Napra Forgó: Munkacsapat modell a hatékonyságért

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

napraforgo01_gs

A munkacsapatról, mint egyedülálló és hatékony foglalkoztatási modellről, valamint a megváltozott munkaképességűek alkalmazásáról, integrációjukról tartott szakmai rendezvényt a Napra Forgó Nonprofit Közhasznú Kft. Szegeden.

A jövő a „valóban felelős” vállalkozásoké! – vallja a Napra Forgó Nonprofit Közhasznú Kft., melynek munkatársai szakmai rendezvénysorozat keretében Szegeden kívül Makón, Tatán, Kecskeméten, Budapesten és Bábolnán ismertették a cég által kínált munkaerőpiaci szolgáltatásokat. Legutóbb Budapesten várták mindazon munkáltatókat, akik tenni szeretnének saját versenyképességük javítása érdekében. Radics Béla üzletfejlesztési és koordinációs igazgató tapasztalatai szerint a cégek döntéseiben elsődleges szempont, a hatékonyságuk növelése, a költségeik csökkentése. „Ezen felül annak a lehetőségeit vizsgálják, hogy az alaptevékenységüktől távol eső feladatokat, amelyek nem kifejezetten a megszokott rutinjukhoz tartoznak, miként tudják kiszervezni, hogy az adott feladat ellátásra ne kelljen munkaerőt felvenni” – részletezte.

Előadásában bemutatta a Napra Forgó által kidolgozott és évek óta hatékonyan működtetett Munkacsapat modellt, mely egyedülálló innovatív megoldást jelent a munkaerő piacon hátrányos helyzetben lévő – kiemelten a megváltozott munkaképességű álláskeresők munkaerő piaci integrációjában. Ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy bár a modell bevezetése óta eltelt időszak alatt számtalan vállalatnál alkalmazzák, igazolt sikerekkel a megváltozott munkaképességű munkavállalók munkaerőpiaci reintegrációjában, alkalmazása nem olyan ismert és elterjedt még, mint a munkaerő- és a diákmunka kölcsönzés szélesebb körben bevett gyakorlata. Az általuk kínált innovatív megoldás előnyei közé tartozik, hogy mérhető és kiszámítható a megrendelő számára, ezzel együtt a munkáltatói jogokat 100%-ban a Napra Forgó gyakorolja, vagyis a Munkacsapat szolgáltatást igénybe vevő cégeknek nem kell foglalkozniuk a foglalkoztatás adminisztratív terheivel, és nem jelent foglalkoztatáshoz kapcsolódó költségeket és munkáltatói feladatokat sem, hiszen ezt egy kiszervezett tevékenység elvégzését jelentő szolgáltatás formájában veheti igénybe.

napraforgo02_gs

A szakmai ebéd másik fő témaköre Befogadó munkahely alcímmel a megváltozott munkaképességű munkavállalók nyílt munkaerőpiacon történő elhelyezkedését segítő szolgáltatások nyújtásáról szólt. A Napra Forgónak missziója, hogy minden rendelkezésre álló eszközével segítse a munkaerőpiacra történő reintegrációt. Ennek érdekében az elmúlt évek tapasztalataira alapozva kidolgozták azokat a szolgáltatásokat, amelyek az egyes projektekben rugalmasan testre szabhatók a cégek és a munkavállalók igényei szerint. Így például a Napra Forgó Nonprofit Közhasznú Kft. felméri az adott vállalat lehetőségeit azon munkakörök vonatkozásában, melynek betöltésére megváltozott munkaképességű személy is alkalmazható, munkavállalót közvetít, javaslatot tesz a megtartás érdekében képzési programokra, vagy a külső-belső kommunikáció erősítésére, hogy láthatóvá váljanak a cég törekvései. Szolgáltatásaik hitelességét erősíti, hogy a Napra Forgó saját munkatársainak közel fele megváltozott munkaképességű, akik a szervezet számára értékes munkát végeznek. Radics Béla hangsúlyozta, a szükséges szociális érzékenységen túl a cégeknek a hosszútávú fenntarthatóság miatt is jól felfogott érdekük megváltozott munkaképességű munkaerőt alkalmazniuk, s eddigi tapasztalataik szerint egyre nyitottabbak ezen a területen. A Napra Forgó Nonprofit Közhasznú Kft.-nél azt tapasztalják, a megváltozott munkaképességű emberek lojálisak, mindenütt igyekeznek jól teljesíteni és az ebben elért apró sikerek is erős motivációt jelentenek számukra, mind a munkában mind pedig a munkáltatóhoz való lojalitásban. Példaként Radics Béla elmondta, azoknál a cégeknél, ahova tavaly közvetítettek ki megváltozott munkaképességű alkalmazottat, kizárólag pozitív visszajelzéseket kaptak, mindkét fél elégedett és nem akarnak megválni egymástól.

A Napra Forgó Nonprofit Közhasznú Kft.-t 2000-ben alapították, Szegeden tavaly nyitottak irodát. A cég által végzett munkáról bővebben ITT és ITT is tájékozódhat.

Előző sztori

Homokban és kézzel – Mórahalmi focisták másként

Következő sztori

Húsz éve a szegedi citromsárgáknak drukkoltunk + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek