Sport

Elbúcsúzik edzőjétől az FK 1899 Szeged

Elbúcsúzik edzőjétől az FK 1899 Szeged

2014. június 8., vasárnap
Elbúcsúzik edzőjétől az FK 1899 Szeged
huvosgabor_tiszavolan_fk_mj-013

Közleményben fordult szerkesztőségünkhöz a Csongrád megyei I. osztályban szereplő FK 1899 Szeged együttese, amiben a csapat élén történt változásokról ad hírt a klub.

"

Hüvös Gábor

az FK 1899 SZEGED labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról a 2013/14. bajnoki év végével lemondott. Hüvös Gábor a klub vezetőedzője volt 2007 januárja óta, összesen 219 mérkőzésen irányította az első csapatot. Az egyesület rendkívül hálás a klubnál önkéntes alapon végzett, hét és fél éves áldozatos munkájáért. Elsősorban neki köszönhetően jutott el a klub a megyei harmadosztályból a megye élvonalába, és formálódott stabil csapatává a megye élvonalának. Hüvös Gábor az itt töltött időszak alatt vezetőedzőből a klub egyik élő jelképévé vált: segített minket az egyesület minden fronton történő megerősítésében, előrejutásában, igazi kék-fekete harcossá lett az itt töltött idő alatt. „Hüvi” nem távozik a klubtól, továbbra is a kék-fekete család tagja marad. A csapat vezetése a klub elnökségében biztosít neki helyet, és ezentúl az egyesületnél folyó teljes szakmai munkát felügyeli. Még egyszer: Köszönjük Hüvi! Az egyesület elnöksége megfontolt döntést kíván hozni az új vezetőedző személyét illetően, aki a 2014/15-ös szezontól irányítja az első csapatot, erről rövidesen tájékoztatja a szegedi futballbarátokat is. Hajrá, Szeged, gyerünk kék-feketék!" - áll a közleményben. Hüvös Gábor utolsó mérkőzése, a bajnok Tisza Volán ellen

elvesztett derbi

után a következőket nyilatkozta portálunknak a váltásról: "A mai napon véget ért számomra egy nagyon szép FK-történet, ami hét és fél éven keresztül tartott. Már most hiányzik az a sok értékes ember, akit megismertem és az a fantasztikus szurkolótábor, aki a sikerekben és a kudarcokban is mellettünk volt, és akikre mindig lehet számítani. A távozásom oka nem a csapattal kapcsolatos. A feleségemmel várjuk a harmadik gyermekünket és ennek az isteni áldásnak minden pillanatában szeretnék mellette lenni. A másik ok pedig az, hogy 18 éve rendületlenül kinn vagyok a Szeol-pályán, dolgozok a szegedi labdarúgásért rendületlenül és jelen pillanatban úgy érzem, hogy kicsit elfáradtam, és szükségem van pihenésre. A klubnál mindenképpen itt maradok, az elnökség munkáját segítem a jövőben is, hogy milyen beosztásban, az még nem teljesen tisztázott. Ami az új edző személyét illeti, mindenképpen egy olyan edzőt szeretnénk, aki fiatal, agilis, akinek céljai vannak, felkészült, közén való. A Tisza Volán bajnoki címéhez gratulálok és remélem, hogy hosszú évek után egymásra talál csapat és város, szurkoló és város és a Szeol is végre megtalálja saját identitását és azok a játékosok, aki a Felső Tisza parton pályára lépnek, felfogják, hogy milyen is ebben a létesítményben a várost képviselni, a kék-fekete színekért küzdeni.

Tóth Ákos

kollégámnak sok erőt és hitet kívánok ehhez a munkához."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.