját.

vizilabda_sajtotajekoztato02_gs

Juhász György

technikai igazgató - kitérve az anyagiakra - elárulta, a Diapoloval való együttműködésük június elsején véget ért. Terveik szerint az elkövetkező két-három hétben megegyeznek az új névadóval. Hozzátette, ellentétben a korábbiakkal, ezúttal nem egyetlen támogatóval szeretnének megállapodni, hanem egy egész csoportot keresnek annak okán, hogy az idén februárban tapasztalt nehézségeket a jövőben elkerülhessék.

Mód Péter

, a Szegedi Vízipóló Suli elnöke kellemes tehernek nevezte, hogy az elmúlt évek folyamán a klub játékosainak száma 100-ról 150-re emelkedett, ezért bővíteniük kell az edző gárdát is. Bejelentette, a jövőben az utánpótlás képzésében vesz majd részt

Molnár Péter

, a Szeged VE egykori, és Kiss Csaba, a klub jelenlegi játékosa is.

Szabó Zoltán

szakmai igazgató elárulta, az eddigi korosztályok mellett kialakítanak egy 2004-2005-ös születésű gyerekekből álló csapatot is, amelyet, bár tétre menő bajnokságban még nem versenyeztetnek, indítják majd egy környékbeli együttesek részvételével zajló, egész éves tornán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.