Így jelentse be európai munkavállalását

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Aki az Európai Gazdasági Térség államaiban vállal munkát és fizet egészségbiztosítási járulékot, annak a külföldi biztosítási jogviszony kezdetétől számított 15 napon belül értesítenie kell az Országos Egészségbiztosítási Pénztárt (OEP), amely a Magyarországon érvényes taj-szám érvénytelenítéséről igazolást állít ki – adta hírül a Nemzeti Adó- és Vámihvatal.

A bejelentést elektronikusan, ügyfélkapun keresztül, illetve személyesen, az egészségbiztosító ügyfélszolgálatain lehet megtenni. Aki a külföldi munkavállalást megelőzően egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetett a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, és a külföldi egészségbiztosítást már megkötötte, az a taj-szám érvénytelenítéséről szóló igazolással és a 14T1011-es nyomtatvány kitöltésével tudja lezárni itthoni fizetési kötelezettségét.

Bővebb tájékoztatás az oep.hu honlapon vagy a Kormányhivatal Egészségbiztosítási Pénztári Szakigazgatási Szervénél kérhető.

Előző sztori

KSH: 6,3 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom áprilisban

Következő sztori

Továbbra is népszerűsíti a tűzoltói hivatást a Klik + FOTÓK