Bulvár

Szeged mint szellemváros – videó az emberek nélküli városról

Szeged mint szellemváros – videó az emberek nélküli városról

2014. június 17., kedd
Szeged mint szellemváros – videó az emberek nélküli városról
szeged_klauzal

Érdekli, hogy milyen lenne Szeged emberek nélkül? A város legfrekventáltabb helyein készült felvételekről kiretusálták az embereket és a mozgó járműveket, így most megtekintheti a kihalt Szegedet.

Több nagyvárosról készült már olyan fotó- vagy videósorozat, amely az adott települést egy képzeletbeli vírustámadás után ábrázolja, egyetlen ember vagy épp mozgó jármű nélkül.

Kissné Novák Anett

fotós

Lauday Andrással

járta végig Szeged ismert tereit, utcáit és egy videót készítettek, melyen teljesen kihalt a város. „Egy-egy helyszínről rengeteg fotót készítettünk, melyeken látszott az autók mozgása és az emberek is. Később a képekről egy programmal mindent leszedtünk, ami mozgott, így a végeredmény azt az érzetet kelti, mintha kihalt volna a város” – részletezte Lauday András. Hozzátette, a Kárász utcát egy rendezvény miatt nem tudták végigfotózni, ezt szeretnék pótolni. A felvételeket három nap alatt mintegy tíz óra alatt készítették el, és a digitális utómunkával is néhány óra alatt végeztek. Azt tervezik, hogy megismétlik a projektet, csak nem fényképezőgéppel, hanem egy videókamerával járják végig Szegedet. A

Seress Dezső

által megzenésített Szomorú vasárnap szól a videó alatt, melyet azért választottak Lauday Andrásék, hogy erősítse a kihalt várost ábrázoló felvételek nyújtotta hangulatot. https://www.youtube.com/watch?v=mXKplPeaDbE

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.