Sport

Labdarúgás: a Volán az FK ellen búcsúzik a megyétől és a nevétől is

Labdarúgás: a Volán az FK ellen búcsúzik a megyétől és a nevétől is

2014. június 6., péntek
Labdarúgás: a Volán az FK ellen búcsúzik a megyétől és a nevétől is
tiszavolan_fk_mj-021

Két testvércsapat csatájával zárul a szezon, a Tisza Volán az FK-t fogadja, ahol sok a volános nevelésű ifjú titán, telve bizonyítási vággyal - harcos meccs várható.

Két szegedi, két kék-fekete alakulat csatájával zárul a megye I-es bajnokság. Célját mindkét gárda elérte, mégis küzdelmes 90 percre van kilátás.

A vége kényelmesre sikeredett, de a cél teljesítve

ONLINE!

Az FK 1899 Szeged - Tisza Volán SC Szeged megyei I. osztályú bajnoki mérkőzést a SZEGEDma.hu élőben közvetíti szombaton 17 órától! Tartson velünk, szurkoljon kedvenceinek nálunk!

Az FK 1899 Szeged a rajtnál a biztos bennmaradást tűzte ki célul, de mint mondani szokás: evés közben jön meg az étvágy. A kék-feketék olyan remekül rajtoltak, hogy félszezonban már a középmezőny élcsapatai között versengtek. Tavasszal azonban nem ment minden olyan olajozottan, mint 2013-ban - mintha kissé elkényelmesedett volna a csapat, amely azonban így is bőven teljesítette a bajnokság kezdetekor megfogalmazott feladatot. "Egy nagyon parádés őszt tudtunk produkálni, ami némiképp túl nagy magabiztosságra adott okot a csapatnak. A 14. fordulóban felcsúsztunk a 6. helyre, és már abban a reményben ringattuk magunkat, hogy ez egy tartható állapot. Épp a beletett munka és lelkesedés, ami ősszel hozta a pontjainkat tavasszal elmaradt, egysíkúan, gyengén és gyakran motiválatlanul játszottunk. Voltak jó meccseink, de összességében a langyosság jellemezte a csapatot. Amire nagyon szépen emlékezünk vissza a bajnokságból az a hazai Csanádpalota, Algyő, Ásotthalom elleni győzelmek, amelyek tényleg a szív diadalai voltak. De emelt fővel jöhettünk le a Mórahalom elleni 2-0-s vereségünk és az UTC elleni 3-1-es bukás után is. Nekem a Volán ellen játszani mindig egy különleges történet, egy olyan klub első csapata ellen játszunk, ahol 15 évet edzősködtem és minden pillanatára örömmel emlékezem vissza. Az FK pedig az a kék-fekete gárda, ahol büszkék lehetünk az eredményekre, arra az útra, amit együtt tettünk meg eddig. A szívem csücske mindkét csapat, a Volán már bajnok, mi pedig tele vagyunk Tisza Volán-nevelésű fiatalokkal, akiket fűt a bizonyítási vágy. Egy harcos meccsre számítok, ahol szeretnénk egy szép eredményt elérni" - nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak

Hüvös Gábor

vezetőedző.

Egy korszak lezárul szombaton

tiszavolan_fk_mj-016

Története utolsó bajnoki mérkőzésére készül a Tisza Volán SC Szeged. Nem mintha Beretkáék ne indulnának többé egyetlen pontvadászatban sem, de a klub új névvel, SZEOL SC-ként szerepel már a következő szezonban. A szép búcsúra persze minden esélye megvan az idei bajnok és kupagyőztes alakulatnak, a papírforma egyértelműen

Tóth Ákos

tanítványainak sikerét jósolja. Mindezt csak erősíti, hogy a keret tulajdonképpen teljes, egyedül a

mórahalmi kupafináléban

megsérült

Dargó Balázs

kénytelen kihagyni az összecsapást. Az akkori összeállításhoz képest viszont visszatérhet

Puskás Csaba

és

Tóth Attila

a csapatba. "Szeretnénk nyerni, és minél szebben lezárni a bajnokságot. A legfontosabb célunk továbbra is a feljutás, csak ez lebeg a szemünk előtt. Tulajdonképpen ennek lesz valamelyest a függvénye az is, miként állunk majd fel az FK ellen. Még reménykedünk abban, hogy számít majd, hány ponttal fejezzük be a szezont. Ha azonban eldől, hogy osztályozót kell játszanunk, nem biztos, hogy a legerősebb összeállításunkkal állunk ki. Ettől függetlenül, történjen bárhogy, nem fogjuk félvállról venni a találkozót" - árulta el portálunknak Tóth Ákos vezetőedző.

Az FK 1899 Szeged várható kezdőcsapata:

Brunczvik - Szecska, Turján, Boldizsár, Degovics, Csuka, Imre, Heredea, Péter-Szabó, Gyurkovics, Varga M.

A Tisza Volán SC Szeged várható kerete:

Dongó, Garamvölgyi (kapusok), Kormányos, Buzási, Hacker, Szabó A., Grünwald, Puskás, Mucsi, Ngalle, Ondrejó, Szilágyi, Kulacsik, Beretka, Tóth A., Szabó D., Szalma, Faragó, Tóth A.

Emlékeztetőül a legutóbbi egymás elleni mérkőzésükön:

Tisza Volán SC Szeged – FK 1899 Szeged 5-0 (1-0)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, centerpálya, 200 néző. Vezette: Gera Ferenc (Török Tamás, Samu László)

Tisza Volán:

Dongó – Kormányos, Vida, Szabó A., Grünvald, Dargó, Kulacsik (Tóth A. 62′), Beretka (Mucsi 69′), Buzási (Szilágyi 55′), Faragó, Puskás (Puhalák 73′).

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

FK 1899 Szeged:

Brunczvik – Dedovics, Turján, Szecska, Degovics (Makai 55′), Gyurkovics, Forró (Simon A. 81′), Imre (Németh A. 69′), Péter-Szabó, Dóra J. (Fejes 77′), Varga M. (Katona 66′).

Vezetőedző:

Hüvös Gábor.

Gól:

Kulacsik (9′), Faragó (61′, 67′), Tóth A. (66′, 87′).

Sárga lap:

Brunczvik (12′), Péter-Szabó (42′), Makai (61′).

Így játszottak a csapatok a 29. fordulóban:

Ásotthalom TE - FK 1899 Szeged 2-0 (1-0)

Ásotthalom. Vezette: Gera Ferenc (Boros Máté Dávid, Barna Zoltán).

Ásotthalom:

Urlauber - Somlyai, Vastag, Kiszner, Orosz (Szolákovics 88'), Rencsár, Kothencz L., Bokányi, Hatvani (Dóra T. 87'), Baji R., Kothencz G.

Vezetőedző:

Hevesi Tibor.

FK 1899 Szeged:

Brunczvik - Szecska, Turjén, Boldizsár (Németh - a szünetben), Barta (Makai 81'), Heredea, Csuka (Szőcs 54'), Forró, Lajkó, Varga, Dóra J.

Vezetőedző:

Hüvös Gábor.

Gól:

Baji R. (14', 90').

Sárga lap:

Kiszner (33'), Bokányi (48'), Baji R. (58'), ill. Varga (30'), Heredea (47').

Piros lap:

Forró (87').

Tisza Volán SC Szeged – Algyő SK 2-1 (2-1)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 250 néző. Vezette: Bartucz Ferenc (Szeles Ádám, Samu László).

Tisza Volán:

Dongó – Buzási, Szabó A., Hacker, Grünwald, Puskás, Ngalle, Mucsi (Szilágyi 88′), Szabó D. (Kormányos – a szünetben), Kulacsik (Tóth 75′), Faragó.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Algyő:

Révész – Sebők, Szélpál, Pénzváltó, Daróczi, Takács (Hegedűs 67′), Bogdán (Pataki – a szünetben), Gyimesi (Bella 88′), Podonyi, Mohácsi, Kohajda (Hadár 77′).

Vezetőedző:

Takács Zoltán.

Gól:

Kulacsik (29′), Ngalle (33′ – tizenegyesből), ill. Podonyi (20′).

Sárga lap:

Szabó A. (31′), Mucsi (34′), ill. Révész (33′), Bogdán (45′), Gyimesi (60′).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.