Közélet

Hatmillió forintért adományozott kórházi ágyakat a Rotary klub Szegeden + FOTÓK

Hatmillió forintért adományozott kórházi ágyakat a Rotary klub Szegeden + FOTÓK

2014. június 21., szombat
Hatmillió forintért adományozott kórházi ágyakat a Rotary klub Szegeden + FOTÓK
ujklinika_rotaryclub_mj 040

Hatmillió forint értékben 44 darab modern kórházi ágyat adományozott a Szent-Györgyi Albert Rotary Club a szegedi belgyógyászati klinika és kardiológiai központ részére. Az ajándékot szombat reggel, osztrák és német klubtagjainak társaságában nyújtották át jelképesen a kórház dolgozóinak.

Elavult, negyven éves kórházi ágyakat cserélhetnek le az SZTE ÁOK II-es számú Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központban, hála a Szent-Györgyi Albert Rotary Club felajánlásának. A klub 44 darab kórházi ágyat szerzett be a klinika számára Németországból - a modern kialakítású fekvőhelyek újonnan vásárolva közel félmillió forintba kerültek volna, használtan azonban, a felújítási és szállítási költséggel együtt hatmillió forintba került a klinikához eljuttatott garnitúra. Szombat délután osztrák és német klubtagok társaságában szimbolikusan is átnyújtották az adományt. "Sajnos sok millió ember él nehéz körülmények között, létminimumhoz közel vagy az alatt Magyarországon, melyek mindegyikén külön nem segíthetünk. Vannak azonban intézmények, melyek szintén támogatásra szorulnak, az egészségügybe fektetve pedig minden itt kezelt beteg gyógyulásához hozzájárulhatunk. Örülök, hogy megépülhetett ez a modern klinikai tömb, és hogy működéséhez a szegedi Rotary is hozzájárulhatott ezzel az adománnyal" - mondta el az ünnepségen

Hiezl József,

a szegedi Rotary Club elnöke.

"Rossz körülmények közül érkezett ide a klinikai tömb épületébe a részlegünk, amely végre méltó körülményeket tud biztosítani a betegeknek. A magyar egészségügyre jellemző, hogy elsősorban az életmentésre és gyógyításra helyezik a hangsúlyt, az ápoltak komfortérzete sokszor nem a legmegfelelőbb, ezen is segíthet az adomány" - emelte ki Piros Györgyi osztályvezető. A Szent-Györgyi Albert Rotary Club száznál is több ágyat adományozott egészségügyi és szociális intézményeknek az elmúlt két esztendőben. Farkas András klubtagtól megtudtuk: a most átadott ágyak egy német segélyszervezeten keresztül érkeztek hazánkba, ráadásul nem csak kényelmesebbek, de praktikusabbak is, hiszen a beteg mozgatásához elegendő egyetlen ápoló segítsége. Emellett a Rotarysok a gyerekklinika egy körletét is teljesen felújíttatták, az ehhez hasonló minőségű fekvőhelyek mellett egy speciális, műtét utáni kórházi ágyat is adományoztak 1,3 millió forint értékben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.